Gezondheid

Diagnose alzheimer en parkinson vaak onterecht

Help door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veel mensen slikken krachtige medicijnen tegen alzheimer of parkinson, terwijl ze die ziektes helemaal niet hebben. De kans is groot dat ze iets hebben waarvan bijna niemand ooit heeft gehoord: lewy-body-dementie (LBD).

Er zijn meer mensen die aan LBD lijden dan aan parkinson. Bovendien is LBD na alzheimer de meest voorkomende vorm van voortschrijdende dementie. Helaas wordt de ziekte vaak onterecht aangezien voor alzheimer of parkinson. Daardoor krijgen patiënten de verkeerde medicijnen, die meer schade aanrichten dan goeddoen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Bij LBD ontstaan er abnormale eiwitafzettingen in de hersenen, de zogeheten lewylichaampjes. De ziekte tast het denkvermogen, het gedrag, de beweging en de stemming aan, en wordt vaak verward met alzheimer of parkinson, omdat de symptomen op elkaar lijken.

Eén mogelijke aanwijzing dat iemand LBD heeft, is dat de problemen met het verstandelijk functioneren optreden binnen een jaar na het ontstaan van de ziekte van Parkinson, aldus de LBDA, de Amerikaanse belangenvereniging voor patiënten met LBD.

Voor de diagnose lewy-body-dementie zijn in 1995 criteria opgesteld:

  • Progressieve cognitieve stoornissen van zodanige ernst dat deze het functioneren bemoeilijken. Vooral de aandacht is verminderd, de concentratie, en de oriëntatie in de ruimte. Geheugenstoornissen spelen pas een rol als de ziekte gevorderd is.
  • Wisselende aandacht en alertheid.
  • Terugkerende visuele hallucinaties die meestal duidelijk en gedetailleerd kunnen worden omschreven.
  • Tekenen van parkinsonisme, niet veroorzaakt door medicatie.
  • Kenmerken die de diagnose steunen: herhaaldelijk vallen; flauwvallen; tijdelijk bewustzijnsverlies; overgevoeligheid voor antipsychotica; wanen.
  • De diagnose DLB is minder waarschijnlijk bij: beroerte, of als er ziekten zijn die dezelfde verschijnselen kunnen veroorzaken.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Ik zie dat ik een andere denkwijze heb als in het Thema staat maar door de privé situatie ben ik heel goed op de hoogte omdat mijn moeder Alzheimer heeft maar na 3 jaar kwam ik erachter dat het niet zo was. De meeste Alzheimer patiënten komen in een tehuis terecht omdat zij een TIA hebben gehad wat een lichte beroerte is (een bloedpropje wat in de hersenen vast blijft zitten zodat men een hersenbeschadiging krijgt). Uit die hersenbeschadiging ontstaat een Vasculaire Dementie wat ze in de volksmond Alzheimer noemen. Alzheimer is geheel iets anders omdat Alzheimer een EIWIT ziekte is waarbij de eiwitten in het bloed aan het hersenvlees kleven zodat dat vlees afsterft door een tekort aan zuurstof omdat het bloed (zuurstof) niet meer de huid van de hersenen kan bereiken.

Het is eigenlijk heel simpel, je pakt plakband en plakt dat om je vinger zodat je huid geen zuurstof meer krijgt en je zal zien dat je huid wit word en afsterft. Dat is Alzheimer wat maar 4% van alle dementerende heeft!! De rest heeft een bewuste of een niet bewuste TIA gehad waaruit een VASCULAIRE DEMENTIE ontstaat.

Dit is mijn visie wat ik natuurlijk niet uit mijn duim zuig maar zeker met de doktoren heb besproken.

Veel succes!

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Niets is wat het lijkt!

Leny
Leny
9 jaren geleden

Kijk eens op voedingisgezondheid.nl bij dementie, maar ook de andere onderwerpen zijn top. We moeten veel meer goede vetten eten en minder koolhydraten. Kijk ook op deze site: http://www.earthingnederland.nl Als we allemaal op blote voeten contact met de aarde maken, worden we weer geaard. Dan wordt ons bloed dunner, verdwijnen ontstekingen enz. Dus ga lekker naar buiten en ga op blote voeten in het gras of op beton/tegels zitten. Echt…. wat zouden we allemaal veel gezonder worden…. Het Engelstalige boek is gratis te downloaden, compleet met veel foto`s. http://mercola.fileburst.com/PDF/EarthingBook.pdf
De Nederlandse versie heet: Earthing. Je lichaam aarden. Door Clinton Ober. 336 blz.

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x