Buitenaards

Ex-NASA-wetenschapper: we hebben al leven gevonden op Mars. Dit is de smoking gun

Help ons door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er zijn onderhand miljarden gespendeerd om antwoord te krijgen op één simpele vraag: is er leven op Mars?

Voormalig NASA-wetenschapper Gilbert Levin schrijft in een opiniestuk voor Scientific American dat we tijdens de Vikingmissie in 1976 al leven hebben ontdekt op de rode planeet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

NASA stuurde twee Vikinglanders naar Mars om experimenten uit te voeren.

Positief

De smoking gun volgens Levin: tijdens het experiment dat hij leidde werden tekenen van leven gevonden.

De lander vermengde bodemmateriaal met een oplossing bestaande uit voedingsstoffen.

Als er micro-organismen in de bodem zaten, dan zou er tijdens het experiment koolstofdioxide vrijkomen, zo was de gedachte.

Beide Marslanders testten positief op micro-organismen, aldus Levin.

Allerlei ontdekkingen

Maar volgens de NASA leverden andere experimenten ‘geen duidelijk bewijs op voor de aanwezigheid van levende micro-organismen in de bodem nabij de landingsplaatsen’.

Ook na de Vikingmissies zijn er allerlei ontdekkingen gedaan op Mars die wijzen op de aanwezigheid van leven, stelt Levin.

Wormen

Hij noemt onder meer de ontdekking van water, methaan, ammoniak en een soort ‘wormen’ die op foto’s van Marsrover Curiosity zijn te zien.

Levin benadrukt dat de NASA sinds de missies in 1976 verzuimd heeft om te zoeken naar direct bewijs voor buitenaards leven.

[Scientific American]

3.5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
4 jaren geleden

Het heeft miljarden gekost om leven te vinden, het leven in het hele universum is overal primair aanwezig, en toch maar zoeken ernaar ,niet dat het verkeert is, maar hier op aarden heeft men een ontwikkelt leven ,zo ontwikkelt dat het elkaar het leven dat met ontwikkeling van vele en dergelijke wapens elkaar Naar het leven staat om het leven te vernietigen, en geeft men ook biljoenen ervoor uit, zonden van al deze uitgaven men kan beter deze gebruiken om de vele tekort komingen die zich voordoet overal ter wereld beter voor die doelen,zoals honger hier en daar en op veel allerlei gebied komt men te kort, hier op aarden word het leven er uitgeperst financieel of domme acties , terwijl men leven op ander gebieden probeert te ontdekken, de geest van de mens heeft vele kromme neigingen , laten we maar hopen dat deze ook niet te vinden is deze menselijke kromme neigingen in de gehele kosmos, laat deze afwijking alleen maar op deze planeet plaats vinden dat is al erg genoeg voor deze Planeet met de menselijke handelingen een vreemd wezen die niet eens echt weet en zich niet echt kent dat op zoek gaat naar primair leven, en hier op aarden het ontwikkelt leven naar het primaire staat terug breng en juicht als men leven ontdekt, krom krom en nog eens krom.

Rogier
Rogier
4 jaren geleden

Richard Hoagland Mars and Ancient Sumeria. Als er dus piramides en ook de face staan zijn er bouwwerken en dan moet er leven zijn geweest, toch??

Richard Hoagland Mars and Ancient Sumeria
https://youtu.be/Kdv3JtObwxk

Logisch
Logisch
4 jaren geleden

Ze willen kost wat het kost. Buitenaards leven vinden. Maar ik weet zeker vinden ze een buitenaards wezen. Op een andere planeet dan nemen ze het gevangen of schieten het dood. Ze willen namelijk niks delen met de bewoners van die planeet waar leven is gevonden.

Christgalactic
Christgalactic
4 jaren geleden

Zolang dat er leven gevonden wordt op Aarde is het ook veel. Nee, een doodscultus ( sekte alziend oog) die het hier voor het zeggen heeft. Het is overleven in plaats van leven. Zou men dus niet beter hier leren leven, in plaats van ergens te gaan leven te gaan zoeken om dan nadien weer uit te buiten? Bovendien zijn er meerderen (insiders) die getuigen dat er een secret space program bestaat. De mensen zullen dan ngo ’s steunen en belastingen betalen, om dan het geld te versluizen naar het programma.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x