Buitenland

Wist je dat de NAVO terroristische bases in Europa heeft? Dit zijn ze (en ja, er worden ook IS-leden getraind)

Help mee door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De NAVO en de Verenigde Staten claimen terrorisme te bestrijden, maar hebben een terreurgroep juist in staat gesteld bases op te zetten in twee NAVO-lidstaten – Frankrijk en Albanië – en één NAVO-protectoraat, Kosovo.

Na leden van de Iraanse Volksmoedjahedien (kortweg MEK) te hebben geëvacueerd uit Irak, brachten de NAVO en de VS strijders van deze terreurbeweging over naar de zwaarbewaakte legerbasis in Manez in Albanië.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De NAVO heeft Albanië ervan overtuigd leden van zowel de MEK als Islamitische Staat (IS) op te nemen die zich in Syrië en Irak hebben overgegeven aan westerse speciale troepen.

Schrapte

De MEK en IS streden vaak zij aan zij in Syrië en Irak. Hoewel bij westerse inlichtingendiensten bekend is dat de MEK en IS bondgenoten van elkaar zijn, schrapte Obama de MEK in 2012 van de terreurlijst.

Nadat IS-strijders in Syrië en Irak op de vlucht waren geslagen, zette de VS Albanië onder druk om de islamitische terroristen op te nemen.

IS-terroristen en hun gezinnen zijn naar verluidt ondergebracht in huizen in Tirana die voorheen werden bewoond door MEK-leden.

Vanuit de legerbasis in Manez kunnen MEK-strijders gemakkelijk Kosovo binnengaan, waar een andere grote NAVO-basis is gevestigd.

Regimeverandering

Sommige Albanese journalisten, die zijn bedreigd door de Albanese overheid en MEK, hebben gezegd dat de NAVO-basis wordt gebruikt om MEK-strijders en andere huurlingen te trainen voor een oorlog tegen Iran zodat de NAVO er een regimeverandering kan doorvoeren.

In juni 2003 deed de Franse politie een inval op een MEK-complex in Parijs. Ruim 100 terroristen werden opgepakt. Na druk vanuit de VS trok de Franse overheid alle aanklachten in.

Trumps nationale veiligheidsadviseur John Bolton zei vorig jaar tijdens een conferentie in Albanië dat de MEK nog voor 2019 de macht zal pakken in Teheran. Hij kreeg in totaal 180.000 dollar spreekgeld van de groep.

Corrupt

De MEK wordt vooral gefinancierd door Saudi-Arabië en Israël. Een deel van het geld wordt doorgesluisd via westerse politici.

Iemand die ook vaak spreekt tijdens bijeenkomsten van de MEK is voormalig burgemeester van New York Rudolph Giuliani, die zo corrupt is dat zelfs de Italiaanse maffia hem wilde uitschakelen.

De neocons, met name Bolton en Giuliani, zijn vastbesloten het Iraanse regime omver te werpen. In de Balkan trainen ze een terroristenleger dat hiervoor moet gaan zorgen.

[Strategic Culture]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
5 jaren geleden

Klopt in Bosnie wordt ook getraind door ISIS open en bloot trouwens. Maar de NAVO heeft de ISIS opgericht. NAVO militaiten hebben het militair materiaal uit Libië richting Syrië en Koerdistan verscheept om daar ISIS te creëren om te vechten tegen Syrië. Rusland, Poetin had al gewaarachuwd dat hij de NAVO niet in Syrië zou accepteren.
Vreemd dat de mainstream dit niet durft te publiceren. De plannen zijn yrouwen al gemaakt na de val van de muur in 1989.
Kan nog een BBC programma herinneren waarin analistenrapporten werden gepresenteerd waarin dit naar voren kwam.

Jeff
Jeff
5 jaren geleden

Wist je dat de NAVO een terroristische organisatie is, die ook vredestichters traint?

Eric
Eric
5 jaren geleden

Strategic culture is nu niet echt een betrouwbare bron. Zitten in Moskou… het bolwerk van democtratie.

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x