Homepagina » Buitenland » Nederland probeert bewijs rond MH17-ramp te verbergen. Diplomate wijst op onregelmatigheden
Nederland probeert bewijs rond MH17-ramp te verbergen. Russische diplomate wijst op onregelmatigheden
Foto: PM3 Wikimedia Commons

Nederland probeert bewijs rond MH17-ramp te verbergen. Diplomate wijst op onregelmatigheden

Nederland probeert cruciaal bewijs rond de ramp met vlucht MH17 van Malaysia Airlines in Oekraïne te verbergen. Dat heeft woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova gezegd tijdens een persconferentie, meldt persbureau TASS.

Vlucht MH17 was op 17 juli 2014 op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur en werd boven het oosten van Oekraïne uit de lucht geschoten. Alle 298 inzittenden kwamen hierbij om het leven.

Hoewel er op dat moment in het gebied werd gevochten, hielden de autoriteiten in Kiev het luchtruim open voor lijnvluchten.

Terughoudendheid

De sterke terughoudendheid om relevante correspondentie openbaar te maken, wijst erop dat Nederland cruciale informatie achterhoudt, aldus Zakharova.

Nederland is vastbesloten om Oekraïne de hand boven het hoofd te houden en de schuld neer te leggen bij Rusland, zei ze.

Volgens sommige Nederlandse beleidsmakers moet Kiev hebben geweten dat het openhouden van het luchtruim een gevaar opleverde voor de burgerluchtvaart, speculeerde Zakharova.

Russische legereenheid

Australië, België, Maleisië, Nederland en Oekraïne vormden na de ramp een Joint Investigation Team (JIT).

Op 24 mei 2018 claimden experts van het JIT dat het vliegtuig was neergehaald met een lanceerinrichting afkomstig van een Russische legereenheid.

Nooit

Het Russische ministerie van Defensie zei dat er nog nooit een Russisch luchtafweersysteem de grens met Oekraïne is overgegaan.

Russische legerfunctionarissen linkten de raket die de Boeing zou hebben geraakt aan Oekraïne.

[TASS]


Vind je dit goed? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. De Oekraïense autoriteiten hadden geen informatie over het feit dat 1 Russische legereenheid Buk-raketten de grens over smokkelde naar Oekraïne. Deze buk-raketten hebben een bereik van meer dan 10 km. De Russen staan bekend om hun leugens. De autoriteiten in Oekraïne waren van mening dat de raketten waar mee geschoten werd niet boven de 10 km konden komen, daarom vlogen de passagiers-vliegtuigen boven de 10 km over Oekraïne. De Russen houden de Russische daders uit de wind.

  6 likes
  • René van Zalk; óf je bent ‘n troll, óf je komt voor elke comment onder je steen vandaan.
   Er zijn legio bronnen op internet die jouw beweringen onderuit halen.
   Volgens jou staan de Russen bekend om hun leugens, wat denk je van de westerse politici, b.v. Rutte?
   Steeds meer mensen geloven niet zomaar alles meer en gaan dat zelf onderzoeken zodat ze ‘n objectieve mening kunnen vormen.
   Stel jezelf eens wat vragen.
   Waarom zijn er 30mm ronde gaten gevonden in de linker vleugel en de neus van het toestel gevonden?
   Waarom geeft de VS hun radarbeelden niet vrij als ze pretenderen dat het ‘n hard bewijs is voor wat ze zeggen?
   Waarom heeft het JIT de door Rusland aangeboden radarbeelden niet geaccepteerd?
   Waarom heeft de Nederlandse overheid informatie en bewijsmateriaal van ‘n onpartijdige onderzoeker in beslag genomen bij aankomst op Schiphol?
   Waarom mocht Rusland niet meedoen met het onderzoek terwijl Rusland dat had aangeboden?
   Waarom is er onderling ‘n overeenkomst gesloten met de landen; Australië, België, Maleisië, Nederland en Oekraïne dat er pas zaken naar buiten worden gebracht zodra ieder betrokken land hun goedkeuring heeft?
   Ik heb (nog) geen mening wie er schuld heeft aan het neerschieten van de MH17, ik stel slechts vragen.
   Jij Rene, Jij beschuldigd Rusland zonder goede onderbouwing, laat staan bewijzen, net als de VS en de massa van de westerse wereld.

   Ik hoop dat mede lezers hier op Nine for News goed al jouw comments gaan lezen en vervolgens op onderzoek gaan om er uiteindelijk achter te komen dat het meeste wat je op de site neer zet helemaal niet klopt.

   61 likes
   • ATigron.

