Binnenland

Nederland krijgt ‘slimme steden’: je wordt gevolgd en opgesloten in je wijk en daar ben je blij mee

Help anderen door dit met anderen op je social media te delen!

Zo’n 60 partners inclusief TNO (Nederlandse organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek) hebben zich aangesloten bij de volgende stap van de zogeheten City Deal, ‘Een slimme stad, zo doe je dat’.

De afgelopen jaren is er hard gewerkt om ‘de kansen van digitalisering en technologisering te benutten om regio’s, steden en dorpen leefbaar en sociaal te houden en de democratie te versterken’.

City Deals zijn onderdeel van Agenda Stad, het interbestuurlijke programma waarin steden, maatschappelijke partners en de Rijksoverheid samenwerken aan het versterken van de innovatie van Nederlandse steden.

Allerlei soorten sensoren

De partners spannen zich gedurende de looptijd van de City Deal in om tenminste 12 processen te veranderen, deze processen te borgen, te implementeren en opschaling te bereiken.

Er zijn steeds meer partijen die smartcitytoepassingen willen toevoegen aan de openbare ruimte. Denk bijvoorbeeld aan allerlei soorten sensoren.

Agenda Stad doet dit alles op verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken in samenwerking met Stedennetwerk G40. Partners zijn onder meer ministeries, provincies, gemeenten, de politie, het CBS, UWV, KPN en VodafoneZiggo.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Sustainable Development Goals

Het project wordt uitgevoerd door Future City Foundation, die ‘professionals met elkaar verbindt bij gemeenten, bedrijven en andere organisaties om samen van die regio’s, steden en dorpen slimme gemeenschappen te maken met een gezonder leefomgeving, zoals bedoeld in de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties’.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken draagt eraan bij dat ‘burgers kunnen wonen in betaalbare, veilige en energiezuinige woningen in een buurt waar iedereen meetelt en meedoet en het prettig leven is’.

15-minutenstad

D66 wil dat Tilburg een zogenoemde 15-minutenstad wordt. “Voorzieningen, ook het buitengebied, zijn voor iedereen te voet, met de fiets of het OV te bereiken binnen 15 minuten. Dit verlicht de druk van met name autobewegingen en de openbare ruimte,” aldus D66.

Dergelijke 15-minutensteden zijn onderdeel van de VN- en WEF-plannen. Je wordt gevolgd en opgesloten in je wijk en daar ben je blij mee.

4.6 111 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
218 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ben van Sark
Ben van Sark
1 maand geleden

Een utopie voor de beleidsbepalers. Een dystopie voor wie in deze steden woonachtig is. En dat allemaal onder het mom dat het voor iedereen een hele grote verbetering zou zijn. Een wereldwijde structuur die op een gevangenis gaat uitdraaien voor de minderbedeelden.

Jammer
Jammer
1 maand geleden

En dat wordt ook nog eens door ons zelf (via de belastingen) betaald, is het volk nou nog steeds niet wakker. We zijn allemaal in groot gevaar, maar laten onze vijanden hun onmenselijke plannen voort zetten. Hoe dom kun je als volk nog meer zijn.?

Theo
Theo
1 maand geleden

En wie moet mij tegenhouden wanneer ik moet gaan dan ga ik

Kabonkel
Kabonkel
1 maand geleden

Is dat net zoiet als zo’n hondenschrikband?
Geen wonder dat er door MSM geen aandacht aan geschonken wordt,dit was toch ook een complottheorie?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

218
0
We lezen graag je reactie!x