Binnenland

Horecaondernemer roept op tot rebellie: ‘Er is geen tweede golf, die wordt gecreëerd’

Help mee door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Horecaondernemer Nadia Denise Duinker deed een oproep tot meer rebellie vanuit de horeca, die zich online als een olievlek heeft verspreid. Veel horecaondernemers zitten in zo’n kwetsbare positie dat velen wel in verzet willen komen, maar niet durven. De angst voor boetes, sluiting en het kwijtraken van vergunningen is groot, zegt ze. Duinker laat weten dat er nu gezocht wordt naar een collectieve vorm van verzet, ondersteund door juristen.

Voor haar is de maat vol. “Gaan we met degenen die het weten uit te zingen, wachten tot maart? Tot we deze zogenaamde volksvertegenwoordigers kunnen wegstemmen, die ons schulden in onze schoot werpen en ons langzaam dood laten bloeden? Of gaan we rebelleren?” vraagt ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“We hebben genoeg geduld getoond, solidariteit en begrip getoond, maar van mijn begrip is inmiddels niks meer over. Er is geen tweede golf, die wordt gecreëerd. En meer besmettingen? Wat zegt dat? We testen met onbetrouwbare PCR-tests en ons kabinet stemt schaamteloos een motie weg om hier gedegen onafhankelijk onderzoek naar te doen. Dit beleid is ongefundeerd, willekeurig en onrechtvaardig. Ik vind het de hoogste tijd om echt weerstand te bieden.”

Dit is niet voor dit virus, het is voor andere doeleinden

Ook horecaondernemer Michael van der Winden deed op Facebook een oproep. Hij zegt dat de horeca kapot gaat aan de coronamaatregelen. “We doen er alles aan en nog word je gepakt op een kleinigheidje.”

“Hou je hart vast, want er gaat nog veel meer rottigheid aan komen met deze overheid,” zegt Van der Winden in een emotionele video. “Dit is niet voor dit virus, het is voor andere doeleinden.”

Kamerlid Wybren van Haga deelde zijn noodkreet:

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
August Piccard
August Piccard
3 jaren geleden

Ik vind het frapant dat wanneer een bank zogezegd “het moeilijk krijgt” daar miljoenen ingepompt worden. Terwijl een aanzienlijke hoeveelheid ondernemers liggen te spartelen er gewoon verder gefactureerd, belast en beboet wordt! Dit laatste alleen al, “beboeten,” krijgt mijn nekhaar recht.

Dus “laten we samen het virus bestrijden” Yeeey! maar als je de regeltjes niet volgt, dan rekenen we je daarvoor geld aan…? what the actual …

Joris
Joris
3 jaren geleden

Crisislab, Radboud Universiteit Nijmegen:
buiten is er geen verhoogd risico op besmetting met Corona.

citaat pag 63:
‘Betekenis buiten-en binnenevenementen
Uit het bovenstaande leiden wij af dat:

•Voor binnenevenementen zal ventilatie helpen om het risico te beperken, al dan niet in combinatie met toepassingen die werken op basis van UV-straling.

•Slechts ter herinnering: voor buitenevenementen is de kans op besmetting al voldoende klein en zien we in de literatuur geen harde aanwijzingen dat bepaalde maatregelen aantoonbaar effectief zouden zijn om transmissie van virus nog verder te beperken.’

Auteurs
prof. dr. Ira Helsloot
dr. Jelle Groenendaal
Jacco VisMSc.
https://crisislab.nl/wordpress/wp-content/uploads/Wat-is-er-bekend-over-corona-def-24-8-2020.pdf

Arnoud
Arnoud
3 jaren geleden

En zo is het, ben blij dat er is wat beweging komt.

Petrus
Petrus
3 jaren geleden

Ik wens de Horeca veel succes.

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x