Homepagina » Buitenland » Nederland staat vanaf nu bekend als jihadistenvriend. Dit is zwaar crimineel gedrag en geknoei van de bovenste plank
Nederland staat vanaf nu bekend als jihadistenvriend. Dit is zwaar crimineel gedrag en geknoei van de bovenste plank

Nederland staat vanaf nu bekend als jihadistenvriend. Dit is zwaar crimineel gedrag en geknoei van de bovenste plank

Het werd al lange tijd vermoed, maar nu is het ook bevestigd: de Nederlandse regering steunde jaren terreurgroepen in Syrië met militair materiaal.

Nederland leverde terroristische groeperingen communicatieapparatuur en pick-uptrucks, waarop zij door andere westerse landen geschonken wapens monteerden.

De vraag is nu wat de gevolgen zullen zijn voor de Nederlandse regering, die al zeker vanaf 2015 die groepen met militair materieel steunde, stelt journalist Willy Van Damme.

Schade te beperken

Na de onthullingen werd er alles aan gedaan om de schade te beperken. NRC schreef dat het allemaal zo erg niet was.

Het sturen van het materiaal zou niet in strijd zijn met internationale wetten en regels en Jabhat al-Shamiya zou geen salafistische terreurorganisatie zijn.

Op 14 september schreef NRC dat Jabhat al-Shamiya over het algemeen wordt beschouwd als een ‘gematigde islamitische groep’.

Nogal buitenaards

Ko Colijn van regeringsinstituut Clingendael schreef in een opiniestuk in diezelfde NRC dat er in wezen helemaal niets fouts aan de hele zaak is.

De bewering dat men zo het international recht heeft geschonden noemde hij ‘nogal buitenaards’.

Dat Jabhat al-Shamiya op grote schaal moordt, steelt, foltert, ontvoert, verkracht en samenwerkt met andere terreurgroepen zoals Al Qaida, vergeet Colijn voor het gemak maar even.

Hulp inroepen

Van Damme merkt op dat het internationaal recht hierin duidelijk is: de grenzen van een soevereine staat zijn onschendbaar en moeten worden gerespecteerd.

Het steunen van een gewapende opstand in een ander land is onder internationaal recht een casus belli voor een oorlog tegen de agressor.

Syrië kan dus onder het internationaal recht legaal de hulp inroepen van bondgenoten en zelfs Nederland laten bombarderen, aldus Van Damme.

Dat heet dan buitenlands beleid

Hij wijst er verder op dat Nederland ook jarenlang de Sultan Murad Brigade steunde. Die vechten een oorlog uit tegen de Koerdische PKK.

De PKK wordt ook al gesteund door de Nederlandse regering, die eerder onder meer F-16’s beschikbaar stelde.

Nederland bewapende dus tegelijkertijd twee partijen die oorlog met elkaar voerden. “En dat heet dan buitenlands beleid,” aldus Van Damme.

Zwaar crimineel gedrag

Hij spreekt van ‘zwaar crimineel gedrag’ en ‘geknoei van de bovenste plank’.

“Nederland is gewoon een vazalstaat van de VS en haar salafistische bondgenoten,” besluit hij. “En dus loopt men op het Binnenhof netjes in de pas van Washington.”

Foto: Wikimedia Commons

[Willy Van Damme]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Eksegese schreef:

  Via door ons opgehoest belastinggeld sponsoren wij dus ongevraagd een stelletje terroristische koppensnellers en wat dies meer zij in het Midden Oosten en elders op de wereld. Het feit dat ik daar dus tegen wil en dank verplicht aan mee werk door aan mijn verplichte belastingafdracht te voldoen zegt even genoeg over of wij nog moeten gaan stemmen op dat misdadige gespuis. Ik dacht het niet !

  42 likes
  • Gladiator schreef:

   @Eksegese,

   Beste,

   Ik vind het nogal een behoorlijk understatement om dit af te doen door “niet meer te gaan stemmen” daar het hele stemgedoe niets maar dan ook helemaal niets op de kous heeft!!!

   Stemmen doe ik al vanaf mijn 19e niet meer en ik word morgen 60!!

