Homepagina » Binnenland » Daar heb je het al: Amsterdam hangt sensoren op die afstand tussen mensen meten
amsterdam

Daar heb je het al: Amsterdam hangt sensoren op die afstand tussen mensen meten

De gemeente Amsterdam heeft ‘vanwege corona’ als eerste stad in Nederland speciale sensoren ingezet om de drukte van mensen op bepaalde plekken te meten. Sensoren hangen sinds eind april bij vijf ingangen van het Vondelpark en op de Albert Cuypmarkt. Op de Wallen en bij het centraal station hangen telcamera’s en op de Nieuwmarkt een 3d-sensor. Als het nodig is, grijpt Amsterdam in om mensen op 1,5 meter van elkaar te houden.

Vrijdag is de gemeente begonnen met een proef met meetsensoren in Zuidoost. Dit apparaat meet hoeveel mensen er langs komen en laat de afstand tussen mensen zien. De sensoren hangen in winkelcentra Amsterdamse Poort en Ganzenpoort.

Amsterdam wil naar eigen zeggen inzicht krijgen in de drukte – de aantallen passanten per sensorlocatie en het totaal aantal aanwezige personen – en de afstand tussen mensen (social distancing).

Politie

De proef duurt in ieder geval tot het einde van het jaar. Het doel van eventuele vervolgacties is het bevorderen van ‘een veilige, bereikbare en comfortabele openbare ruimte’, zegt de gemeente. Er zijn plannen om de gegevens op termijn te delen met de politie.

De sensoren leggen geen gegevens van personen vast, aldus de gemeente. Is dat de volgende stap? Gezichtsherkenning? Zodat mensen die in overtreding zijn gemakkelijk kunnen worden opgespoord? Moeten we blij zijn met deze ontwikkelingen?

Je kunt de sensoren overigens omzeilen door het wifi-signaal op je mobiele apparaat uit te zetten. Zodoende vangt de sensor niks op.

[Amsterdam.nl]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PeterW1968
PeterW1968
8 maanden geleden

” Je kunt de sensoren overigens omzeilen door het wifi-signaal op je mobiele apparaat uit te zetten. Zodoende vangt de sensor niks op. ”

Helaas zal die vlieger niet erg opgaan, gezien het feit dat een mobiel netwerk ook afstand via “proximity” can meten, alhoewel dat minder accuraat zal zijn…..

Jack Burton
Jack Burton
Reactie op  PeterW1968
8 maanden geleden

Nee Peter…deze camera’s werken niet zo…leuk bedacht, dat wel.

Willem
Willem
Reactie op  PeterW1968
8 maanden geleden

Een goeie reden voor iedereen om dat onding die smartphone nooit meer mee te nemen, 30 jaar terug deden we het allemaal zonder en alles ging goed,

Roza
Roza
Reactie op  Willem
8 maanden geleden

Nou ja…alles… Maar je hebt gelijk. Het zou de mens goed doen dat rotding eens te laten liggen. Look up! Al is het maar 2 dagen per week. Het is een begin.

P.M.
P.M.
Reactie op  PeterW1968
8 maanden geleden

Ik weet niet op welke hoogte deze sensoren hangen maar een baseball knuppel zou handig zijn , niet???!

Rob
Rob
Reactie op  PeterW1968
8 maanden geleden

Wat dacht je ervan om die Spyphone helemaal thuis te laten als je zo’n ding hebt? Die dingen zijn de grootste verslaving van de mens ooit. En als iets social distancing in de hand werkt dan zijn het die dingen wel. Social betekent menselijk. Wat de macht social distancing noemt is lichamelijke afstand of je beter te kunnen herkennen (gezichtsherkenning) en controleren. Daarnaast is zijn al die dingen bij elkaar een enorm mobiel netwerk van camera’s en microfoons om de bevolking te bespioneren. Voorheen brachten ze in het openbaar steeds meer camera’s aan maar met zo’n gigantische netwerk van mobiele camera’s en microfoons hoeft dat niet meer. Dubbel winst voor de heersende macht (spionage en inkomsten) en de mensen houden zich bezig met zinloze dingen die het contact met hun omgeving verstoren.

Thijs
Thijs
8 maanden geleden

Niet alleen de WiFi uitzetten maar ook de Bluetooth. En als je slim en ook je 4 of 5g en je locatie. Als iemand je wilt bellen ben je nog steeds bereikbaar, maar minder makkelijk te traceren.

Pieter
Pieter
Reactie op  Thijs
8 maanden geleden

M’n oude Nokia 101 doet het uitstekend met een anoniem Lebara prepaid kaartje en is voor al die nieuwe apparatuur volledig onbekend 🙂

Roza
Roza
Reactie op  Thijs
8 maanden geleden

Klopt. Maar dan schiet het nut van de smartphone aan je voorbij. Kun je beter een dumbphone kopen. 3 tientjes. Batterijduur van een week.

Ik mis dat wel eens. Echt weg zijn. Vroeger was je weg als je weg was. En niemand wist waar je was. Heerlijk.

Dita
Dita
Reactie op  Thijs
8 maanden geleden

Die duimpjes naar beneden zijn van mijn grote vinger die ergens op bleef hangen 🙄 kan het kennelijk niet ongedaan maken

Teun
Teun
8 maanden geleden

Ik heb gehoord dat grote delen van Den Haag zonder stroom zit. Waarom juist daar? Wie zijn daar verantwoordelijk voor?

