Homepagina » Binnenland » Tweede Kamerleden huiverig voor coronavaccin: ‘Ik weet niet wat het precies doet’
coronavaccin

Tweede Kamerleden huiverig voor coronavaccin: ‘Ik weet niet wat het precies doet’

Onlangs bleek dat regeringspartij VVD overweegt een ‘indirecte vaccinatieplicht’ in te voeren voor het volk. Wie het coronavaccin niet neemt, mag dan bijvoorbeeld niet naar binnen bij overheidsgebouwen of naar evenementen.

“Ik heb het liefst dat iedereen dat vrijwillig doet,” zei VVD-Kamerlid Hayke Veldman tijdens een coronadebat in de Tweede Kamer. “Maar ik ben bereid er een indirecte vaccinatieplicht van te maken. Dat als je je niet laat vaccineren, dat het consequenties heeft.”

Terwijl de VVD nadenkt over een soort verkapte vaccinatieplicht, zijn de Kamerleden zelf nogal huiverig voor het coronavaccin. “Ik weet het nog niet zeker,” zei Kamerlid Farid Azarkan voor de camera van De Telegraaf. “Ik moet het even aankijken.” Hij zei te twijfelen omdat ‘het nieuw is’. “Ik weet niet wat het precies doet, dus ik kijk even de kat uit de boom.”

Fractievoorzitter van de SGP Kees van der Staaij zei: “Ik ga het rustig bekijken. Ik ga er niets over zeggen verder, ik ga het rustig afwegen.”

“Ik kijk altijd heel graag of het goed werkt. Als je een nieuwe auto koopt, dan heb je te maken met kinderziektes. Als je een nieuw computerprogramma installeert, zie je dat er meteen updates nodig zijn,” zei Kamerlid Henk Krol. Hij zei iedereen heel snel een goed werkend vaccin te gunnen, maar dat hij het zelf niet in de eerste ronde wil hebben.

Iemand anders

FvD-voorman Thierry Baudet zei het coronavaccin als een haastklus te beschouwen. “Ik wil niet het risico nemen. Er zitten natuurlijk ook risico’s aan verbonden,” zei hij.

Ministers Eric Wiebes (VVD) en Wopke Hoekstra (CDA) kregen in september aan tafel bij Jinek de vraag of zij bij de eerste lichting zitten die gevaccineerd wordt. Wiebes antwoordde dat hij het vaccin liever aan iemand anders geeft. “Ik ook,” zei Hoekstra.

“Dus ze willen het coronavaccin voor ons verplichten, maar zelf slaan ze hem liever over,” reageert Heuf71 op Twitter. “Worden jullie wakker?”

4.9 35 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maarten
Maarten
4 maanden geleden

Belangrijkste coronaregelschender bij leven zijn grapperhaus en de koning.

Hele belangrijke mensen, toch?

Als Wim -Alex weigert weten wij genoeg toch?

wodan
wodan
Reactie op  Maarten
4 maanden geleden

maar dat uit de zelfde zending als wij.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
Reactie op  Maarten
4 maanden geleden

Wim-Alex heeft de spoedwet NIET getekend !! Maar ook door niemand getekend!!

J Willem
J Willem
Reactie op  Joyce Ramgatie
4 maanden geleden

https://www.youtube.com/watch?v=BI7GYTzvE9k&t=2000s
Klopt Joyce, 24 min we gaan van veronderstellingen uit ! Misleiding en om zich in te dekken voor later als de bom gebarsten is. We hebben jullie door nu.

wodan
wodan
Reactie op  Joyce Ramgatie
4 maanden geleden

mondkapjes plicht ook niet, zie staatscourant.

Peter
Peter
Reactie op  Maarten
4 maanden geleden

We wisten al genoeg toen de meest belangrijke mensen van dit land, ondanks het killer virus, toch op vakantie gaan naar Griekenland, gaan knuffelen met hun schoonmoeder en met enkel een mondkapje bij Merkel op schoot gaan zitten.

