Het Complot

Nederlandse ambtenaren in uniform van Israëlische bezettingsleger: mag dat?

Help door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er was verleden week veel ophef over de ambtenaar van Justitie die werd geschorst vanwege een omstreden tweet die ze verstuurde over zionisten. Yasmina Haifi, gespecialiseerd in diversiteitsbeleid, was als projectleider gedetacheerd bij het Nationaal Cyber Security Centrum. Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie zei geschrokken te zijn van de inhoud van de tweet. Haifi schreef dinsdag dat de radicaalislamitische terreurbeweging IS ‘een vooropgezet plan van zionisten’ is die bewust de islam zwart willen maken.

Ambtenaren van Justitie mogen geen tweets plaatsen over zionisten, maar de overheid heeft er kennelijk geen bezwaar tegen als ze werkzaam zijn voor het Israëlische bezettingsleger. Wat doet een raadslid van de ChristenUnie Oud-Beijerland bijvoorbeeld in een uniform van het Israëlische leger? Twee jaar geleden meldde dagblad De Pers dat Kees van Pelt jaarlijks drie maanden vrij neemt om zich in het olijfgroene uniform van het Israëlische leger te hijsen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Nederlandse ambtenaren in uniform van Israëlische bezettingsleger: mag dat?
Kees en Ineke van Pelt poseren in legeruniform

In een filmpje op YouTube poseren hij en zijn vrouw Ineke trots in het uniform. Verder is te zien hoe Ineke materieel voor Israëlische soldaten sorteert op de militaire basis Bat Zap bij Ramla. Wat doet een medewerker van het ministerie van Veiligheid en Justitie in een uniform van het Israëlische leger? Een leger van een land dat internationaal in toenemende mate onder vuur ligt vanwege de voortdurende bezetting van de Palestijnse gebieden, geweld tegen Palestijnse burgers en de kolonisatie en de facto annexatie van Palestijns grondgebied.

Draagt Van Pelt met zijn vrijwillige werk in het leger niet bij aan het voortduren van de Israëlische bezetting? Zelf ziet hij geen probleem in de combinatie van zijn werk voor het ministerie van Veiligheid en Justitie en de gemeenteraad van Oud-Beijerland.

“Ik ben burgerraadslid en heb in de dorpspolitiek nooit te maken met dossiers over Israël,” zei Van Pelt. “Nergens wordt ons verboden de Joden te helpen, integendeel: God heeft beloofd Zijn volk nooit te laten ‘vallen’. Dan mogen wij dat toch zeker niet doen?”

Van Pelt meldde zich aan als vrijwilliger bij de Nederlandse tak van de internationale organisatie Sar-El, de afkorting van Sheirut Le’Yisrael, wat ‘dienstverlening aan Israël’ betekent.

De Joodse voorzitter van Sar-El Nederland, ridder in de Orde van Oranje-Nassau Max Arpels Lezer, stelt op de website dat de vrijwilligers geen geweer in handen krijgen en geen soldaat worden, maar wel helpen in de strijd tegen de Palestijnen.

Nederlandse ambtenaren in uniform van Israëlische bezettingsleger: mag dat?
‘Israëlganger’ Marjolein Hak (Patrick Guitjens)

In 2006, het jaar van de laatste Israëlisch-Libanese oorlog, vertrokken 55 Nederlanders voor Sar-El naar Israël, onder wie CDA-wethouder van Werkendam Marjolein Hak. De vroom christelijke vrijwilligers zijn onvoorwaardelijk pro-Israël. Bij Israëlisch geweld tegen Palestijnen gaat het steevast om ‘preventieve acties’ tegen ‘Arabische terroristen’.

Blokkade bij Defensie

Pro-Gazademonstranten zijn van plan dinsdag een blokkade op te werpen bij het ministerie van Defensie in Den Haag. Op een Facebookpagina stellen demonstranten dat het ministerie, evenals Nederlandse bedrijven, nauw samenwerkt met het Israëlische bezettingsleger. “Wij kunnen de Nederlandse medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden niet langer accepteren,” schrijven ze in een toelichting.

Het bloedbad dat Israël in Gaza heeft aangericht was niet mogelijk geweest zonder de politieke, economische en militaire steun van Nederland en andere staten, stellen de demonstranten. “Door nauwe militaire banden met Israël te onderhouden ondersteunt Nederland een gewelddadig bezettingsleger dat zich onophoudelijk schuldig maakt aan oorlogsmisdaden.”

De demonstranten verwijzen hierbij naar het bezoek dat minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) in mei bracht aan Israël om, zoals haar ministerie het omschreef, de goede betrekkingen met Israël op defensiegebied te markeren.

Met de blokkade willen de demonstranten de ‘criminele werkzaamheden die onmisbaar zijn voor de Israëlische bezetting van Palestina’ van het ministerie van Defensie zo lang mogelijk stopzetten. Ook zijn de demonstranten van plan te eisen dat Nederland alle militaire banden met Israël direct bevriest, dat de Nederlandse ambassadeur in Israël wordt teruggeroepen en dat Nederland druk uitoefent op Israël ‘om de onmiddellijke en onvoorwaardelijke opheffing van de blokkade van Gaza te bewerkstelligen’.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kukumatz
kukumatz
9 jaren geleden

Geen woorden voor, maar ja wel CDA en ChristenUnie.
Dus ander geloof en minachting voor anders denkende.
Oorlog = Religie

Robbedoes
Robbedoes
9 jaren geleden

Of je het er mee eens bent of niet, het mag blijkbaar wel :

De Rijkswet op het Nederlanderschap uit 1984 bevat dan ook de toevoeging dat verlies van Nederlanderschap door vreemde krijgsdienst pas mogelijk werd indien er tevens handelingen tegen de Nederlandse staat plaatshadden.

Artikel 15, lid 1
“Het Nederlanderschap gaat voor een meerderjarige verloren:
e.indien hij zich vrijwillig in vreemde krijgsdienst begeeft van een staat die betrokken is bij gevechtshandelingen tegen het Koninkrijk dan wel tegen een bondgenootschap waarvan het Koninkrijk lid is.”

Ferrimassi
Ferrimassi
9 jaren geleden

“Nergens wordt ons verboden de Joden te helpen, integendeel: God heeft beloofd Zijn volk nooit te laten ‘vallen’. Dan mogen wij dat toch zeker niet doen?” nuff said. reli-gekkie.

Vind dit niet kunnen, iets met vreemde krijgsdienst en loyaliteit.. Zelfde gaat op voor turken met een Nederlands paspoort die daar dienstplicht doen. Als het je allemaal zo belangrijk vind moet je er gaan wonen. Dat partij kiezen in vreemde conflicten is onnederlands.

Van Eijk
Van Eijk
9 jaren geleden

Zolang Nederland niet de misdaden van Israel erkent en het bondgenootschap stand blijft houden is dit helaas niet strafbaar.

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/nederlandse-nationaliteit/verliezen-nederlandse-nationaliteit

Geert Wilders zou anders ook vervolgd moeten worden.

Back to top button
48
0
We lezen graag je reactie!x