Bewustzijn

Natuurkundige: “Sterk bewijs dat menselijke geest materie kan beïnvloeden”

Help anderen door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Braziliaanse deeltjesfysicus wil wetenschappelijk onderzoek doen naar de vermogens van de menselijke geest. Volgens hem is tijdens een aantal experimenten gebleken dat de mens met zijn gedachten invloed kan uitoefenen op materie.

Natuurkundige Gabriel Guerrer uit Sao Paulo wil de relatie tussen geest en materie naar een heel nieuw niveau tillen door te proberen op wetenschappelijke wijze aan te tonen dat de menselijke geest materie kan beïnvloeden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Meditatie

Guerrer, verbonden aan het Dean Radin Institute of Noetic Sciences (IONS), heeft een aantal tests ontwikkeld waarbij proefpersonen met hun gedachten proberen het gedrag van licht te beïnvloeden. De resultaten waren onverwacht: het lukte alleen de deelnemers die ervaring hadden met meditatie.

“Als de resultaten kloppen, wacht ons een wetenschappelijke en culturele revolutie,” legde Guerrer uit. Volgens de natuurkundige heeft de menselijke intentie het vermogen om materie op afstand te beïnvloeden. Hij zegt dat de experimenten laten zien dat we niet zijn beperkt tot de contouren van het menselijk lichaam, maar dat de buitenwereld een verlengstuk is van onszelf.

Crowdfunding

“De natuur kan volgens de meeste culturen op aarde door de menselijke geest worden beïnvloed,” ging hij verder. “Oude spirituele filosofieën stellen bovendien dat bewustzijn iets fundamenteels is.”

Om definitief uitsluitsel te kunnen geven wil Guerrer de tests in een laboratorium van de Universiteit van Sao Paolo gaan doen. Door middel van crowdfunding hoopt hij het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen.

Bekijk ook onderstaand filmpje over het project:

[Catraca Livre]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x