   Meer zou men eraan hebben om ze overal waar mogelijk te pakken en daar zijn nogal wat voorbeelden van te noemen!!
   Woont u in de grensstreek dan NOOIT meer in NL tanken!!
   Daar waar mogelijk geen belasting betalen cq proberen belasting terug te ontvangen of het de belastingdienst zo moeilijk mogelijk te maken door ze om elk akkefietje te bellen en ze “uitleg” te laten geven om zodoende de lijnen over te bezetten.

   En dan natuurlijk dit verhaaltje zo veel mogelijk door te vertellen!

   Er zijn nog wel meer zaken om deze volledig doorgedraaide roverheid te pakken en een beetje nadenken en inventief zijn brengt ook nog wel wat ideetjes aan!!

   De overheid zoveel mogelijk belasten en het liefst over te belasten, dat moet ieders doel worden, en nergens meer aan mee werken!

   Gladiator
   I’ll never forget!!

   35 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Alleen een psychopaat kan aan wat Rutte over zich heen krijgt en verantwoordelijk voor is. Een gezond mens had zich allang verhangen ! Waar halen de Psychopaten toch de energie vandaan om uren en uren en uren door te liegen en te fabuleren…

   12 likes
  • weg met ons schreef:

   @Eksegese

   Het Vernederland is al lange tijd ver van ‘t padje en staan daarbij onder auspiciën en aanvoering van de VS en ISR en zelfs de SA.

   Het instituut Clingendael is bijv. bezig een dominoeffect te vermijden, want zij zelf hebben flink meegeholpen bij het aansturen op een regiem verandering in Syrië.

   Wat mankeert toch al deze mensen geestelijk dat ze menen te moeten meedoen aan heel criminele en misdadige zaakjes waar ze ver van hebben te blijven.

   Hoe geestelijk erg hebben deze mensen, zoals deze Ko Colijn, kortsluiting in het hoofd om te vertellen dat het heel normaal is mee te werken aan terrorisme, ,huurmoord en het aanvallen van een soeverein land.

   https://www.google.es/amp/s/mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/12/08/nederlandse-regering-verschaft-opleiding-aan-syrische-oppositie/amp/

   6 likes
  • Jur schreef:

   Dit is een goed artikel:
   http://achterdesamenleving.nl/belasting-is-erger-dan-diefstal/

   Allemaal redenen om belasting te haten.

   4 likes
 • Louise schreef:

  Kom op nou dit doen ze al jaren…. buitenlandse zaken….en uh al eens gevraagd waar al die miljarden ontwikkelings gelden aan besteed zijn? Het voordeel is dat we internet hebben dan komt t op een gegeven moment wel naar buiten…
  En dan heb ik het niet eens over bouw fraude’s en andere onregelmatigheden ,….het is makkelijk Geld uitgeven van een ander…..

  15 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Laat het Internationaal Strafhof een oordeel geven.
  Zoals we over anderen oordelen, dienen wij zelf ook beoordeeld te worden.
  Het oog met de splinter, en het nederlandse oog met een balk.
  Dan weten we ook gelijk of dat Hof rechtvaardig is.

  7 likes
  • Gladiator schreef:

   @Herman de Graaf,

   Beste,

   Het IG in den Haag is alles behalve rechtvaardig en daarvan kan ik u nu legio voorbeelden opschrijven.

   Ik noem alleen maar het hele Balkan verhaal, dat is vanaf het begin te schandalig voor woorden, echter, ik heb er niemand over horen klagen behalve wat direct betrokkenen en die……..werden met een kluitje snel het riet ingestuurd!!

   En om eerlijk te zijn, ik ken geen enkel strafhof, rechtbank of wat dies meer zei welke RECHT spreekt, en dan bedoel ik dus zoals rechtspraak bedoeld is om uit te spreken namelijk ZONDER AANZIENS DES PERSOONS!!!

   Wat is dat nu, toch, rechtbanken enz zijn er alleen voor gewone mensen, en er zijn altijd al 2 soorten wetten geweest, wetten voor ONS en wetten voor……nou ja, u weet wel!!!

   Gladiator

   5 likes
 • guido schreef:

  Ha Ha en we blijven allemaal lekker zitten in Den Haag, jullie krijgen ons toch niet weg Ha Ha. Daar zijn jullie veel te stom voor MVG Jullie leider

  10 likes
 • Pjoter schreef:

  @Gladiator

  Van Harte en nog vele jaren in gezondheid toegewenst.

