Homepagina » Buitenland » Lees en huiver: onderzoeksgroep brengt rapport over massavaccinatie in Israël naar buiten
israël
Foto: Michal Shamir / IDF Spokesperson's Unit / CC BY-SA 3.0

Lees en huiver: onderzoeksgroep brengt rapport over massavaccinatie in Israël naar buiten

Sinds enkele dagen circuleren er berichten in de media over een verband tussen het coronavaccin van Pfizer en een ontsteking van de hartspier bij mannen tussen 16 en 30 jaar. Israëlische epidemiologen zien ‘aanwijzingen voor een mogelijk verband’. Vooral bij jongens tussen 16 en 19 jaar lijkt het verband sterker.

Israël vaccineert uitsluitend met het vaccin van Pfizer en inmiddels is 55 procent van de bevolking gevaccineerd. Tussen december 2020 en mei 2021 kregen ruim vijf miljoen mensen een vaccinatie. De meldingen over hartontstekingen lijken slechts het topje van de ijsberg te zijn.

Onlangs bracht de Israeli People’s Committee (IPC) – een onafhankelijke onderzoeksgroep bestaande uit artsen, advocaten en epidemiologen – een rapport naar buiten over de massavaccinatie in Israël. De verzamelde gegevens schetsen een grimmig beeld.

1 op de 5000 gevaccineerden overleden

De algehele sterfte in januari en februari was in 2021 hoger dan in voorgaande jaren. In de leeftijdsgroep 20-29 jaar was de sterfte in vergelijking met vorig jaar 32 procent hoger. De groep kreeg 288 meldingen van sterfgevallen, die meestal binnen 10 dagen na vaccinatie optraden. Volgens het Israëlische ministerie van Volksgezondheid waren er 45 mensen overleden na vaccinatie.

De IPC schat op basis van de beschikbare gegevens dat 1 op de 5000 gevaccineerden is overleden. Per leeftijdsgroep: 20-49 jaar, 1 op de 13.000; 50-69 jaar, 1 op de 6000; 70+, 1 op de 1600.

Ernstig tegengewerkt door de overheid

Ruim een kwart van de hartgerelateerde klachten na vaccinatie deed zich voor bij mensen jonger dan 40 jaar. Ook zijn er veel gevallen gemeld van ernstige vaginale bloedingen, neurologische schade en huidschade. Er deden zich daarnaast veel beroertes en miskramen voor.

De auteurs van het rapport zeggen dat ze ernstig zijn tegengewerkt door de overheid. Zo werden bijvoorbeeld alle systemen stilgelegd die werden gebruikt om bijwerkingen na vaccinatie bij te houden. Zodoende is er een situatie ontstaan waarbij het Israëlische (en internationale) publiek vrijwel niets weet over de bijwerkingen. Er is volgens de IPC een gapend gat tussen officiële mediaberichten en wat er werkelijk gebeurt.

“Nooit eerder beschadigde een vaccin zoveel mensen.”

[Doctors for COVID Ethics]
4.8 90 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
105 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bosfee
Bosfee
5 maanden geleden

Wil iedereen alsjeblieft stoppen dit middel vaccin te noemen?! Want dat is het immers niet.

Veroon
Veroon
5 maanden geleden

Dat is de opzet toch van de iluminati,en leiders over 19 landen, guidestones alles gaat volgens plan,de mensen staan nog steeds in de rij,zowel voor testen,al vaccin

Merijn Hugens
Merijn Hugens
5 maanden geleden

Ongelleterdheid is duidelijk het grootste probleem in de Wereld van vandaag…Hadden Schapen kunnen lezen, dan hadden ze wat meer informatie tot zich kunnen nemen…dat had hun een hoop ellende kunnen besparen…

Vlinder
Vlinder
5 maanden geleden

Ik denk dat na deze ramp er steeds meer mensen antie vaccers gaan worden. Voor welke ziekte dan ook.

x

Check Also

ane

Cardio-anesthesioloog is het zat: ‘Ik ga me met alle wettelijk toegestane middelen verzetten tegen onze regering’

Dit jaar gaan we sowieso iedereen boosteren. ...

de jonge

De Jonge over arts die ivermectine goed idee vindt: ‘Die moet natuurlijk wel op zijn jasje worden gespuugd’

Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) vroeg zorgminister ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

105
0
We lezen graag je reactie!x