Universum

Mysterieuze signalen uit ver sterrenstelsel trekken aandacht van alienjagers. Dit hebben ze ontdekt

Help ons door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Alienjagers doen momenteel onderzoek naar radiogolven afkomstig uit een sterrenstelsel op grote afstand van de aarde.

In augustus vorig jaar zijn wetenschappers van het Breakthrough Listen-project een object genaamd FRB 121102 gaan analysren.

Het object is één van de minder dan 40 bekende voorbeelden van snelle radioflitsen, zeer heldere flitsen die slechts een fractie van een seconde duren.

Antwoord

Wetenschappers weten nog niet hoe ze worden veroorzaakt en om die reden zijn ze dan ook erg geïnteresseerd in FRB 121102.

Vishal Gajjar, één van de wetenschappers van Breakthrough Listen, is sceptisch en denkt persoonlijk niet dat de flitsen afkomstig zijn van een buitenaardse intelligentie.

Hij gelooft niet dat een beschaving zo’n krachtig signaal zou creëren omdat het dan buitengewoon lang zou duren voordat je antwoord krijgt.

Extreem

De radiogolven van FRB 121102 hebben er drie miljard jaar over gedaan om de aarde te bereiken. De beschaving die de boodschap heeft verstuurd is misschien al lang dood, denkt Gajjar.

Daarnaast komt het signaal uit een omgeving met een extreem krachtig magnetisch veld. Gajjar zei tegen Space.com dat deze omstandigheden waarschijnlijk te extreem zijn voor een buitenaardse beschaving.

Uitsluitsel

De onderzoekers ontdekten dat sommige van de radioflitsen tussen 0,00003 en 0,009 seconden duurden. Op basis daarvan schatten ze dat het object een doorsnee heeft van ongeveer 10 kilometer.

Verder onderzoek moet uitsluitsel bieden.

[Space]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
helder
helder
4 jaren geleden

Toch ontzettend aardig van zo”n ster of planeet om ons wat licht te sturen.

Trix
Trix
4 jaren geleden

Do explain …

De onderzoekers ontdekten dat sommige van de radioflitsen tussen 0,00003 en 0,009 seconden duurden. Op basis daarvan schatten ze dat het object een doorsnee heeft van ongeveer 10 kilometer.

Santander
Santander
4 jaren geleden

Die Aliens zouden gek zijn om een radioflits te sturen. Stel dat ze dan ontdekt worden door een veel machtigere vraatzuchtige sprinkhaanachtige soort die hen komt kaalvreten….

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

3
0
We lezen graag je reactie!x