    Nog een interessante vraag. Waarom moet Rusland overal de schuld van krijgen? Eerst MH 17, later werden ze beschuldigd van het beïnvloeden van de Amerikaanse verkiezingen toen Trump won, weer later begon Macron te janken dat Rusland achter de gele hesjes zat, en zo komen er steeds jank verhalen over Rusland. De EU die Rusland beschuldigt en als gevaar bestempelt terwijl de EU zich tot aan de Russische grens aan het uitbreiden is. Rusland bracht zijn troepen naar de grens toen het westen militaire oefeningen gingen houden langs hun grens. En toen ging de EU janken dat Rusland een gevaar was. Waarom? Het antwoord is altijd dezelfde: De Cabal of Khazariaanse Maffia wil een oorlog met Rusland omdat Rusland niet mee werkt aan de vorming van de nieuwe wereld orde. De EU is onderdeel van de NWO en moet dus gewoon een oorlog uitlokken. Maar de Russen zijn slimmer dan het gespuis dat hen uit daagt. Rusland is een verdediger, geen aanvaller. Ze proberen alleen steeds Rusland de eerste aanval te laten uitvoeren zodat zij als de slechten aangewezen kunnen worden en het westen een excuus heeft. Rusland trapt daar alleen niet in. De MH 17 maakt van dit alles gewoon deel uit. Het gaat altijd om de globalistische agenda en dit soort gebeurtenissen zijn daar onderdeel van.

    17 likes
   • uit alles blijkt,dat oekraiene het toestel naar beneden gehaald heeft
    zij hielden het luchtruim open
    zij kregen vetorecht, hoewel zij verdachte waren
    bewoners hebben oekraiense jagers om de mh 17 gezien
    30 mm mitrailleurkogels in de cockpit deur.
    rusland gaf radarbeelden,jit team kon ze niet lezen
    amerika nog steeds geen radarbeelden afgegeven!
    jit bewijs bestond uit een gesprek tussen separatist en officier ,samengesteld door oekraiense geheime dienst.
    slechts een animatiefimpje van en rijdende Buk
    o,ja jitteam, wanneer gaan jullie nu eens naar moskou.om te gaan waarnemen of de nummering van de Buks ,die in de jaren 80 aan oekraiene geleverd werden klopt.

    13 likes
   • @Tigron
    Eindelijk, mensen die het snappen.
    Ik hoop dat meer mensen wakker worden.

    7 likes
   • Beste, deze man is een soort collega van ‘ome johan voorhaar’, misschien wel familie.
    Google op ‘ome johan’ of Karin Spaink en U weet waar U mee te maken heeft: een ‘ internet cabaratier’. Gewoon negeren..

    5 likes
  • Omdat iemand altijd liegt wil dat nog niet zeggen dat hij de waarheid kan spreken.

   Oekraïne heeft MH17 uit de lucht geschoten. Men was uit op oorlog met Rusland, als men bewijs had dan hadden we dat wel gezien.
   Amerika zegt de radarbeelden te hebben… waarom geeft onze bondgenoot geen bewijs? Waarschijnlijk is het er niet en wacht Putin rustig af tot de waarheid op tafel komt. Dit geeft de beste man hele sterke onderhandelingskaarten.

   18 likes
  • Gezwets in de ruimte

   4 likes
 2. Nu die chocoprins weg is wil het regime maar wat graag samenwerken met Trump… en die wil weer graag samenwerken met Putin.
  Wellicht komen nu eindelijk de beruchte radarbeelden naar boven. Putin heeft netjes gehandeld en zal uiteindelijk als laatste lachen. Onze leiders daarentegen zullen niet langer veilig over straat kunnen.

  43 likes
  • Ik woon in de Balkan dicht bij dat maffia land en de mensen om me heen weten wat en hoe het loopt maar ook ik word gedimt of geweigerd in comment. Nederland en de EU hebben andere belangen dan 200 doden onder de steen. En die Rutte speelt het mooi mee. POETIN moet hangen van de EU. En wij zijn de l*l.en de slachtoffers klagen niet die zijn dood.

   16 likes
 3. Het artikel voegt niets toe aan hetgeen we al weten.
  Hopelijk komt er meer aan het licht wanneer het netwerk van de Deep State wordt blootgelegd.
  De verbindingen tussen het corrupte Oekraine en de Nederlandse politiek lijken heel hecht.

  30 likes
 4. Hahaha de Russen bekend staan om hun leugens? Kerel hoeveel potten lijm heb jij gesnoven? Als er toch eentje een leugenaar is , dan is dat onze eigen Mp

  22 likes
  • @Tukker

   Rutte behoort net als het voltallige kabinet achter slot en grendel voor oorlogsmisdaden. Het actief deelnemen aan en financieel steunen van de oorlog in Syrië tegen Assad en de bevolking zijn wettelijk gezien een misdadige handeling en dient daarom te worden bestraft met een levenslange gevangenisstraf. Feitelijk zouden ze ook kunnen eindigen als oorlogsmisdadigers voor het vuurpeloton. Dat dit niet gebeurt heeft te maken met de westerse machtshebbers die lid zijn van één en dezelfde sektarische zionistische-nazi maffia club. Zou er werkelijk een onafhankelijk rechtssysteem zijn dan was de boel al tot in de hoogste regionen opgepakt en opgesloten.

   4 likes
 5. Tijdens de Russische-Oekraïense oorlog smokkelt het Russische invasieleger zware grond-lucht-raketten het op Oekraïne veroverde gebied in om ook de op grotere hoogte vliegende Oekraïense militaire vliegtuigen te vernietigen. Maandag wordt daarmee een Oekraïens vrachtvliegtuig geraakt, donderdag explodeert een Russische BUK-raket dichtbij het met gewone burgers gevulde MH17 vliegtuig.