Ana
Ana
Reactie op  Maarten
4 maanden geleden

De koninklijke familie laat zich nooit inenten, dus dit keer zeker niet. Ooit zei WA op de vraag van een journalist of zijn kinderen ook gevaccineerd werden. Hij gaf als antwoord: “mijn kinderen worden goed beschermd”. Een ontwijkend antwoord, waarmee duidelijk wordt dat de Kon. fam. geen vaccinaties krijgen, maar dat ze alleen zijn bedoeld voor “onderdanen. Ook Bill Gates heeft zijn kinderen nooit laten inenten. Dit geeft veel zelfvertrouwen in vaccinaties, of toch niet?

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Ana
4 maanden geleden

In ieder geval zoveel zelfvertrouwen dat je verhaal me niks zegt. Als je hiermee bijvoorbeeld wilde aangeven dat Willem zijn kinderen nog nooit heeft laten vaccineren… Is jou uitleg dan het bewijs hiervoor?

Ana
Ana
Reactie op  Gezinusk
4 maanden geleden

Ja, zij weten weldegelijk wat er in vaccinaties zit, en welke risico’s het geeft. Zij trekken op zeer veel gebieden aan de touwtjes terwijl ons voorgehouden wordt dat ze geen mening mogen geven. Dat hoeft ook niet want zij bepalen heel veel. Bovendien als je een ontwijkend antwoord geeft, waar je gewoon ja of nee op kunt zeggen, maar niet wilt dat de ander weet dat het nee is, omzeil je het antwoord waarbij het voor de ander lijkt dat het antwoord “ja” is. Begrijp je dat? Onthoud: Het is belangrijker wat men niet zegt, dan wat men wel zegt. Dan liegen ze niet letterlijk maar vertellen eigenlijk toch niet wat je wilt weten maar hopen dat het omzeilende antwoord jou tevreden stelt. Na bijna 93 jaar op deze aarde, heb ik genoeg ervaring met misleidende vormen van communicatie, vooral door hoger geplaatste richting hun personeel of politiek en de “elite” richting hun volk. Neem dat maar van mij aan.

Ana
Ana
4 maanden geleden

De eerste die het vaccin uit zouden moeten proberen, zouden de uitvinders, de bedenkers, de implementeerders en diegene die het anderen verplichten moeten zijn. De rest kan nog beste even afwachten of er vanaf zien. Als de politici die dan dit vernietigende vaccin hebben gekregen en over 15 jaar nog gezond in leven zijn zonder tot in de meest private momenten des levens gecontroleerd te worden, is het misschien het overwegen waard om het eens nader te onderzoeken of het nodig is het ook te nemen. Zoiets?

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Ana
4 maanden geleden

Ik wacht nog even af of het vaccin daadwerkelijk vernietigend werkt. Ook voor over 100 jaar. Tegenwoordig zien ze namelijk zoveel zo snel, dat ze binnenkort daar al een snel antwoord op hebben.

En ondertussen kunnen we bijvoorbeeld zien hoe het met de Britten vergaat. Er zijn namelijk nogal wat Britse testpiloten de afgelopen dagen gevaccineerd die over de honderd waren waarvan een gedeelte komend jaar mogelijk toch al zou overlijden vanwege de hoge leeftijd, maar vooralsnog horen we nog geen klachten uit deze groep.

Ja misschien een spierpijntje hier of daar, wat hoofdpijn, of lichte koorts, maar nu zij zich prima voelen, en vooraf al een meute werd gevaccineerd met de zelfde antidode, schijnt het dat er tot dus ver nog weinig serieuze bijwerkingen zijn gemeld waarover we ons werkelijk zorgen hoeven te maken.

Nee in dat geval maak ik me soms meer zorgen wat ik morgen weer inkoop bij de supermarkt. En dan gaat het niet om een vaccinatie, maar meer om alledaags voedsel wat ik naar binnen werk. Een pakje van dit, een blik daar, en van bewerkt vlees tot en met frisdrank met vitamine toevoeging zogenaamd.

