Homepagina » Binnenland » Daar heb je het al: Amsterdam hangt sensoren op die afstand tussen mensen meten
amsterdam

Daar heb je het al: Amsterdam hangt sensoren op die afstand tussen mensen meten

De gemeente Amsterdam heeft ‘vanwege corona’ als eerste stad in Nederland speciale sensoren ingezet om de drukte van mensen op bepaalde plekken te meten. Sensoren hangen sinds eind april bij vijf ingangen van het Vondelpark en op de Albert Cuypmarkt. Op de Wallen en bij het centraal station hangen telcamera’s en op de Nieuwmarkt een 3d-sensor. Als het nodig is, grijpt Amsterdam in om mensen op 1,5 meter van elkaar te houden.

Vrijdag is de gemeente begonnen met een proef met meetsensoren in Zuidoost. Dit apparaat meet hoeveel mensen er langs komen en laat de afstand tussen mensen zien. De sensoren hangen in winkelcentra Amsterdamse Poort en Ganzenpoort.

Amsterdam wil naar eigen zeggen inzicht krijgen in de drukte – de aantallen passanten per sensorlocatie en het totaal aantal aanwezige personen – en de afstand tussen mensen (social distancing).

Politie

De proef duurt in ieder geval tot het einde van het jaar. Het doel van eventuele vervolgacties is het bevorderen van ‘een veilige, bereikbare en comfortabele openbare ruimte’, zegt de gemeente. Er zijn plannen om de gegevens op termijn te delen met de politie.

De sensoren leggen geen gegevens van personen vast, aldus de gemeente. Is dat de volgende stap? Gezichtsherkenning? Zodat mensen die in overtreding zijn gemakkelijk kunnen worden opgespoord? Moeten we blij zijn met deze ontwikkelingen?

Je kunt de sensoren overigens omzeilen door het wifi-signaal op je mobiele apparaat uit te zetten. Zodoende vangt de sensor niks op.

[Amsterdam.nl]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PeterW1968
PeterW1968
1 jaar geleden

” Je kunt de sensoren overigens omzeilen door het wifi-signaal op je mobiele apparaat uit te zetten. Zodoende vangt de sensor niks op. ”

Helaas zal die vlieger niet erg opgaan, gezien het feit dat een mobiel netwerk ook afstand via “proximity” can meten, alhoewel dat minder accuraat zal zijn…..

Thijs
Thijs
1 jaar geleden

Niet alleen de WiFi uitzetten maar ook de Bluetooth. En als je slim en ook je 4 of 5g en je locatie. Als iemand je wilt bellen ben je nog steeds bereikbaar, maar minder makkelijk te traceren.

Teun
Teun
1 jaar geleden

Ik heb gehoord dat grote delen van Den Haag zonder stroom zit. Waarom juist daar? Wie zijn daar verantwoordelijk voor?

Sjaak
Sjaak
1 jaar geleden

De beleidsmakers begrijpen er geheel niets van omdat die niet beter weten als deze middeleeuwen.

x

Check Also

verpleegkundige

Wijkverpleegkundige Elke trekt aan de bel: fors meer valincidenten en toename in hartklachten sinds de prikken

Wijkverpleegkundige Elke ziet sinds de prikken fors ...

medewerkster

Medewerkster Pathologisch Instituut klapt uit de school: ‘De noodsituatie is niet het gevolg van het coronavirus’

In Duitsland is momenteel veel te doen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

41
0
We lezen graag je reactie!x