Mens en Dier

Drie manieren waarop The Iceman zijn immuunsysteem stuurt

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We kunnen allemaal leren ons afweersysteem te sturen, zo blijkt uit onderzoek naar de technieken van The Iceman Wim Hof. Het onderzoeksteam van het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen hoopt dat de technieken van Hof op een dag gebruikt kunnen worden om auto-immuunziektes zoals reumatoïde artritis te behandelen. Het team probeert nu vast te stellen met welke specifieke techniek het immuunsysteem kan worden onderdrukt.

Veel aandoeningen worden veroorzaakt door een overreactie van het immuunsysteem. Aan de behandeling van deze auto-immuunziektes – waaronder multiple sclerose, reumatoïde artritis en diabetes type 1 – wordt in de Verenigde Staten alleen al 100 miljard dollar per jaar uitgegeven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Meditatie

Met behulp van derde oog-meditatie breng je je gedachten tot rust door een derde oog op je voorhoofd te visualiseren. Tijdens een experiment nam The Iceman plaats in een ijsbad en begon hij te mediteren. Het lichaam van Hof liet bovengemiddelde cortisolwaarden zien. Ook was zijn immuunreactie 50 procent lager in vergelijking met anderen en maakte zijn lichaam minder ontstekingseiwitten aan.

Blootstelling aan koude

Toen de oude Grieken warmtesystemen ontwikkelden, werd vanwege gezondheidsvoordelen nog steeds in koud water gebaad. De moderne mens is gewend om de kachel een graadje warmer te zetten of een extra trui aan te trekken als het kouder wordt. Tijdens blootstelling aan koude maakte Hof een stuk minder ontstekingseiwitten aan dan normaal. Doordat er meer cortisol in het bloed circuleerde werd het aantal ontstekingseiwitten onderdrukt. Bij blootstelling aan koude moet onder meer worden gedacht aan het zwemmen in ijskoud water, het beklimmen van bergen in korte broek en met ontbloot lichaam 20 minuten in de sneeuw liggen.

Ademhalingsoefeningen

Iedere dag ademen we ongeveer 20.000 keer in en uit om de benodigde zuurstof binnen te krijgen. Ademhaling wordt gereguleerd door het autonome zenuwstelsel en vindt onbewust plaats. Het is de eerste stap in de uitvoering van verschillende processen in het lichaam. The Iceman heeft door de jaren heen een speciale ademhalingstechniek ontwikkeld die hem helpt zijn lichaam in optimale conditie te houden en controle te behouden tijdens extreme omstandigheden. Het doel van de oefeningen is om het lichaam van meer zuurstof te voorzien. Door ademhalingsoefeningen kan men invloed krijgen op verschillende processen in het lichaam en kan het zenuwstelsel ‘gereinigd’ worden.

Eén van de oefeningen bestaat onder meer uit: 30 ademhalingen hyperventileren, vervolgens uitademen en de adem tot 2 of zelfs 3 minuten inhouden, gevolgd door diep inademen. Bij een andere oefening wordt diep in- en uitgeademd, waarbij de adem 10 seconden wordt ingehouden en alle spieren worden aangespannen.

[New Scientist]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wim
Wim
9 jaren geleden

Het reinigen van het zenuwstelsel is bij ALS wellicht ook één van de oplossingen.
Dus alle mensen met ALS op cursus bij Wim Hof.
Dat zijn er in Nederland ongeveer 1.500.
De kosten hiervoor zullen niet uitkomen op 64 mln. dollar.
Dit laatste bedrag is momenteel wereldwijd ongeveer opgehaald met de ICE bucket challenge.

Oftewel… alle ALS patiënten kunnen beter de ICE challenge aangaan bij Wim Hof!

Arwijn
Arwijn
9 jaren geleden

Auto Immuun ziektes worden veel door GMO en vaccinaties veroorzaakt, zo ik geleerd heb van NaturalNews.com.
Het hele medische stelsel met hun symptoom bestrijding is overbodig geworden door nieuwe genezings methoden en geavanceerde kennis over natuurlijke medicijnen. Zodra je eindelijk niet meer verplicht verzekerd hoefd te zijn in deze ‘zorgstaat’ (lol), kan je er op rekekenen dat de gezondheid vooruit zal gaan en mensen veel meer de alternatieve kanten op zullen gaan puur vanwege de snelle resultaten en lage kosten.
Weg met het Medische Industriële Complex!

Roy
Roy
9 jaren geleden

64 miljoen dollar is wereldwijd.
Wereldwijd zijn er minstens 450.000 ALS patienten.

1 workshop van 4.5 uur bij Wim is 159,- p.p. (je hebt er wss meer nodig)

kosten van 1 workshop voor alle patienten 450.000 x 159 = 71.550.000
Komt inderdaad niet uit op 64 miljoen, het is maar 8.5 miljoen meer 🙂

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x