Frank
Frank
Reactie op  Gezinusk
4 maanden geleden

Neem lekker die spuit.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  Ana
4 maanden geleden

En als de elite zich laat inspuiten hoe weet je dat dan dat het om het vaccin gaat? Ze zullen vast een mooie show opvoeren op TV waar ze gewoon wat water ingespoten krijgen. Nee deze corona sonderkommandos van de vaccinnazi moet nog even wat langer hun werk blijven doen om de rest van hun genocide plan uit te blijven voeren. Tot dat (jaren later) zij ook aan de beurt komen.

Ana
Ana
Reactie op  MdeFilosoof
4 maanden geleden

Ze doen het natuurlijk liever niet en doen ze het wel dan wordt een inschuifinjectienaald gebruikt( die dringt niet in de huid door) of zoals je aangeeft een onschuldige vloeistof die geen effect heeft. Alles voor de bühne.

Nelis.
Nelis.
4 maanden geleden

Ja. Wij zijn wakker. Maar het overgrote deel van de Nederlandse schapen nog lang niet!!!

Densie
Densie
Reactie op  Nelis.
4 maanden geleden

dat is een aanname, daar kun je je wel eens enorm in vergissen, en dát is menselijk!

namaste

Peter Z
Peter Z
Reactie op  Densie
4 maanden geleden

Dat jij het tegengestelde beweert is evenmin een aanname. Als je de signalen in je omgeving bekijkt ziet het er niet al te best uit. Geloof het pas als ik mensen in actie zie komen. Tot nu toe alleen maar volgzaam en naief.

Geen schaap
Geen schaap
Reactie op  Peter Z
4 maanden geleden

3/4 loopt op straat met een luier op. Ik Lach ze uit.

Frank
Frank
Reactie op  Densie
4 maanden geleden

Liep net in het winkelcentrum en de jumbo, maar was daar echt de enige zonder mondkap. Helaas moet ik het eens zijn met Nelis. Het grootste deel van de bevolking slaapt, en laat zich zonder slag of stoot, naar de slachtbank leiden.

Ana
Ana
Reactie op  Frank
4 maanden geleden

Lees de reacties op corona artikelen op nu.nl maar eens, dan zie je snel hoeveel slapende schaapjes er zijn. Vergeet niet dat er ook veel mensen zijn die nu nog zelf verdienen aan het in stand houden van dit rookgordijn!

apostel
apostel
Reactie op  Nelis.
4 maanden geleden

Zij zijn ook wakker hoor. Je have en goed niet willen verliezen en daarom voor iets duivels kiezen is ook een vorm van wakker zijn.

Peter Z
Peter Z
Reactie op  apostel
4 maanden geleden

Wat je zegt klopt enigszins, je maakt mij niet wijs dat het overgrote deel nu niet zoiets heeft van ‘Dit is belachelijk’, ik merk het overal om me heen. Als je echter in je omgeving observeert doen deze zelfde mensen echter wel mee aan alle maatregeltjes, en zoals jij zegt alleen maar omdat ze geen zin hebben in een boete en hun eigen hachie willen redden. Ik kan me op dit punt geen andere zinnige reden bedenken. Wees daarom voorzichtig met meteen de kaart trekken: Allemaal schapen! Allemaal te dom! Ikzelf heb ook met een mondpamper op gelopen en ik geef het eerlijk toe, maar dat was alleen omdat ik geen zin had in het gezeik wat er anders van zou komen. Denk dat de meerderheid nu op dat punt zit, op natuurlijk een aantal bruikbare idioten na die je altijd zult houden. Maar zolang we blijven volgen, gaat dit alleen erger worden. Dus die confrontatie zal en moet er komen.

