Buitenland

Nederlaag voor Monsanto: Schotland verbiedt alle genetisch gemodificeerde gewassen

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Schotse overheid heeft besloten om genetisch gemodificeerde organismen uit de landbouw te weren. De regering wil het ‘groene en zuivere label’ van Schotland behouden.

Woordvoerder landbouw Richard Lochhead wil het verbod invoeren volgens de Europese regelgeving. Volgens hem wegen de voordelen van ggo’s niet op tegen de nadelen. “De Schotse overheid maakt zich al enige tijd zorgen over genetisch gemodificeerde gewassen. Deze zorgen worden gedeeld door andere Europese landen en consumenten en moeten niet lichtzinnig genegeerd worden,” zei hij.

Zwarte lijst

Schotland wil genetisch aangepast maïs, dat door de EU werd goedgekeurd, verbieden. Ook komen zes andere gewassen, die nog op goedkeuring wachten, op de zwarte lijst. Het verbod geldt voor commercieel gebruik.

Milieubewegingen hebben positief gereageerd op het besluit. De boeren zijn minder blij met het verbod. Volgens de Schotse boerenvakbond NFU benadeelt het voorstel de positie van Schotse boeren tegenover andere landen. In buurland Engeland staat men wel positief tegenover transgene gewassen.

Milieueffecten

In Noord-Amerika en Azië worden genetisch gemodificeerde gewassen massaal geoogst, maar in Europa maken veel lidstaten zich grote zorgen over de milieueffecten van ggo’s. De EU-wetgeving verbiedt ze niet, maar individuele lidstaten mogen wel besluiten om ze te weren. Vind je dit een positieve ontwikkeling? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[DeMorgen via The Verge]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
trackback
Schotse wijsheid. | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden

[…] Nederlaag voor Monsanto: Schotland verbiedt alle genetisch gemodificeerde gewassen. […]

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

2
0
We lezen graag je reactie!x