Natuur en Milieu

Kijken: Gletsjer-achtige ‘golf van ijs’ slokt bijna enkele huizen op

Help ons door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op vrijdag werd het noorden van de Amerikaanse staat Minnesota getroffen door een gletsjer-achtige ‘golf van ijs’ die er bijna in slaagde om een aantal huizen op te slokken.

Het verbazingwekkende fenomeen werd gefilmd door inwoners van het gebied. Volgens een lokale tv-zender leek het net alsof de gletsjer speed had gebruikt.

Door de harde wind duwden de golven de krakende ijsmassa in de richting van de huizen. Volgens waarnemers bewoog het ijs zich voort met een snelheid van ruim 60 centimeter per minuut.

Goederentrein

In het noorden van de Verenigde Staten verloopt de maand mei kouder dan normaal. In buurland Canada werden zeker zes huizen en schuurtjes verwoest door kruiend ijs. Nog eens 14 huizen raakten zwaar beschadigd. Sommige gebouwen werden van hun fundering geduwd, terwijl andere totaal zijn geplet doordat het ijs op het dak schoof.

De huizen lagen aan het Dauphin-meer in Midden-Canada. De ijsschotsen, die een hoogte van negen meter bereikten, werden uit het meer op de oever geduwd. Bewoners werden overvallen door het natuurfenomeen, dat klonk alsof er een goederentrein voorbij kwam. Op dat moment schoof het ijs bij sommigen al door de voordeur naar binnen.

Onderstaande video werd geplaatst door persbureau AP:

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H. Liter
H. Liter
9 jaren geleden

Volgens mij is het een groot opgezet cocaïnetransport…hidden in plain sight?

legaal
legaal
9 jaren geleden

In Lake County vlak bij San Francisco,borreld er eerst water naarboven en daarna een hele grote zinkhole.Er gebeurd op dit moment veel op de aarde.

bliss
bliss
9 jaren geleden

[quote name=”legaal”]In Lake County vlak bij San Francisco,borreld er eerst water naarboven en daarna een hele grote zinkhole.Er gebeurd op dit moment veel op de aarde.[/quote]
Juist tinneke en toch staat er niemand bij stil…. heb je die wind de laatste dagen gevoeld? (in vlaanderen) zo krachtig!!! de seizoenen kloppen niet meer! 🙁

Odette
Odette
9 jaren geleden

[quote name=”bliss”][quote name=”legaal”]In Lake County vlak bij San Francisco,borreld er eerst water naarboven en daarna een hele grote zinkhole.Er gebeurd op dit moment veel op de aarde.[/quote]
Juist tinneke en toch staat er niemand bij stil…. heb je die wind de laatste dagen gevoeld? (in vlaanderen) zo krachtig!!! de seizoenen kloppen niet meer! :([/quote]
Ja die wind! Het maakt me heel onrustig wat niet gebruikelijk voor mij is en zeker niet alleen de laatste dagen hoor. Het haalt me regelmatig uit mijn balans ik kan mij er nergens voor verbergen. In het huis kraakt en giert het van de wind en buiten waai je uit je verschoning. De japanse kersenbloesem in mijn tuin is dit jaar kapot gewaaid na lang treuzelen om uit te komen door de kou. Laten ze die deur nu maar eens sluiten boven, het tocht veel teveel :

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x