Mens en Dier

‘De gebroken beloftes van Rutte zijn bijna niet meer te tellen’

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het aantal beloftes dat demissionair premier Mark Rutte in de afgelopen 10 jaar heeft gebroken, is bijna niet meer te tellen. Er zijn er inmiddels zelfs een aantal beroemd geworden. Zo krijgen we nog 1000 euro van hem, zou er geen cent meer naar de Grieken gaan en er zou niet aan de hypotheekrente worden gesleuteld.

Het leidde ertoe dat Rutte een brief schreef, gericht aan het Nederlandse volk, dat hij dit jaar echt geen concrete beloftes meer gaat doen.

Spijt

Over die hypotheekrenteaftrek: die ‘stond als een huis’ bij de VVD. Toch werd de hypotheekrenteaftrek onder Rutte afgebouwd. Hij beloofde ons dus ook dat er geen cent meer naar Griekenland zou gaan. De premier gaf al vrij snel toe dat hij die verkiezingsbelofte ‘niet helemaal meer gestand kon doen’. De eurolanden, inclusief Nederland, stemden er in 2012 mee in dat de rente op Griekse leningen zou worden verlaagd. Dat kost Nederland ongeveer 1 miljard euro per jaar.

Rutte beloofde ook 1000 euro voor iedere werkende Nederlander. Van die belofte had hij in 2016 spijt. Hij bood toen zijn excuses aan: “Duizend euro voor werkend Nederland, niet morrelen aan de hypotheekrenteaftrek en geen geld meer naar de Grieken. Laat ik daar volstrekt helder over zijn: ik zeg daar sorry voor.”

Nooit gebeurd

Ook bleef hij erbij: geen giften naar Zuid-Europa. We weten inmiddels hoe dat is afgelopen. Tot slot zei het kabinet-Rutte zich druk te maken om immigratie. De premier waarschuwde dat ‘Schengen in gevaar is’. Eén van de speerpunten van het kabinet, meer uitgeprocedeerde asielzoekers terugsturen naar het land van herkomst, is mislukt. Na twee jaar bleek dat Rutte daar maar heel weinig voor doet.

Het kabinet beloofde om iets te doen aan de gebrekkige medewerking van landen van herkomst, maar dat is nooit gebeurd. Ondanks gesubsidieerde cursussen en beloftes van het kabinet gaan afgewezen asielzoekers amper terug naar hun land van herkomst.

4.8 53 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
86 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
D'n dieje
D'n dieje
2 jaren geleden

Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald het wel!!

Peter Z
Peter Z
2 jaren geleden

En nog gaan goedgelovige simpelen zielen stemmen op deze aartsleugenaar en lakei van Klaus Schwab… hoe is het mogelijk.

Patrick
Patrick
2 jaren geleden

NIET op stemmen!
Of we hebben het weer aan ons kl*ten.

Arnold
Arnold
2 jaren geleden

Bij het stemmen afrekenen met Pinokkio Rutte!!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

86
0
We lezen graag je reactie!x