Buitenland

Zijn de Russische aanvallen gericht tegen Amerikaanse biolabs in Oekraïne?

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!

Heeft de speciale militaire operatie die Rusland uitvoert in Oekraïne te maken met Amerikaanse biolabs? De Russische overheid beschuldigt de Verenigde Staten al jaren van het ontwikkelen van biowapens in de buurt van de grens met Rusland.

Twittergebruiker WarClandestine maakte er een Twitterdraadje over. Het duurde niet lang voordat zijn account werd geschorst. Het is bekend dat zich diverse Amerikaanse biolabs in Oekraïne bevinden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

(Video verwijderd? Klik hier...)


Het zogeheten Biological Threat Reduction Program leidde onder andere tot de bouw van biolabs in Kiev en Odessa in 2019, regio’s die zijn aangevallen door Rusland. Volgens een kaart die op internet circuleert, bevinden zich ook Amerikaanse biolabs in Vinnytsja, Oezjhorod, Lviv, Cherson, Ternopil en nabij de Krim en Loehansk.


Op een andere kaart zouden gebieden zijn te zien die zijn aangevallen door Rusland. In een aantal gevallen gaat het om steden waar Amerikaanse biolabs zouden staan.


Hoofd van de Russische veiligheidsraad Nikolaj Patroesjev beweerde vorig jaar dat er duidelijke signalen waren dat gevaarlijke ziekteverwekkers uit de laboratoria gebruikt zouden kunnen worden voor militaire of politieke doeleinden.

Patroesjev zei dat er steeds meer Amerikaanse biolabs opduiken langs de grens met China en Rusland. Hij voegde toe dat onduidelijk is wat zich daar afspeelt. De laboratoria doen denken aan Fort Detrick in Maryland, waar de Amerikanen al tientallen jaren onderzoek doen naar biologische wapens, aldus Patroesjev in gesprek met de krant Kommersant.

Op de vraag of hij denkt dat de Amerikanen biowapens ontwikkelen in de labs antwoordde hij: “We hebben genoeg reden om aan te nemen dat dat het geval is.”

[Infowars]

4.9 188 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

88 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Twittergebruiker WarClandestine (wat een ongelooflijk goed gekozen nickname trouwens) zou hier zomaar wel eens de spijker op zijn kop hebben kunnen slaan.

EN het feit dat zijn Twitterdraadje met de snelheid van het licht weer verdween, zou dit dan bevestigen.

Met alle vuiligheid die er inmiddels dagelijks aan de oppervlakte komt drijven, zie ik dit zonder meer als een goede mogelijkheid.

En als dit werkelijk zo is, dan hebben naar mijn mening de Russen NOG meer gelijk met de acties die ze momenteel uitvoeren.

Ik beschouw biowapens als één van de meest verachtelijke manier om mensen aan te vallen.

Het is onzichtbaar, kent geen grenzen (vandaar dat deze laboratoria natuurlijk opgesteld zijn dicht bij de grens van Rusland) en zijn dodelijk gevaarlijk.

Ik ben eigenlijk van mening, dat de Russen en dan met name Poetin met zijn directe medewerkers, nog zeldzaam veel geduld hebben gehad met die smerige provocateurs uit het Westen.

En dan bedoel ik uiteraard de nieuwe, ongekozen president van de Verenigde Staten, de ongekozen leiders van de EU en het stelletje oorlogshitsers van de NATO.

OOIT, inmiddels in een ver verleden, (misschien) met de beste bedoelingen in het leven geroepen, maar dat is absoluut niet meer het geval.

In dit verhaal gaat het over biolabs in de Oekraïne, toch vér uit de buurt van Nederland, maar wat te denken van de ambities van ons eigen Erasmus MC?

In De Andere Krant van afgelopen week staat een artikel, dat het Viroscience Lab van het Erasmus MC samenwerkt met de GGD en het Rotterdamse gemeentebestuur aan een nieuw “hoog risico” laboratorium voor virusonderzoek.

En DAT gaat dan gebeuren in dit overbevolkte land (dat iedere week ook nog eens honderden nieuwkomers “verwelkomt”).

What could possibly go wrong?

Daar heb ik wel enkele ideeën over, maar die zal ik hier maar niet benoemen.

Ik ga er van uit, dat de meesten van ons dat wel kunnen bedenken.

Wij weten allemaal wat er, nu iets meer dan 2 jaar geleden, in Wuhan, China, is gebeurd met dat laboratorium.

En dat was op dat moment nog voor ons de Ver van ons Bed Show.

Moet je je voorstellen wat er kan gebeuren met zo’n soort laboratorium hier in Rotterdam.

Bij MIJ lopen bij voorbaat de rillingen al over mijn rug.

Sen
Sen
2 jaren geleden

Het enige wat ik zeker weet is dat Kaag niet van plan is burgers financieel tegemoet te komen met extreem hoge energieprijzen zoals btw sterk reduceren naar zero bv.
Maar wel miljarden in hun klimaatdeal stopt.

T,A
T,A
2 jaren geleden

waarom bio labs

of we al niet genoeg ziektes in de wereld hebben.

hopelijk kan poetin deze sluiten.
en de zieke mensen die hier mee bezig waren oppakken

wolfje168
wolfje168
2 jaren geleden

Het doet mij denken aan een stappenplan om economieën kapot te krijgen, eerst die lockdowns en nu dit.

Back to top button
88
0
We lezen graag je reactie!x