BinnenlandCorona

Tweede Kamerleden huiverig voor coronavaccin: ‘Ik weet niet wat het precies doet’

Help door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onlangs bleek dat regeringspartij VVD overweegt een ‘indirecte vaccinatieplicht’ in te voeren voor het volk. Wie het coronavaccin niet neemt, mag dan bijvoorbeeld niet naar binnen bij overheidsgebouwen of naar evenementen.

“Ik heb het liefst dat iedereen dat vrijwillig doet,” zei VVD-Kamerlid Hayke Veldman tijdens een coronadebat in de Tweede Kamer. “Maar ik ben bereid er een indirecte vaccinatieplicht van te maken. Dat als je je niet laat vaccineren, dat het consequenties heeft.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Terwijl de VVD nadenkt over een soort verkapte vaccinatieplicht, zijn de Kamerleden zelf nogal huiverig voor het coronavaccin. “Ik weet het nog niet zeker,” zei Kamerlid Farid Azarkan voor de camera van De Telegraaf. “Ik moet het even aankijken.” Hij zei te twijfelen omdat ‘het nieuw is’. “Ik weet niet wat het precies doet, dus ik kijk even de kat uit de boom.”

Fractievoorzitter van de SGP Kees van der Staaij zei: “Ik ga het rustig bekijken. Ik ga er niets over zeggen verder, ik ga het rustig afwegen.”

“Ik kijk altijd heel graag of het goed werkt. Als je een nieuwe auto koopt, dan heb je te maken met kinderziektes. Als je een nieuw computerprogramma installeert, zie je dat er meteen updates nodig zijn,” zei Kamerlid Henk Krol. Hij zei iedereen heel snel een goed werkend vaccin te gunnen, maar dat hij het zelf niet in de eerste ronde wil hebben.

Iemand anders

FvD-voorman Thierry Baudet zei het coronavaccin als een haastklus te beschouwen. “Ik wil niet het risico nemen. Er zitten natuurlijk ook risico’s aan verbonden,” zei hij.

Ministers Eric Wiebes (VVD) en Wopke Hoekstra (CDA) kregen in september aan tafel bij Jinek de vraag of zij bij de eerste lichting zitten die gevaccineerd wordt. Wiebes antwoordde dat hij het vaccin liever aan iemand anders geeft. “Ik ook,” zei Hoekstra.

“Dus ze willen het coronavaccin voor ons verplichten, maar zelf slaan ze hem liever over,” reageert Heuf71 op Twitter. “Worden jullie wakker?”

4.9 35 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maarten
Maarten
3 jaren geleden

Belangrijkste coronaregelschender bij leven zijn grapperhaus en de koning.

Hele belangrijke mensen, toch?

Als Wim -Alex weigert weten wij genoeg toch?

Ana
Ana
3 jaren geleden

De eerste die het vaccin uit zouden moeten proberen, zouden de uitvinders, de bedenkers, de implementeerders en diegene die het anderen verplichten moeten zijn. De rest kan nog beste even afwachten of er vanaf zien. Als de politici die dan dit vernietigende vaccin hebben gekregen en over 15 jaar nog gezond in leven zijn zonder tot in de meest private momenten des levens gecontroleerd te worden, is het misschien het overwegen waard om het eens nader te onderzoeken of het nodig is het ook te nemen. Zoiets?

Nelis.
Nelis.
3 jaren geleden

Ja. Wij zijn wakker. Maar het overgrote deel van de Nederlandse schapen nog lang niet!!!

rop
rop
3 jaren geleden

Langzaamaan beginnen ze te ontwaken, en als men niet weet wat het precies doet, laten ze zich daar dan maar Massaal inenten , en worden de gevolgen ervan wel bekend en dan pas de burgers, zij komen ermee met iedereen moet zich inenten, dan is het normaal dat alle Kamerleden en de premiers voorop eerst zich laten inenten en dan wij de burgers een afwachting het resultaat wel gaan bekijken.

Back to top button
85
0
We lezen graag je reactie!x