Buitenland

De Russische operatie in Syrië: Terroristen uitschakelen en einde maken aan tirannie van de bankierselite

Help ons door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Russische betrokkenheid in Syrië betekent de ondergang van de nieuwe wereldorde onder aanvoering van Amerika, die in 1990 werd afgekondigd door George H.W. Bush. Dat stelt de Amerikaans-Duitse historicus F. William Engdahl.

“Rusland laat de wereld zien dat Washington liegt en dezelfde terroristen steunt die achter de aanslagen op 11 september 2001 in New York en bij het Pentagon zaten,” schrijft de historicus voor New Eastern Outlook.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Volgens hem staat Rusland op het punt een einde te maken aan de door Amerika geleide nieuwe wereldorde. “Die nieuwe orde is er één van oorlog, dood, chaos, haat en wraak, het brengen van negativiteit waar positiviteit is. Dit speelt al sinds Bush 40 jaar geleden directeur van de CIA was en kwam tot uiting in de Amerikaanse invasie van Irak in 1991,” schrijft Engdahl.

Wolfowitz-doctrine

De politieke en militaire missie van Amerika in het tijdperk na de Koude Oorlog is zorgen dat er geen rivaliserende supermacht ontstaat in West-Europa, Azië of de voormalige Sovjet-Unie, zo stelt de zogeheten Wolfowitz-doctrine, vernoemd naar een onderminister van Defensie ten tijde van George W. Bush.

Poetin heeft felle kritiek op dit pro-actieve en preëmptieve buitenlandse beleid dat de VS in 2001 onder de regering Bush heeft ingezet en dat door de regering Obama stilzwijgend is overgenomen.

“Door de Russische militaire interventie in Syrië, die eind september begon, lijken de legers van ISIS en Al Qaida in Irak en Syrië te worden verslagen. Deze interventie betekent het einde van de Wolfowitz-doctrine,” benadrukt de historicus.

Tirannie van schuldslavernij

Nu Rusland het smerige dubbelspel van Washington in het Midden-Oosten heeft ontmaskerd en de terroristen in Syrië een zware klap toedient, moet Rusland een stap verder gaan en afstand nemen van de ‘dollarorde’ van Bretton Woods, aldus Engdahl.

Om dat te realiseren moet de Russische centrale bank weer een staatsinstelling worden, zodat Moskou zich niet langer iets hoeft aan te trekken van Wall Street, Amerikaanse hedgefondsen en hun corrupte ratingbureaus.

Samen met de landen van de Euraziatische Economische Unie, de Shanghai-samenwerkingsorganisatie en de BRICS-partners, maakt Rusland niet alleen korte metten met de door Amerika getrainde terroristen in Syrië, maar ‘transformeert het land ook het fundament van de economische stabiliteit door een einde te maken aan de tirannie van schuldslavernij door private westerse banken en hun centrale banken’.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x