Homepagina » Natuur en Milieu » Kijken: Gletsjer-achtige ‘golf van ijs’ slokt bijna enkele huizen op
Kijken: Gletsjer-achtige golf van ijs slokt bijna enkele huizen op

Kijken: Gletsjer-achtige ‘golf van ijs’ slokt bijna enkele huizen op

Op vrijdag werd het noorden van de Amerikaanse staat Minnesota getroffen door een gletsjer-achtige ‘golf van ijs’ die er bijna in slaagde om een aantal huizen op te slokken.

Het verbazingwekkende fenomeen werd gefilmd door inwoners van het gebied. Volgens een lokale tv-zender leek het net alsof de gletsjer speed had gebruikt.

Door de harde wind duwden de golven de krakende ijsmassa in de richting van de huizen. Volgens waarnemers bewoog het ijs zich voort met een snelheid van ruim 60 centimeter per minuut.

Goederentrein

In het noorden van de Verenigde Staten verloopt de maand mei kouder dan normaal. In buurland Canada werden zeker zes huizen en schuurtjes verwoest door kruiend ijs. Nog eens 14 huizen raakten zwaar beschadigd. Sommige gebouwen werden van hun fundering geduwd, terwijl andere totaal zijn geplet doordat het ijs op het dak schoof.

De huizen lagen aan het Dauphin-meer in Midden-Canada. De ijsschotsen, die een hoogte van negen meter bereikten, werden uit het meer op de oever geduwd. Bewoners werden overvallen door het natuurfenomeen, dat klonk alsof er een goederentrein voorbij kwam. Op dat moment schoof het ijs bij sommigen al door de voordeur naar binnen.

Onderstaande video werd geplaatst door persbureau AP:

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H. Liter
H. Liter
7 jaren geleden

Volgens mij is het een groot opgezet cocaïnetransport…hidden in plain sight?

legaal
legaal
7 jaren geleden

In Lake County vlak bij San Francisco,borreld er eerst water naarboven en daarna een hele grote zinkhole.Er gebeurd op dit moment veel op de aarde.

bliss
bliss
7 jaren geleden

[quote name=”legaal”]In Lake County vlak bij San Francisco,borreld er eerst water naarboven en daarna een hele grote zinkhole.Er gebeurd op dit moment veel op de aarde.[/quote]
Juist tinneke en toch staat er niemand bij stil…. heb je die wind de laatste dagen gevoeld? (in vlaanderen) zo krachtig!!! de seizoenen kloppen niet meer! 🙁

Odette
Odette
7 jaren geleden

[quote name=”bliss”][quote name=”legaal”]In Lake County vlak bij San Francisco,borreld er eerst water naarboven en daarna een hele grote zinkhole.Er gebeurd op dit moment veel op de aarde.[/quote]
Juist tinneke en toch staat er niemand bij stil…. heb je die wind de laatste dagen gevoeld? (in vlaanderen) zo krachtig!!! de seizoenen kloppen niet meer! :([/quote]
Ja die wind! Het maakt me heel onrustig wat niet gebruikelijk voor mij is en zeker niet alleen de laatste dagen hoor. Het haalt me regelmatig uit mijn balans ik kan mij er nergens voor verbergen. In het huis kraakt en giert het van de wind en buiten waai je uit je verschoning. De japanse kersenbloesem in mijn tuin is dit jaar kapot gewaaid na lang treuzelen om uit te komen door de kou. Laten ze die deur nu maar eens sluiten boven, het tocht veel teveel :

nans
nans
7 jaren geleden

Je kunt zo ook zien ,hoe de aarden opwarming op je afkomt
heel snel.

Wout
Wout
7 jaren geleden

Moeder Aarde strikes back! Ook Terra gaat door de Universele veranderingen heen. Net als ieder mens, dier, plant etc, zo boven, zo beneden, alles gaat nu door heftige en snelle processen en met name ook op karmisch gebied!

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

bill gates

Bill Gates: Iedereen moet een mondkapje op, behalve ikzelf

Heeft Bill Gates ooit een mondkapje gedragen? ...

londen

Londen in opstand tegen lockdown: ‘Steek die Nieuwe Wereldorde maar in je r**t’

In Londen waren afgelopen weekend vele duizenden ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

6
0
We lezen graag je reactie!x