Internet

Ongelooflijk wat Microsoft nu weer flikt. Wist jij dit?

Help mee door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sinds kort is Windows 10 beschikbaar. Het nieuwe besturingssysteem is sneller en gebruiksvriendelijker, maar de softwaregigant neemt het steeds minder nauw met onze privacy.

Net zoals de miljoenen anderen die de afgelopen dagen Windows 10 installeerden, las je waarschijnlijk de nieuwe privacyverklaring niet. Gewoon even ‘akkoord’ aanvinken en op ‘volgende’ klikken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Maar in de privacyverklaring staat dat Microsoft een hele waslijst aan persoonlijke gegevens verzamelt. Het bedrijf geeft iedere gebruiker een uniek ID, dat wordt uitgewisseld met adverteerders. Het ID wordt door het softwarebedrijf opgevuld met informatie in mails, apps, netwerken en aankopen.

Vanaf het moment dat een Windows 10-account aangemaakt wordt, kijkt Microsoft mee. Het bedrijf houdt zorgvuldig bij wat je opzoekt en doorzoekt je mails en de apps die je gebruikt, net als de inhoud van privé-mappen.

“Het is tijd om Microsoft te dumpen”

Paul Rosenberg, expert op het gebied van computerveiligheid en privacy, is niet iemand die gewoon even ‘akkoord’ aanvinkt. Hij heeft de nieuwe privacyverklaring aandachtig doorgenomen. Volgens Rosenberg moeten we stoppen met het verrijken van Microsoft. Met de nieuwe verklaring is Windows in feite veranderd van een besturingssysteem in spyware, zegt hij.

European Civil Digital Rights, een organisatie die opkomt voor onze digitale rechten, concludeerde: “Na het lezen van deze 45 pagina’s kun je stellen dat Microsoft zichzelf het recht geeft om alle informatie te verzamelen over wat je doet, zegt en schrijft om reclame op maat aan te bieden of om je gegevens te verkopen aan derden. Het bedrijf lijkt zichzelf het recht te geven om jouw gegevens te delen.”

De details

Dit geldt voor zoekmachine Bing, de virtuele assistent van Windows 10 Cortana, MSN, Office, OneDrive, Outlook, Skype, Windows, Xbox en andere diensten, websites, apps, software en apparaten van Microsoft.

Het bedrijf verzamelt naar eigen zeggen: je voor- en achternaam, e-mailadres, huisadres, telefoonnummer, wachtwoorden, leeftijd, geslacht, nationaliteit, locatie, favoriete voetbalclub, de aandelen waarin je handelt, favoriete steden, creditcardnummers, aankopen die je doet, internetpagina’s die je bezoekt, zoekwoorden die je invoert, IP-adres, contacten en relaties, documenten, foto’s, muziek of video’s, enzovoorts, enzovoorts.

Waarom doen ze dit

Mensen verwachten dat internetdiensten gratis zijn. Dat is onmogelijk, maar toch willen mensen het. Dat wordt gerealiseerd door te handelen in persoonlijke informatie.

Microsoft wil niet achterblijven en volgt het pad dat concurrenten Google en Facebook al langer bewandelen.

Al vanaf het begin is Microsoft goede vriendjes met spionagediensten en overheid. Volgens Rosenberg doet het bedrijf dit om haar meesters te dienen.

Wie zijn privacy echt wil beschermen, kan beter eens kijken naar de alternatieven, zoals de open-source software van Linux. Miljoenen mensen gebruiken Linux iedere dag, ook huisvrouwen, kinderen, opa’s en oma’s.

Rosenberg is zelf groot voorstander van Linux Mint. Daar kun je OpenOffice op draaien en dat programma doet in feite precies hetzelfde als MS Office. Download vervolgens Firefox als browser en Thunderbird voor e-mails en je zit gebakken. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[Q Wealth Report]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
trackback
Ongelooflijk wat Microsoft nu weer flikt. Wist jij dit? | nieuwsbreker
8 jaren geleden
trackback
Waarom moet je Windows 10 NIET installeren of downloaden!
8 jaren geleden

[…] NineforNews – Microsoft Windows 10 […]

hendrik
hendrik
7 jaren geleden

De voor en tegens van virtueel computer gebruik, zie

wes_penre___synthetic_super_intelligence_and_the_transmutation_of_man__a_roadmap_to_the_singularity

http://www.unicusmagazine.com/books.htm

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x