Propaganda

NASA, fantasie en wetenschap

Help mee door dit met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA wil de mogelijkheid van leven op andere planeten verkennen omdat intussen diverse bewoonbare planeten zijn ontdekt.

Water en de juiste omstandigheden om leven mogelijk te maken zijn echter geen factoren voor het ontstaan van leven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

We weten bijvoorbeeld alleen dat zuurstof noodzakelijk is voor het leven zoals wij dat kennen. Alhoewel zuurstof noodzakelijk is voor levensprocessen zou de aanwezigheid van zuurstof op een planeet juist voorkomen dat leven kan ontstaan. Zuurstof is destructief en veroorzaakt verval en roest. Om zuurstof veilig te maken moeten er reeds bestaande mechanismen zijn die het controleren, sturen en reguleren.

Aminozuren

Evolutionisten nemen aan dat er geen zuurstof was op de vroege aarde. Dat zou betekenen dat er geen ozonlaag was in de astmosfeer die het leven zou beschermen tegen schadelijke straling. Ozon bestaat uit zuurstof. Dat is een duidelijke catch-22-situatie.

Het nieuwste wetenschappelijke bewijs toont aan dat er wellicht wel zuurstof was in de atmosfeer van de vroege aarde. Bij zijn beroemde experiment in de vijftiger jaren zorgde Stanley Miller dat er geen zuurstof aanwezig was in de atmosfeer van zijn laboratorium om aminozuren, de bouwstenen van het leven, te produceren. Miller beschermde de aminozuren op het moment dat ze waren gevormd met een apparaat zodat ze niet konden worden vernietigd door dezelfde energie die ze had geproduceerd.

De enige reden waarom aminozuren in ons lichaam in de juiste volgorde worden aangedragen is dat er een volgorde in ons DNA is die ze aanstuurt. De kans dat de volgorde van aminozuren wordt bepaald door toeval is nihil.

Natuurlijke selectie

Zelfs de meest eenvoudige cellen bevatten miljoenen eiwitmoleculen. Cellen zouden tegelijkertijd moeten zijn ontstaan. Een deels geëvolueerde cel zou snel uiteenvallen door de willekeurige krachten van de omgeving, helemaal zonder de bescherming van een volledig functionerend celmembraan.

Waar komen cellen vandaan wanneer er geen sturende mechanismen bestaan in de natuur? Natuurwetten kunnen verklaren hoe een cel of een vliegtuig werkt, maar kunnen beide niet creëren.

Natuurlijke selectie creëert of produceert niets. Natuurlijke selectie houdt in dat organismen die beter in hun omgeving passen meer kans hebben om te overleven en voor nakomelingen te zorgen dan minder goed aangepaste organismen. Het is een passief proces. Er wordt niet bewust geselecteerd en natuurlijke selectie vindt alleen plaats wanneer er al leven is. Wetenschappelijk kan niet worden aangetoond dat we hier toevallig zijn.

Bedrijf

“We denken dat zich zo’n zeven miljoen ton bodemmateriaal van de aarde op mars bevindt,” zei Kenneth Nealson in nieuwsmagazine Newsweek. NASA weet dit, maar blijft altijd zoeken naar leven op andere planeten om mensen en de regering te motiveren meer geld te geven aan NASA. Want uiteindelijk is NASA een bedrijf en hoe groter het bedrijf, des te meer salaris.

Bron: Pravda.ru

Gerelateerd: Stem voor buitenaards leven

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x