Binnenland

Nederland is de gedachtepolitie beu: ‘Anti-racisme is een religie geworden’

Help door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De grens tussen goed en kwaad wordt in Nederland bewaakt door Anouk, Arie Boomsma en Glennis Grace die opriepen tot een advertentieboycot van het programma Veronica Inside, zei druktemaker Marcel van Roosmalen in De Nieuws BV. In het tv-programma maakte Johan Derksen onlangs een grap over rapper Akwasi die door een aantal mensen als racistisch werd beschouwd.

In Veronica Inside werd vorige week gepraat over de Black Lives Matter-demonstraties in Nederland. Toen er later in het programma een foto van een demonstrant verkleed als Zwarte Piet werd getoond, zei Derksen: “Weten we zeker dat dat niet Akwasi is?” Sponsoren van het programma distantieerden zich vervolgens van de uitspraken en BN’ers riepen op tot een boycot.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Derksen weigerde excuses te maken voor de grap en kon rekenen op veel steun vanuit de bevolking. De uitzending van afgelopen maandag leverde bovendien een kijkcijferrecord op.

Ziekte van deze tijd

Mensen als Arie Boomsma zijn volgens Van Roosmalen de ziekte van deze tijd. “Hij is het hoofd van de gedachtepolitie, hij wil ons behoeden en bevoogden.”

Ook cabaretier Hans Teeuwen neemt het op voor Derksen. “Er was werkelijk niets mis met die grap. Helemaal niets.”

Teeuwen wijst erop dat Black Lives Matter een extreemlinkse, communistische organisatie is. “Communisme leidt toch vaak tot hongersnood, gigantische armoede, tot goelags en genocide.”

Anti-racisme is een religie geworden, met alles wat erbij hoort, aldus de cabaretier. “White guilt, de beeldenstorm, voeten wassen, rare rituelen, dit woord mag niet meer, dit feest mag niet meer. En gelukkig zijn er mensen die hun rug recht houden. Johan Derksen is daar één van. Ga vooral door.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Klaasen
Rob Klaasen
3 jaren geleden

Het is 1 bezopen toestand geworden aangezwengeld door de media , adverteerders Arie Boomsma en Glennis Grage . Vraag me af hebben die wel uberhaupt hersens in hun kop . Een Johan Derksen word voor een soort volks tribunaal geroepen in z’n eigen programma Veronica inside notabene voor een grapje wat die vertelde zoals iedereen weleens grapjes maakt , dit is absurd . En in een hoek geplaatst als Rassist terwijl die dit absoluut niet is .Hoe heeft het zover kunnen komen met Nederland ik weet het , doordat de mensen knettergek zijn geworden .

Man zonder Naam
Man zonder Naam
3 jaren geleden

De dictatuur van de Ander, zullen we maar zeggen. Een maatschappij waarin je altijd maar rekening moet houden houden met de gevoeligheden van een ander, en zij daarbij rustig over de jouwe heen mogen walsen. Sterker nog, het gaat om hun slachtofferschap, en daarbij schijnen ze het volste recht te hebben om context te negeren en naar believen te mogen interpreteren hoe jij denkt en wat je zegt. Natuurlijk wel zo, dat jij negatief neergezet wordt. Tel daarbij de soldaatjes bij op die oh zo “woke” schijnen te zijn en ook “munitie” zoeken waarmee ze kunnen schieten. Want ja, het ego moet gestreeld worden. Het gutmensch syndroom. En het moreel verheven vingertje is noodzaak, daarbij totaal ontkennend dat er minstens drie vingers gericht zijn naar zichzelf. Maar wijs daar vooral niet op, want dan krijg naar je hoofd geslingerd dat je aan “whataboutisme” doet en vervolgens roeptoetert dat jij niet aan dialoog doet…Gek dat de weerstand groot is, en er polarisatie ontstaat. Want maatschappelijke discussies beginnen al onvolwassen, en met gestrekt been een Tone of Voice dat alleen maar als een rode deken fungeert. Kinderlijk communiceren terwijl je volwassen zou moeten zijn… Best triest, want dan voeden kinderen dus kinderen op.

Spooky
Spooky
3 jaren geleden

Nog even en je moet letten op elk woord dat je zegt, want je kan eens iemand beledigen !!
De wereld op zijn kop, grapjes maken kan al niet meer blijk! Nederland is niet meer ? niet meer mijn land ?

Spooky
Spooky
3 jaren geleden

En waar is nu de corona gebleven??
Geen nieuwe uitbraak? Vreemd toch
OMDAT CORONA FAKE IS !!!!

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x