  4 likes
  • Clunius Borluut;
   Ook jij bent weer zo’n roeper die dingen op de site zet alsof het de waarheid is.
   Ook jij verzuimd om je comment te onderbouwen of bewijzen daarvoor te plaatsen.
   Voor wie plaats jij jouw reactie? aandacht en persoonlijk ego?
   Stel jezelf de vraag; waarom zou Rusland ‘n oorlog willen met de Oekraïne die het risico heeft om te escaleren in ‘n oorlog met heel het westen?
   Stel jezelf de vraag; wat zou Rusland te winnen hebben met het neerhalen van de MH17?
   Stel jezelf eens de vraag wie er voordeel uit kon halen dat de MH17 neergeschoten zou worden?

   Als je op zoek gaat waar Russische bases zijn buiten Russisch grondgebied en Amerikaanse bases buiten Amerikaans grondgebied, dan mag ik hopen dat je kunt zien wie de grootste agressor is.
   Hoeveel oorlogen heeft Rusland gehad na de val van de muur?
   Tsjetsjenië en Afghanistan ( tegen terroristen die Rusland ondermijnden).
   En hoeveel oorlogen heeft de VS gehad sinds die periode? Irak, Afghanistan, Libië, Soedan, Mali, Syrië enz. Nogal eens zonder goedkeuring van de VN.
   Ook jou wil ik adviseren om jezelf te informeren vóórdat je hier iets neer zet.

   12 likes
   • De schatting is dat in het eerste jaar van de Russisch-Oekraïense oorlog er meer dan 2000 Russische militairen binnen de landsgrenzen van Oekraïne zijn gesneuveld.
    De despoot Poetin wil ook daar geen openheid van zaken geven.
    Tigron schreef: “Stel jezelf de vraag; wat zou Rusland te winnen hebben met het neerhalen van de MH17?” Volgens mij heb ik die vraag al beantwoord. Rusland voerde een oorlog tegen zijn buurland en wilde ook de hoger vliegende Oekraïense vliegtuigen uit de lucht schieten!

    1 likes
 6. Waarom laat je alleen mh17 over het oorlogsgebied vliegen? (de anderen kregen noorderlijker koersen, veiliger koersen dus). En waarom moest mh17 ook nog eens behoorlijk lager vliegen dan gewoonlijk? Dat is toch op zijn minst erg verdacht? Een buk laat een 10km hoog rookspoor na wat NIEMAND heeft gezien, Alleen cockpit was doorzeeft en de piloten hebben geen tijd gehad/gekregen om via de radio’s nog iets te melden..(zo van, heee we worden achtervolgt door oekrainse jets…of zo..). Een buk raket kun je niet precies alleen de cockpit op laten blazen en dan zou het er ook heel anders uitzien.. Er klopt zoveel niet.. Hoe wisten de kranten al na 2 uur dat de russen het gedaan hadden terwijl er nog niemand ter plaatse was geweest en de wrakstukken nog rookten? *gevalletje slechte propaganda timing dus ! Doet me denken aan WTC 7.. (daar was de tv verslaggeefster ook even “helderziend” of kon in de toekomst kijken..). Het stinkt behoorlijk allemaal, dat is wel zeker.

  12 likes
 7. Ik zag duidelijk kogelgaten. Misschien een stomme vraag: een raket is toch een bom? Zit er in die bom dan kogels? Dan nog lijkt mij dat de eerste inslag zo gigantisch is dat er geen kogelgaten te zien moeten zijn.
  De versie dat er een ander vliegtuig bij betrokken is geweest, vind ik meer geloofwaardiger.
  En waarom haal je een vliegtuig naar beneden als je niet eens kunt zien welk vliegtuig het is? Dat ook nog eens richting oosten/Rusland vliegt.(waarom zou een Oekrainische Rus die dan neerschieten?) Waarom werkten de vliegtorens/radar niet? Waarom zijn we zo laat gaan kijken? Er zijn bij mij teveel vage redenen om iemand de schuld te geven. Het schijnt dat er vlakbij een geheime Israëlische basis ligt. Misschien hebben zij met een vliegtuig de MH17 neergehaald? Het kan alle kanten op.

  9 likes
  • Eigenlijk is er maar 1 verhaal geheel geloofwaardig. Russische militairen, op Oekraïens grondgebied een oorlog uitvechtend, willen een op grote hoogte vliegend Oekraïens vliegtuig uit de lucht knallen met een BUK-raket. Zij raken het MH17 vliegtuig.

   3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zeespiegel

Waarom bangmakerij over de zeespiegel voor onze kust volstrekte flauwekul is (het verhaal dat iedere Nederlander zou moeten lezen)

Journalist Rutger Bregman heeft een boekje geschreven ...

syrië

Syrië is het slachtoffer van een nooit eerder gezien wereldcomplot. Pater Daniël brengt aangrijpend verslag uit

Door pater Daniël Maes: Syrië is het ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.