Homepagina » Mens en Dier » Oud-huisarts confronteert medisch tijdschrift met ongemakkelijke vraag: ‘Waar is het virus?’
huisarts
Foto: Pixabay

Oud-huisarts confronteert medisch tijdschrift met ongemakkelijke vraag: ‘Waar is het virus?’

We horen vaak dat het virus overal om ons heen is – in de lucht, in onze adem, in mondkapjes – en toch lijken gezondheidsagentschappen niet te beschikken over klinische monsters van deze ziekteverwekker, schreef de gepensioneerde huisarts Janet Menage uit Wales in een reactie op een artikel in het medische tijdschrift The BMJ over WHO-richtlijnen ten aanzien van medicijnen tegen corona.

In maart 2020 instrueerde de WHO autoriteiten om niet te zoeken naar een virus, maar om in plaats daarvan een genoomtest – de PCR-test – te gebruiken, die niet specifiek gericht is op het detecteren van Sars-CoV-2.

BSL 3-laboratoria

Bij het Engelse openbare gezondheidsinstituut PHE is een Wob-verzoek ingediend over klinische monsters of direct bewijs van virusisolatie. Het PHE verwees naar de PCR-test en citeerde Eurosurveillance, een medisch tijdschrift.

Eurosurveillance stelt dat ‘de PCR-test geen onderscheid maakt tussen een infectieus en niet-infectieus virus’ en dat er zogeheten BSL 3-laboratoria nodig zijn om naar het virus te speuren.

Geen virusisolaten beschikbaar

De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC geeft toe dat ‘er op dit moment geen virusisolaten van 2019-nCoV beschikbaar zijn’ en heeft een genetisch gemodificeerde celcultuur van een alveolaire adenocarcinoom uit een menselijke long gebruikt om ‘klinische monsters na te bootsen’, zegt de voormalige huisarts.

We hebben kennelijk gezondheidsagentschappen zonder klinische monsters, een niet-specifieke test die geen onderscheid maakt tussen besmettelijkheid en niet-besmettelijkheid, en BSL 3-laboratoria nodig om überhaupt te kunnen zoeken naar een virus. En toch wordt ons wijsgemaakt dat het bij iedereen in de neus zit, zegt de oud-huisarts.

“Dus, waar is het virus?” vraagt Menage aan de redactie van The BMJ.

[The BMJ]
4.6 116 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
89 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
j meerstadt
j meerstadt
6 maanden geleden

dit klinkt logisch! wanneer zullen de autoriteiten hier ook aandacht voor krijgen? en ondanks de “niet verplichting” van vaccinatie etc. voel ik me zo langzamerhand toch buitengesloten van de buitenwereld omdat bedrijven het wel als vereiste stellen om van hun diensten gebruik te mogen maken, zelfs de grens overgaan…..

Vlinder
Vlinder
6 maanden geleden

Het virus is op vakantie!

Ron
Ron
6 maanden geleden

Overal waar 5G wordt opgestart piekt corona omdat ons lichaam zelf spike eiwitten maakt die op corona trekken?

R W
R W
6 maanden geleden

Ik roep het al bijna een jaar nu; er is geen virus, er was geen virus, er komt geen virus. Punt. Er zijn griepperiode’s en geen wetenschapper/ arts ter wereld kan verklaren waarom dit zo is. Het is de natuur, deal with it. Ziekmakende virussen bestaan gewoonweg niet, het bestaan ervan is een nooit bewezen theorie om onverklaarbare ziekteverschijnselen (die we o.a. griep, hiv etc noemen) te kunnen verklaren. De maatregelen zijn achterlijk, idioot en dom.

x

Check Also

kuiken

Azarkan haalt hard uit naar Attje Kuiken: ‘Ze waant zich een kruising tussen Jomanda en Gommers’

Kamerlid Attje Kuiken (PvdA) pleit voor een ...

capel

Prof. Pierre Capel legt in 7 minuten uit waarom er geen tweede, derde of vierde golf is geweest

In juli schoot het aantal ‘coronabesmettingen’ omhoog, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

89
0
We lezen graag je reactie!x