Natuur en Milieu

National Geographic is te ver gegaan. Massaal bekeken beelden van uitgemergelde ijsbeer ‘die het slachtoffer is van klimaatverandering’ zijn fake news

Help anderen door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eind vorig jaar werden beelden van een uitgehongerde ijsbeer die op zoek was naar eten door vrijwel alle media opgepikt. Geclaimd werd dat het dier het slachtoffer was van klimaatverandering.

Een jaar na dato heeft National Geographic toegegeven dat het bericht fake news was, aldus de Daily Wire.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In de meest virale video van het magazine ooit waren hartverscheurende beelden te zien van een uitgehongerde ijsbeer.

Naïef

Volgens Nat Geo werd de dreigende dood van het dier veroorzaakt door klimaatverandering. Het magazine kwam niet met bewijzen.

Fotografe Cristina Mittermeier, die de ijsbeer vastlegde, legt in een artikel op de website van National Geographic uit wat er mis ging.

“We wilden mensen met deze beelden laten zien hoe de toekomst er als gevolg van klimaatverandering mogelijk uitziet,” schrijft ze.

“We waren wellicht naïef,” voegt ze toe. “De foto ging viraal en mensen namen het letterlijk.”

Vetgedrukt

Het is niet gek dat de mensen het letterlijk namen, omdat de eerste zin in de video van National Geographic luidt: ‘Zo ziet klimaatverandering eruit’.

Het woord ‘klimaatverandering’ was zelfs vetgedrukt gemaakt.

“National Geographic is te ver gegaan met dit onderschrift,” benadrukt Mittermeier.

Het nepnieuws-filmpje werd bekeken door in totaal 2,5 miljard paar ogen en werd de meest virale video van het magazine ooit.

Fout gemaakt

Fox News meldt dat de ijsbeer ook kon zijn uitgehongerd vanwege ouderdom, ziekte of een verwonding.

Mittermeier geeft toe dat ze niet met zekerheid kan zeggen dat deze beer was uitgehongerd als gevolg van klimaatverandering.

“Misschien hebben we een fout gemaakt door niet het hele verhaal te vertellen, namelijk dat we niet wisten wat er met deze specifieke ijsbeer was gebeurd,” schrijft ze.

En dan vinden sommigen het gek dat mensen geen vertrouwen meer hebben in de media.

Kijk:

[Daily Wire]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Albert
Albert
5 jaren geleden

Tja ook de zgn. ‘palestijnen’ weten ook de weg altijd weer te vinden dmv westers fake news, als ze hun kinderen weer eens misbruiken (‘gif’aanval in Syrië) of andere narratives toevoegen in de visuele communicatie van hun zieligheids-industrie. Wanneer houdt dat op? Nooit dus. Want brainwashed van kindsaf, dom en islam.
Andere vraag. Wanneer wordt de arrogante linkse elitisten soros media eens iets wijzer?

Monsje
Monsje
5 jaren geleden

Snap niet dat iemand er dan zo bij kan blijven staan om te filmen. Ik zou al mijn etenswaren hebben afgegeven aan dat arme beest. Dan maar zelf honger hebben. Hartverscheurend dit ??

RaymondVL
RaymondVL
5 jaren geleden

Oeps!!!! B-b-b-bedoelt men hiermee dat ik voor Jan Joker een elektrische warmtepomp heb aangedchaft voor duizenden euro’s en mijn gasleidingen uit mijn huis heb gesloopt? 😉

Louise
Louise
5 jaren geleden

Geld is een perverse prikkel , van schaamte en zelfreflectie is geen sprake meer… Steeds meer mensen verkopen hun ziel en als het uitkomt hun familie erbij , de mens is een zielloze zwerver geworden…..blijkbaar is het makkelijker om je naar satan te voegen dan naar het licht wat binnenin je zit ..
Vorige week is er een ijsbeer doodgeschoten op Spitsbergen , die was een bedreiging voor de verveelde te rijke toerist. Nou mag men daar natuurlijk naar toe gaan, maar blijf uit het terretorium van die dieren… Ik vraag me wel eens af hoe wij over 100 jaar te boek staan,want voor de huidige mens is niks meer heilig op planeet aarde , en als het een beetje tegenzit nemen ze er nog een planeetje bij……Moraalvan het verhaal de mens vernietigt zichzelf …

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x