Binnenland

De elite leeft in Nederland in een bubbel. Deze socioloog legt de vinger op de zere plek

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De elite trekt zich terug in een bubbel en ontkent maatschappelijke problemen. Dat schrijft econoom en socioloog Frits Bosch in Het Parool.

Hij wilde inzicht krijgen in de gedachtewereld van de elite. Hij sprak onder meer met mensen van de pers, uit de financiële wereld en wetenschappers. Daarnaast benaderde hij de ‘gewone man’ en allochtonen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Bij de elite hoorde hij bijvoorbeeld: ‘Ik wil niet uit deze mooie droom gewekt worden’ en ‘Ik heb een tweede huis en een nieuwe suv gekocht. Ik richt me op mijn loopbaan, geld verdienen en mijn privéleven’.

Onbehagen

De elite leeft in een eigen bubbel. De ‘gewone man’ voelt vooral het onbehagen dat de elite ontbeert, aldus Bosch.

Kortzichtig overheidsbeleid, vooral gericht op de belangen van het bedrijfsleven, heeft het belang van alle groepen geschaad, merkt hij op.

“Geen wonder dat het vertrouwen in de politiek afneemt,” schrijft hij. “We leven niet met elkaar, maar naast elkaar in 233 bubbels.”

Ontkenning

De ontkenning doet zich voor bij politici, universiteiten en media: men wil de realiteit niet zien en er worden verdedigingsmechanismen opgeworpen, stelt Bosch vast.

“Men weet niets van de islam,” zegt hij. “Men is onwetend, naïef en oppervlakkig.”

Groot maatschappelijk probleem

Ze zeggen allemaal dat diversiteit Nederland een geweldige plek maakt, terwijl uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het toch anders is, klinkt het.

We hebben een groot maatschappelijk probleem en de elite maakt daar deel van uit door het te ontkennen, besluit de socicoloog.

[Parool]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
B.I.F.F.
B.I.F.F.
5 jaren geleden

Goed dat het eindelijk grondig is onderzocht. Dit gaat een hoop veranderen!

Mammon
Mammon
5 jaren geleden

Dan wordt het heel hard en grof tijd om deze achterlijke Elite mongolen met grof bruut en lomp geweld uit hun droom te trappen!

Wie niet horen wil MOET voelen!

Doen we die niet, dan -zullen- ze doorgaan met hun verziekte denkwereld aan ons op te dringen met alle ellende van dien.

Ik woon hier in een dorp, waar je je inmiddels in Afrika waant van 9 uur ’s ochtends tot 6 uur ’s avonds….
Iedere vrijdag en zaterdag schreeuwende zatte zwarte apen die op straat rondhangen, politie doet uiteraard niets….
Bij de supermarkt zuipende geluksnegers die iedere dag LITERS bier weg tikken, terwijl de APV zegt dat je nog geen blikje bier open mag hebben. Uiteraard geen controle hierop….

Toen ben ik enkele maanden geleden in mijn eigen huis overvallen, jaja drie keer raden wat het kleurtje was. Yep, waren Moslims (Turken of Marokkanen)
Ik ben zwaar afgetuigd; gebroken neus, gebroken oogkas, gescheurde kaak, 2 tanden dood. Daarna hebben ze geprobeerd me te wurgen en ben ik neergevallen…
Zwaar onder het bloed weer “wakker” geworden en naar beneden gestrompeld…

Kijk, dit is de realiteit voorts in Nederland! (Ik noem even geen woonplaats…)

Politie en Justitie doen uiteraard geen ruk! (Want tja ik ben een blanke rechtse Nederlander)

En nu? Daar de daders dus volledig vrijuit zijn gegaan, heb ik alle kosten en ellende die hieruit voort vloeide allemaal zelf moeten ophoesten en dragen. (is gelukt)
Dossier is afgesloten en ik moet dit allemaal maar pikken????

Die vuile smerige Moslims hebben zo hard ingeslagen om mij dat hier iemand voor gaat bloeden. Simpel! Dat politie dat niet wil snappen is niet meer mijn probleem 😉

ps. Dit is geen l*lverhaal maar de echte harde realiteit in NL. Dit is pas het begin en gaat nog veel en veel erger worden door die linkse hoerenzonen Elite. Wordt Wakker!!!!

Gerard
Gerard
5 jaren geleden

Nou, daar was ik al tientallen jaren achter.

Syl
Syl
5 jaren geleden

De grote groep elite is alleen maar bezig zichzelf te verrijken en de burgers te verarmen. Harken waar het maar kan en veel geld gaat ook naar zaken en daden die het daglicht niet mogen zien oftewel de “doofpot” in. Ze weten donders goed wat de “Islam” inhoud en we worden bewust gemengd! Dit staat nml in het “Kalergi plan” wat al dateert vanaf de jaren 20. Het is een kwestie van afwachten tot de “Illuminatie” bubbel uitelkaar spat! En dat wereldwijd!!

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x