Buitenland

Nederland probeert bewijs rond MH17-ramp te verbergen. Diplomate wijst op onregelmatigheden

Help door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nederland probeert cruciaal bewijs rond de ramp met vlucht MH17 van Malaysia Airlines in Oekraïne te verbergen. Dat heeft woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova gezegd tijdens een persconferentie, meldt persbureau TASS.

Vlucht MH17 was op 17 juli 2014 op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur en werd boven het oosten van Oekraïne uit de lucht geschoten. Alle 298 inzittenden kwamen hierbij om het leven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hoewel er op dat moment in het gebied werd gevochten, hielden de autoriteiten in Kiev het luchtruim open voor lijnvluchten.

Terughoudendheid

De sterke terughoudendheid om relevante correspondentie openbaar te maken, wijst erop dat Nederland cruciale informatie achterhoudt, aldus Zakharova.

Nederland is vastbesloten om Oekraïne de hand boven het hoofd te houden en de schuld neer te leggen bij Rusland, zei ze.

Volgens sommige Nederlandse beleidsmakers moet Kiev hebben geweten dat het openhouden van het luchtruim een gevaar opleverde voor de burgerluchtvaart, speculeerde Zakharova.

Russische legereenheid

Australië, België, Maleisië, Nederland en Oekraïne vormden na de ramp een Joint Investigation Team (JIT).

Op 24 mei 2018 claimden experts van het JIT dat het vliegtuig was neergehaald met een lanceerinrichting afkomstig van een Russische legereenheid.

Nooit

Het Russische ministerie van Defensie zei dat er nog nooit een Russisch luchtafweersysteem de grens met Oekraïne is overgegaan.

Russische legerfunctionarissen linkten de raket die de Boeing zou hebben geraakt aan Oekraïne.

[TASS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
4 jaren geleden

Het artikel voegt niets toe aan hetgeen we al weten.
Hopelijk komt er meer aan het licht wanneer het netwerk van de Deep State wordt blootgelegd.
De verbindingen tussen het corrupte Oekraine en de Nederlandse politiek lijken heel hecht.

René van Zalk
René van Zalk
4 jaren geleden

De Oekraïense autoriteiten hadden geen informatie over het feit dat 1 Russische legereenheid Buk-raketten de grens over smokkelde naar Oekraïne. Deze buk-raketten hebben een bereik van meer dan 10 km. De Russen staan bekend om hun leugens. De autoriteiten in Oekraïne waren van mening dat de raketten waar mee geschoten werd niet boven de 10 km konden komen, daarom vlogen de passagiers-vliegtuigen boven de 10 km over Oekraïne. De Russen houden de Russische daders uit de wind.

Kees Vermeer
Kees Vermeer
4 jaren geleden

Nu die chocoprins weg is wil het regime maar wat graag samenwerken met Trump… en die wil weer graag samenwerken met Putin.
Wellicht komen nu eindelijk de beruchte radarbeelden naar boven. Putin heeft netjes gehandeld en zal uiteindelijk als laatste lachen. Onze leiders daarentegen zullen niet langer veilig over straat kunnen.

Tukker
Tukker
4 jaren geleden

Hahaha de Russen bekend staan om hun leugens? Kerel hoeveel potten lijm heb jij gesnoven? Als er toch eentje een leugenaar is , dan is dat onze eigen Mp

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x