Lucia
Lucia
Reactie op  Nelis.
4 maanden geleden

Helaas Nelis; Je hebt gelijk, zie het in familie, kennissenkring en buren, mensen die je her en der spreekt, ongelooflijk maar steeds hetzelfde argument, geloven de tv meer dan zelf te onderzoeken, want internet onbetrouwbaar… als je tegenwerpt dat er overal betrouwbare bronnen te vinden zijn als je je er in verdiept, stellen ze daar geen zin in te hebben anders worden ze depressief… dus hun laksheid onze ondergang.
Want als er een ding is wat we samen moeten doen, dan is het flink tegengas geven.
Massa lafaards kiezen liever voor een leugen werkelijkheid dan een harde waarheid dus hebben we ook een Liarking.. die ons iedere keer voorliegt op de tv en…. OH hij doet het zo vaderlijk bah ik wordt zooo misselijk van die Qut tv behhh!!! schapen die zich journalist vinden en noemen.

rop
rop
4 maanden geleden

Langzaamaan beginnen ze te ontwaken, en als men niet weet wat het precies doet, laten ze zich daar dan maar Massaal inenten , en worden de gevolgen ervan wel bekend en dan pas de burgers, zij komen ermee met iedereen moet zich inenten, dan is het normaal dat alle Kamerleden en de premiers voorop eerst zich laten inenten en dan wij de burgers een afwachting het resultaat wel gaan bekijken.

anargie
anargie
Reactie op  rop
4 maanden geleden

Burgers (Natuurlijke Personen) kunnen niet worden ingeënt. Mensen wel.

Volgens onze regering bestaan er alleen nog burgers geen mensen. Die zijn al lang verloren geraakt op zee (ook al zijn ze nooit in een boot gestapt.)

Cestui que vie! onderzoek dit.

rop
rop
Reactie op  anargie
4 maanden geleden

de meeste zijn toch wel in die boot gestapt, dan zijn de gehoorzame burgers.

Carolientje
Carolientje
Reactie op  rop
4 maanden geleden

Inderdaad, de regering eerst en natuurlijk het koninklijk huis, want die zijn het belangrijkst, dat is eerlijk, die moeten regeren. Zelf laten ze toch ook altijd blijken dat zij het weten wat goed voor het land is. Natuurlijk niet bejaarde mensen, die gaan vanzelf wel dood, dat zou zonde zijn van het vaccin. Trouwens de meeste Nederlanders hoeven het vaccin niet meer, bijna iedereen heeft het virus al gehad dus is al immuun.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  rop
4 maanden geleden

Dat gaan ze op TV ook doen voor iedereen zichtbaar op de beeldbuis. Echter is dat vaccin flesje gevuld met fysiologisch zout oplossing. Laat U niet in de maling nemen.

Zomaariemand
Zomaariemand
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
4 maanden geleden

Liever niet in een tv-show, of anders met een notaris erbij..

Liever wel: alle ministers in de rij in de prikstraat. En dat ze dan binnenkomen en opeens Thierry Baudet of Haga zien staan. Die dan willekeurig uit een vriezer van de priklocatie een spuit voor hen uitkiezen. Ok, nu klink ik wel een beetje sadistisch..

Dan zou ik het wel vertrouwen denk ik, dat het niet opeens zoutoplossing gaat.

Gaston
Gaston
4 maanden geleden

Farid Azarkan bedoelt te zeggen. Ik weet niet of het halal of haram is. Of er bijv. varkens bij de massaproductie gebruikt zijn. Eerst moet de moefti zijn goedkeuring aan het vaccineren hechten.

Peter
Peter
Reactie op  Gaston
4 maanden geleden

En van der staaij zegt eigenlijk dat refo’s zich nooit vaccineren, dus dat de kans om dat nu wel te doen erg klein is.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  Peter
4 maanden geleden

SGP was voor spoedwet en zal ook met vaccinatie terreur meegaan. Christelijke partijen in NL zijn allang geleden demonisch bezeten geraakt. Hebben niets meer te maken met de puurheid van de Bijbel. Waarom vaccineren? Voor ifr 0.05% nog minder dan griep. Ga je je ook vaccineren als je een keertje niest? Allemaal kwats en gewoon geplande genocide.

