CoronaBuitenland

Eerste Afrikaanse coronavaccinfabriek heeft nog geen enkele order binnengekregen

Help mee door dit met iederen die je kent op je socials te delen!

De Zuid-Afrikaanse farmaceut Aspen Pharmacare heeft in maart een deal gesloten met Johnson & Johnson om een eigen versie van het coronavaccin te gaan produceren voor de Afrikaanse markt.

Er is alleen één probleem: er is nog geen enkele order geplaatst. De vaccinfabriek van Aspen, die 450 miljoen doses per jaar kan produceren, zou spoedig stil kunnen komen te liggen of worden ingezet om verdovingsmiddelen en andere steriele producten te maken.

Vraagt daalt

Amper een vijfde van de Afrikaanse volwassenen is volledig gevaccineerd tegen corona. De vraag naar vaccins daalt in Afrika, dat al gedoneerde vaccins van westerse landen ontvangt die bijna over de datum zijn.

In Nigeria zijn eind vorig jaar meer dan één miljoen doses van het AstraZeneca-vaccin vernietigd. Op dat moment was slechts twee procent van de Nigerianen volledig gevaccineerd.

Vrijwel niemand had interesse

In mei vorig jaar verbrandde Malawi bijna 20.000 AstraZeneca-prikken die een maand daarvoor waren verlopen. Volgens lokale bewoners had vrijwel niemand interesse. De WHO had het land opgeroepen de vaccins niet te vernietigen.

4.9 93 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
81 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 maand geleden

Bravo, houden zo!

ALF
ALF
1 maand geleden

Slimme mensen in Afrika

Danny
Danny
1 maand geleden

Is Niet waar 😂😂😂

Frans Peeters
Frans Peeters
1 maand geleden

Waar zitten nu de onverstandigen

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

81
0
We lezen graag je reactie!x