Homepagina » Buitenland » Als de Nederlandse media weer eens iets schrijven over Bellingcat en MH17, houd dit dan in je achterhoofd
Als de Nederlandse media weer eens iets schrijven over Bellingcat en MH17, houd dit dan in je achterhoofd

Als de Nederlandse media weer eens iets schrijven over Bellingcat en MH17, houd dit dan in je achterhoofd

Als er ontwikkelingen zijn rond de ramp met vlucht MH17 citeren de Nederlandse media vrijwel altijd het onderzoekscollectief Bellingcat van Eliot Higgins.

Dit is namelijk een zeer professioneel, onbevooroordeeld en objectief collectief, toch? Als iemand kritiek heeft op zijn Google Earth-onderzoeken komt de door de NAVO betaalde blogger met de volgende gedegen tegenargumenten: “Zuig aan mijn ballen.”

De Nederlandse media laten zo iemand het nieuws over MH17 bepalen. Er moet dus wel heel erg weinig animo zijn om de onderste steen boven te krijgen.

Verzinnen

Higgins hielp onlangs samen met een aantal andere door de NAVO betaalde individuen bij het opzetten van DinsinfoPortal, dat gericht is tegen ‘de desinformatiecampagnes van het Kremlin’.

“Dit gebeurt er wanneer de mainstream media ‘experts’ verzinnen om hun verhaal te ondersteunen,” schreef politiek analist en commentator Sharmine Narwani op Twitter.

Weigert

Eenieder die ook maar durft te twijfelen aan zijn analyse van beelden op Instagram wordt geconfronteerd met zijn MH17-expertise waar hij door de Nederlandse media zo om wordt geroemd: “Zuig aan mijn ballen.”

Met dit waterdichte argument zet hij critici gelijk schaakmat.

Geen wonder dus dat Higgins weigert een debat aan te gaan met emeritus hoogleraar Theodore Postol van het MIT over de vermeende gifgasaanvallen in Syrië.

Hij zou na één minuut al geen tegenargumenten meer hebben.

Foto: PM3 Wikimedia Commons

[RT]


Vond je dit interessant? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Op Wikipedia had ik twee week geleden effe gecheckt op bellingcat.
  Een werkloze brit die zich rond 2012 ergerde aan “nep” foto’s over de strijd in Syrie.
  Via crowd funding heeft Bellingcat inmiddels meer dan een miljard ontvangen, ehm, en dat vind niemand merkwaardig ?? , een werkloze brit zonder journalistieke achtergrond krijgt zoveel geld los bij tja, de elite zal ik maar zeggen.
  Twee tot drie jaar daarna is hij en zn mede-idioten DE bron for het JIT, tja.
  Voor In de rechtbank heeft het JIT en Bellingcat tot op de dag van vandaag helemaal geen harde bewijzen.
  Allemaal foto’s die qua tijd en locatie gefaked kunnen worden, aannames en nog eens aannames.
  Een kerel de schuld geven die uiteraard de hand schud van Putin, en dat is heel normaal, dat gebeurt in elk land wel eens tussen hooggeplaatste militairen en presidenten duhhh, maar dan kennen de heren elkaar dus Putin himself moet ervan geweten hebben, pfffff (Aanname)
  De rechter zal zeggen, wat moet ik hier in godsnaam mee, is dat alles na 4 jaar ???
  Zaak geseponeerd !!!!

  15 likes
  • @Emile

   Heldere en duidelijke reactie. Dank daarvoor.

   Zelf heb ik niet eens meer de moeite genomen om mij in een satanische onderste pedo kastnichtsteen of het kunstmatig aangezwengelde fenomeen Bellingcat of JIT met hun Jan soldaat streepjes apen te verdiepen, dergelijke mainstream wc-eend clubjes met hun bewijzen zijn van zo’n kinderlijk niveau dat je dergelijke onzin al van kilometers ver kunt beoordelen en nog voor men de geprefabriceerde woorden uitkotst is aan de gladgestreken leugenachtige smoelen al af te lezen waar het beschuldigende vingertje op gericht dient te worden.

   Geeft het volk zijn brood en spelen, alleen nu liever niet. Dat NL niet meedoet aan het WK voetbal in Rusland is geen toeval, even alle contacten vermijden, want je weet nooit waar het toe kan leiden.

   6 likes
 2. Prachtige uitdrukking, zuig aan mijn ballen.

  Ik vraag mij af, of de MP van Nederland zoveel kloons om zich heen heeft verzameld, voor een vergelijkende actie.

  4 likes
 3. Het bewijs materiaal lijkt wel gemaakt te zijn met een video camera uit 1989.
  Hier zien we de uitleg hoe dit is gedaan.
  https://www.youtube.com/watch?v=3AIpPlzM_qs

  Maar het grootste probleem is dat de “Paris Match” foto van “DE BUK”, geen foto was maar een beeld uit een video;
  en dat de beruchte video, gemaakt in de uren voordat de MH17 naar beneden kwam waarop
  we duidelijk “DE BUK” zien voorbijrijden vanuit DEZELFDE AUTO zijn genomen.

  Oftwel, zijn deze video’s met voorbedachte rade gemaakt en dus door dezelfde personen.

  14 likes
 4. En hoe zit het met de gevonden zwarte dozen die naar Engeland gestuurd zouden worden voor analyse? het zou ons meer duidelijkheid geven zei het nos journaal toen,want ze werden gestuurd naar een bedrijf dat daar zeer gespecialiseerd in is….ja ja ,( HEEFT U NOG IETS GEHOORD VAN DIE ZWARTE DOZEN ? die nog zeer goed intact waren ? …ik niet.

  6 likes
 5. ik hoef niks in mijn achterhoofd ! lekker leeg laten die kamer..
  is nodig om een plek leeg te houden in je koppie, want ze proberen op veel manieren binnen te dringen, kortom.. het begint al op school!
  leer kinderen een lege plek te reserveren in hun hoofd .. hoe dat nu nog kan lukken is mij een raadsel met al de tabletten die deze opgroeiende jeugd vergiftigd met bijna alles nep!
  Goed dat die ouders in opstand zijn gekomen voor die achterlijke zogenaamde oefening tegen terror op scholen.. dit moet niet gewild worden in ons land.. zo ver is het dus al hier.. leven de koning met zijn navo achterhoofd..
  een lege plek voor hem zonder maxima de afgelopen dagen.. hij moest wel nadenken.. toch gaan we weer verder in mali en dat opiumland af-gaan-is-(d)tan.. hopeloze kleur dat oranje.. zelfs geen voetbal komt er nog aan te pas.. einde oranje, einde van de kliek en de nederlandse hypocriten van het journalistieke oranje nieuws.. BAHHHHHHHH…… bent u het ook zo zat ?

  5 likes
 6. Wikipedia is net zo “betrouwbaar” als Bellingcat
  @weken gelden gechecked…..? maak jezelf toch niet zo belachelijk man
  met een “ontdekking” van wat al 3 jaar geleden algemeen bekend was……zucht

  1 likes
  • @oskaar

   In dit geval is de info rond Higgins lachwekkend te noemen ipv deze te prijzen, helemaal als je leest dat Higgins met zijn corpulente lijf nog nooit ergens fysiek in actie is geweest bij onderzoeken en feitelijk slechts dat doet wat iedere door de mainstream weggehoonde complotter doet.

   2 likes
 7. Vervelend om te moeten zeggen, maar Wikipedia is inmiddels ook besmet.

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mh17

Spectaculaire telefoontaps: ‘Oekraïense straaljager schoot MH17 neer’

Als je na de ramp met vlucht ...

mh17

Nederlandse politieagent plunderde MH17-rampplek. Dit deed hij met de buit

Na de ramp met vlucht MH17 in ...