Lucia
Lucia
Reactie op  Gaston
4 maanden geleden

Sorry maar zou jij iets willen waar ik meen varkens nieren onderdelen in zitten en ook wetend dat RNA-componenten, in het vaccin je DNA kunnen herschrijven en dat is een van de vele nasty, giftige zooi wat er in zit.
Overal moet van overheidswege op etiketten staan wat er zit, zodat je weet wat je gebruikt en wat je koopt maar de ingredienten van de vaccins voor Covid zijn staats geheim.
Vertrouw jij de staat ..ik niet zeker niet blindelings.. is net zo iets als in een taxi stappen en de chauffeur heeft een blindegeleide hond bij zich. Voor de goede orde dat je het begrijpt….. is wel iets anders dan een karbonaadje opeten, die neemt een heel andere veilige route door moeder natuur bedacht en ik geloof meer in moeder natuur dan Big Pharma… wel eens naar Radar gekeken????

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
4 maanden geleden

Australie: Billion Dollar Coronavirus-vaccin geschrapt nadat deelnemers HIV-positief hebben getest

En ik weet dat President Trump straks alle vaccine gaat laten afkeuren !!

Jo Bidon
Jo Bidon
Reactie op  Joyce Ramgatie
4 maanden geleden

Hij gaat aftreden. Hij moet, want hij heeft de verkiezingen verloren.

No Bidon
No Bidon
Reactie op  Jo Bidon
4 maanden geleden

Hahahahaha, en jij gelooft het? Is en blijft de President hoor.

Frank
Frank
Reactie op  Jo Bidon
4 maanden geleden

Zo ver is het nog lang niet Jo Bidonnetje.

Maria
Maria
4 maanden geleden

Ha ha.
Geen vaccinatie dan ook geen deelname aan een debat in de tweede kamer!
Wedden dat er dan veel lege stoelen zijn!!

Peter
Peter
Reactie op  Maria
4 maanden geleden

We moeten natuurlijk wel de belangrijkste mensen van ons land beschermen tegen het killer virus. Ik vind het een goeie, direct invoeren. We willen het natuurlijk niet verplichten, maar om de kamers in te komen moet je wel je vaccinpaspoort tonen.

Carolientje
Carolientje
Reactie op  Maria
4 maanden geleden

Heeft u wel eens gekeken naar de debatten ? Er kan met hagel worden geschoten zonder iemand te raken.

Ertje
Ertje
4 maanden geleden

Dit is goed nieuws, laat maar horen aan al die brave burgers, eens kijken wat die doen als ze dit weten

Henk R
Henk R
4 maanden geleden

Wel hypocriet natuurlijk als je het dan indirect of wellicht later direct gaat verplichten en het zelf nog niet zo ziet zitten dat vaccin . Maar ja ,ik zie ze daar voor wel in staat. Is trouwens de tweede kamer dan geen overheids gebouw? Oh natuurlijk ,die telt dan niet mee natuurlijk.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Henk R
4 maanden geleden

Het “virus” is er niet om politici te besmetten, maar om het gewone volk te onderdrukken en te elimineren.

Robbie
Robbie
4 maanden geleden

Politici willen geen proefkonijn zijn.
Sommige politici moeten het vaccin alleen maar min of meer gaan afdwingen voor de grote massa!

x

Check Also

fran

Frankrijk onderzoekt gevallen van ontstoken hartspier na coronavaccin Pfizer

In Frankrijk zijn vijf gevallen van myocarditis ...

arts

Dit is waarom artsen zich grote zorgen maken over de experimentele coronavaccins

Artsen zijn zeer bezorgd over de experimentele ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

80
0
We lezen graag je reactie!x