Binnenland

Daar heb je het al: Amsterdam hangt sensoren op die afstand tussen mensen meten

Help anderen door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De gemeente Amsterdam heeft ‘vanwege corona’ als eerste stad in Nederland speciale sensoren ingezet om de drukte van mensen op bepaalde plekken te meten. Sensoren hangen sinds eind april bij vijf ingangen van het Vondelpark en op de Albert Cuypmarkt. Op de Wallen en bij het centraal station hangen telcamera’s en op de Nieuwmarkt een 3d-sensor. Als het nodig is, grijpt Amsterdam in om mensen op 1,5 meter van elkaar te houden.

Vrijdag is de gemeente begonnen met een proef met meetsensoren in Zuidoost. Dit apparaat meet hoeveel mensen er langs komen en laat de afstand tussen mensen zien. De sensoren hangen in winkelcentra Amsterdamse Poort en Ganzenpoort.

Amsterdam wil naar eigen zeggen inzicht krijgen in de drukte – de aantallen passanten per sensorlocatie en het totaal aantal aanwezige personen – en de afstand tussen mensen (social distancing).

Politie

De proef duurt in ieder geval tot het einde van het jaar. Het doel van eventuele vervolgacties is het bevorderen van ‘een veilige, bereikbare en comfortabele openbare ruimte’, zegt de gemeente. Er zijn plannen om de gegevens op termijn te delen met de politie.

De sensoren leggen geen gegevens van personen vast, aldus de gemeente. Is dat de volgende stap? Gezichtsherkenning? Zodat mensen die in overtreding zijn gemakkelijk kunnen worden opgespoord? Moeten we blij zijn met deze ontwikkelingen?

Je kunt de sensoren overigens omzeilen door het wifi-signaal op je mobiele apparaat uit te zetten. Zodoende vangt de sensor niks op.

[Amsterdam.nl]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PeterW1968
PeterW1968
2 jaren geleden

” Je kunt de sensoren overigens omzeilen door het wifi-signaal op je mobiele apparaat uit te zetten. Zodoende vangt de sensor niks op. ”

Helaas zal die vlieger niet erg opgaan, gezien het feit dat een mobiel netwerk ook afstand via “proximity” can meten, alhoewel dat minder accuraat zal zijn…..

Thijs
Thijs
2 jaren geleden

Niet alleen de WiFi uitzetten maar ook de Bluetooth. En als je slim en ook je 4 of 5g en je locatie. Als iemand je wilt bellen ben je nog steeds bereikbaar, maar minder makkelijk te traceren.

Teun
Teun
2 jaren geleden

Ik heb gehoord dat grote delen van Den Haag zonder stroom zit. Waarom juist daar? Wie zijn daar verantwoordelijk voor?

Sjaak
Sjaak
2 jaren geleden

De beleidsmakers begrijpen er geheel niets van omdat die niet beter weten als deze middeleeuwen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

41
0
We lezen graag je reactie!x