Rob
Rob
Reactie op  Teun
8 maanden geleden

Als je link naar de vorige storing (van juli) aan klikt en op dat artikel weer de link naar een storing weer daarvoor (in juni) dan is het opvallend dat drie maanden achter elkaar storingen zijn geweest waarbij de volgende groter is dan de vorige. Het is nu augustus met de grootste storing van de drie. Als iemand ergens mee bezig is (bv om door storingen de economie langzaamaan verder te slopen, zoals over de corona bs uitgelegd wordt) dan wordt september misschien een maand waarin ze een nog grotere storing zouden kunnen ‘opzetten’. Het is niet zeker natuurlijk maar als je naar de drie storingen kijkt dan kan het een patroon zijn vanwege de steeds grotere storing. September zou wat dat betreft een spannende maand kunnen zijn. Als er dan weer een grotere storing is dan deze (van augustus) dan zou het toch echt een oplopend patroon in moeten houden voor het helpen slopen van de economie want ook die storingen veroorzaken economische schade.

En waarom in Den Haag? Misschien omdat dat het duistere centrum van de macht in Nederland is vanwege het Binnenhof en het gespuis dat daar het land sloopt. In die zin is Den Haag de kern vanwaar alles hier in dit land gesloopt wordt door machtsbeleid. En verspreiding van iets is altijd vanuit de kern naar buiten, uitbreidend. Als dat inderdaad zo is wat er gaande is dan zijn er belanghebbenden en dat is uiteindelijk weer de top van de wereld. Wie er achter zit? Wie weet. Dat hoeft niet eens een mens te zijn. Er is technologie beschikbaar waar een brandje simpel mee te veroorzaken is. Ooit gehoord of gelezen over Directed Energy Weapons? Die bestaan al een tijdje en daar wordt ook aardig gebruik van gemaakt. Denk bv aan Paradise in Californië, waar huizen volledig met de grond gelijk gemaakt waren terwijl de bomen etc niets mankeerden. En sommige woningen stonden ook totaal onbeschadigd tussen de puinhopen. Wie er dan achter de storingen in Den Haag zit wordt niet echt duidelijk maar we weten wel in welk belang het is.

Sjaak
Sjaak
8 maanden geleden

De beleidsmakers begrijpen er geheel niets van omdat die niet beter weten als deze middeleeuwen.

Tony
Tony
8 maanden geleden

Het wordt steeds gekker. Alle menselijke aspecten worden aan banden gelegd. De mensen die hier achter zitten en dit goedkeuren zijn vast en zeker omgekocht, of worden onder druk gezet.

Ik denk dat het niet eens legaal is.

salvar
salvar
Reactie op  Tony
8 maanden geleden

Tony
zijn niet omgekocht of onderdruk gezet , ze horen bij de club.

Rob
Rob
Reactie op  salvar
8 maanden geleden

Hoe zijn ze deel geworden van die club? Door ze om te kopen en chantabel te maken. DE club die daar belang bij heeft is de Cabal. Van zo’n duivelse macht wordt je niet uit jezelf onderdeel. Je wordt ertoe verleidt, bespeelt, ingeluisd. En er is al vaak gezegd dat de beste ‘doelwitten’ al vroeg geselecteerd worden.

wolfje168
wolfje168
8 maanden geleden

Ik las eerst senioren, maar goed …Vinden ze het gek dat die rotstad leeg loopt?

salvar
salvar
Reactie op  wolfje168
8 maanden geleden

wolfje168
moet helemaal leeg het moet een grote afvalberg worden.

Tony
Tony
Reactie op  salvar
8 maanden geleden

Het is er altijd al een bij elkaar geraapt zooitje geweest. Elke keer wanneer ik er geweest ben, kwam ik thuis met vreselijke hoofdpijn.

Roza
Roza
Reactie op  Tony
8 maanden geleden

Ben er opgegroeid. Nooit iets van gemerkt. Maar de stad is nu wel veranderd ja. Barst van de allochtonen. Scheveningen naar de kloten. Dacht dat ik laatst in Ankara liep.

Johan
Johan
8 maanden geleden

Allemaal weer terug naar de eerste Nokia!

salvar
salvar
8 maanden geleden

en ze willen maar niet wakker worden.

Johan
Johan
8 maanden geleden

Een duidelijke paniek actie wederom.

Harry
Harry
8 maanden geleden

In usa heb ik een persconferentie gezien door een burgermeester van een onderzoek waar duidelijk werd aangetoond dat covid19 zich met name verspreid via aerosolen. Die 1.5 meter is al gedebunked maar de media wil dat niet loslaten waardoor de overheid ook niet . beweegt. Rond 9.30.
https://youtu.be/KxjCckDNJNA

Jack Burton
Jack Burton
Reactie op  Harry
8 maanden geleden

Wat goed dat ze dat hebben aangetoond Harrie…nu nog even aantonen dat we met een “virus” te maken hebben…

x

Check Also

canad

Canadese politieagenten weigeren nieuwe lockdownwetten in Ontario te handhaven: ‘Politiestaat’

Ten noorden van de Verenigde Staten is ...

de jonge

De Jonge geeft toe dat AstraZeneca-vaccin linke soep is

Lange tijd beweerde zorgminister Hugo de Jonge ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

41
0
We lezen graag je reactie!x