Homepagina » Natuur en Milieu » Kijken: Gletsjer-achtige ‘golf van ijs’ slokt bijna enkele huizen op
Kijken: Gletsjer-achtige golf van ijs slokt bijna enkele huizen op

Kijken: Gletsjer-achtige ‘golf van ijs’ slokt bijna enkele huizen op

Op vrijdag werd het noorden van de Amerikaanse staat Minnesota getroffen door een gletsjer-achtige ‘golf van ijs’ die er bijna in slaagde om een aantal huizen op te slokken.

Het verbazingwekkende fenomeen werd gefilmd door inwoners van het gebied. Volgens een lokale tv-zender leek het net alsof de gletsjer speed had gebruikt.

Door de harde wind duwden de golven de krakende ijsmassa in de richting van de huizen. Volgens waarnemers bewoog het ijs zich voort met een snelheid van ruim 60 centimeter per minuut.

Goederentrein

In het noorden van de Verenigde Staten verloopt de maand mei kouder dan normaal. In buurland Canada werden zeker zes huizen en schuurtjes verwoest door kruiend ijs. Nog eens 14 huizen raakten zwaar beschadigd. Sommige gebouwen werden van hun fundering geduwd, terwijl andere totaal zijn geplet doordat het ijs op het dak schoof.

De huizen lagen aan het Dauphin-meer in Midden-Canada. De ijsschotsen, die een hoogte van negen meter bereikten, werden uit het meer op de oever geduwd. Bewoners werden overvallen door het natuurfenomeen, dat klonk alsof er een goederentrein voorbij kwam. Op dat moment schoof het ijs bij sommigen al door de voordeur naar binnen.

Onderstaande video werd geplaatst door persbureau AP:

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. Volgens mij is het een groot opgezet cocaïnetransport…hidden in plain sight?

  0 likes
 2. In Lake County vlak bij San Francisco,borreld er eerst water naarboven en daarna een hele grote zinkhole.Er gebeurd op dit moment veel op de aarde.

  0 likes
 3. [quote name=”legaal”]In Lake County vlak bij San Francisco,borreld er eerst water naarboven en daarna een hele grote zinkhole.Er gebeurd op dit moment veel op de aarde.[/quote]
  Juist tinneke en toch staat er niemand bij stil…. heb je die wind de laatste dagen gevoeld? (in vlaanderen) zo krachtig!!! de seizoenen kloppen niet meer! 🙁

  0 likes
 4. [quote name=”bliss”][quote name=”legaal”]In Lake County vlak bij San Francisco,borreld er eerst water naarboven en daarna een hele grote zinkhole.Er gebeurd op dit moment veel op de aarde.[/quote]
  Juist tinneke en toch staat er niemand bij stil…. heb je die wind de laatste dagen gevoeld? (in vlaanderen) zo krachtig!!! de seizoenen kloppen niet meer! :([/quote]
  Ja die wind! Het maakt me heel onrustig wat niet gebruikelijk voor mij is en zeker niet alleen de laatste dagen hoor. Het haalt me regelmatig uit mijn balans ik kan mij er nergens voor verbergen. In het huis kraakt en giert het van de wind en buiten waai je uit je verschoning. De japanse kersenbloesem in mijn tuin is dit jaar kapot gewaaid na lang treuzelen om uit te komen door de kou. Laten ze die deur nu maar eens sluiten boven, het tocht veel teveel :

  0 likes
 5. Je kunt zo ook zien ,hoe de aarden opwarming op je afkomt
  heel snel.

  0 likes
 6. Moeder Aarde strikes back! Ook Terra gaat door de Universele veranderingen heen. Net als ieder mens, dier, plant etc, zo boven, zo beneden, alles gaat nu door heftige en snelle processen en met name ook op karmisch gebied!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

minneapolis

Wat een Democratische senator te maken heeft met de chaos in Minneapolis

De Amerikaanse stad Minneapolis staat in brand. ...

trump

Trump: ‘Ik heb een kans om de Deep State te breken, dit zijn wrede mensen’

De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag ...