Buitenland

“Overheid financiert terrorisme”: Tientallen Deense IS-strijders krijgen uitkering

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Denemarken is ophef ontstaan nadat de krant Ekstra Bladet had onthuld dat op zijn minst 36 strijders die naar Syrië zijn getrokken nog altijd hun uitkering krijgen, schrijft zakenkrant De Tijd.

De Deense overheid heeft de strijders tienduizenden euro’s betaald nadat ze waren vertrokken naar Syrië.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Dat is compleet onaanvaardbaar en een schande,” zei minister van Werkgelegenheid Troels Lund Poulsen. “Hier moet een einde aan komen.”

Tientallen andere IS-strijders

Hij probeert nu 90.000 euro terug te vorderen van 29 van de strijders.

In mei vorig jaar kwam al aan het licht dat tientallen andere IS-strijders maandenlang een uitkering ontvingen van de Deense staat, schrijft Elsevier.

Financiering van terroristische activiteiten

Denemarken is niet het enige land waarvan bekend is dat het geld bleef uitkeren aan vertrokken IS-leden.

In augustus bleek dat de Belgische en Franse regering tienduizenden euro’s aan uitkeringen en studiefinanciering betaalden aan de terroristen achter de aanslagen in Brussel en Parijs.

De terroristen kregen geld van de staat, terwijl zij thuis de aanslagen planden. Ook de bekende terrorist Salah Abdeslam ontving een uitkering in de periode dat hij de aanvallen voorbereidde.

Experts geven aan dat het ging om ‘financiering van terroristische activiteiten’.

‘Staat financiert terrorisme’

“De karikatuur dat dit land de islamitische terreur, onrechtstreeks, financiert, lijkt meer en meer realiteit,” aldus parlementariër Barbara Pas van Vlaams Belang.

“Wat we hier nu zien is dat de staat terrorisme financiert,” zei partijleider Daniel Carlsen van de rechtse Danskernes Parti tegenover RT.

“De overheid financiert niet alleen terrorisme in Syrië, maar er is vorig jaar ook bloed vergoten in de straten van Parijs, Brussel en Berlijn.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Richard
Richard
7 jaren geleden

Tja, stel je voor, je zit in de bijstand en verveelt je kapot, dan moet je toch wat hè?

andré
andré
7 jaren geleden

Als we dan toch over financieren gaan spreken wie financiert in dan het groot de Oorlog (en) ?
bij verkoper moeten thuis ook de lampen branden…..zegt men wel eens

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
7 jaren geleden

Zelfs het MSM maakt nu ook fake news bekend maar wat mij erg opvalt is dat de mensheid een eigen wereld heeft die leidend is zodat de werkelijkheid moeilijker te doorzien word. Pffff nog langer wachten.

Helaas is begrijpend lezen ook een probleem zodat men nooit accepteert dat iemand een eigen wereld heeft. Iedereen is altijd wakker TOCH????

Ariebas
Ariebas
7 jaren geleden

Vreemd. Als een overheid iemand een uitkering geeft die later een terrorist blijkt te zijn, dan is die overheid blijkbaar verantwoordelijk voor terrorisme. Maar dat geldt natuurlijk voor meer. Als bedrijf X het salaris betaalt van iemand die later pedofiel blijkt te zijn, dan is bedrijf X dus een pedosponsor en zou het gesloten moeten worden. Als u brood koopt bij de bakker die later zijn vrouw blijkt te slaan, dan moet u veroordeeld worden voor het faciliteren van vrouwenmishandeling.
Bizar, want volgens deze denkwijze is iedereen verantwoordelijk voor wat iemand anders doet. Het is dus uw eigen schuld als u morgen wordt opgepakt voor wat iemand anders heeft gedaan. U heeft immers vast wel eens belasting betaald…

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x