  Namens mijn zoon en mij

  7 likes
 • salvar schreef:

  Nederland staat vanaf nu bekend als jihadistenvriend. Dit is zwaar crimineel gedrag en geknoei van de bovenste plank.
  de vriend van mijn vijand is ook mijn vijand.
  de enigste manier om nog te proberen iets goed te maken is door het stof te gaan en alle militairen terug te roepen uit alle delen van de wereld waar wij geen reet te zoeken hebben en het geld te besteden aan de bevolking hier die het nodig hebben.
  hou op met die riool manier want die zijn er alleen voor ratten of het zou zo zijn dat je je associeert met deze dieren groep.
  regering ga nu eens met beide benen op de grond en sta voor iets fatsoenlijks en hou op om voor schoothondje te spelen voor andere naties.

  de groeten en heb je het lef hiervoor.

  8 likes
 • garriet60 schreef:

  Och ? de ene crimineel steunt de ander he en wij mensen van deze bevolking willen daar helemaal niets mee doen Rutte wordt eens wakker en help de NEDERLANDSE man / vrouw uit de zorgen die jij er ook INGETRAPT HEBT

  7 likes
 • Jaya schreef:

  Maitreya-Kalki en Shiva zullen dit kwaad verslaan doormiddel van killer-robots en Death Ray’s Mechanismes.

  4 likes
 • René van Zalk schreef:

  NL staat vanaf nu bekend als moslim-oppositie-vriend. Dat is totaal wat anders. Ik heb in het verleden al vaker geschreven er geen voorstander van te zijn aanhangers van de islam te steunen in hun strijd, het veroorzaakt vaak nog meer problemen. Daar komt nog bij dat het voor veel moslims een kleine stap is zich sneaky aan te sluiten bij extremisten zoals al qaida. De islam druipt al vanaf de middeleeuwen van het mensenbloed, daar is tot op de dag van vandaag geen verandering in gekomen. Het Christendom is minder gewelddadig geworden de laatste 100 jaar.

  4 likes
 • Pascalletje schreef:

  Wellicht word het toch eens tijd dat we naar culturele verschillen gaan kijken en gaan zien dat we erg verschillen en dan met iedere cultuur.

  4 likes
 • Djayden schreef:

  @ Gladiator, van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag.

  Voor de rest van diegenen die wakker of denken dat ze wakker beginnen te worden: het enige wat helpt tegen die psychopaten, (die ik liever uitschot noem, dan dat ik ze vergelijk met welke diersoort dan ook omdat het een belediging is voor het betreffende diersoort) is NON-COMPLIANCE.
  Stem niet weer, betaal geen belasting meer, geen ziekenkostenverzekering, kijk geen tv meer, pin niet maar betaal contant, geen (a)social media gebruiken, laat je niet meevoeren in het verdeel en heers politiek van het uitschot zoals haat kweken tegen moslims, joden (de joden zijn net zo goed slachtoffers van de zionisten die zich voordoen als joden), homo’s lhbtqxyz of noem maar op, of wat dan ook, lees de krant en denk het tegenovergestelde en zo kan ik nog wel uren doorgaan.
  Ik ben 8 jaar geleden uit het systeem verwijderd en het bevalt mij prima, geen onnodige kosten, ik red mezelf wel zonder uitkering inkomen of wat dan ook, ben 57 kerngezond geen pilletje, zalfje of ander chemische troep.
  Ben spiritueel bezig en krijg dagelijks info van mijn gids, hoe om te gaan met het leven, het echte leven wel te verstaan.
  De reden waarom we hier op deze aardkloot rondlopen is om bewust te worden, oordeel niet over een ander we zijn tenslotte allemaal slachtoffer van het systeem. Bedenk dat we allemaal eens slapende waren en sommigen onder ons nu wakker aan het worden zijn. Zoek de fout niet in de medemens maar in het systeem dat mede door het uitschot in stand word gehouden. Doe hetzelfde als hen, stop de geldstroom, als zij geen geld meer krijgen van de burgers hoe moeten ze dan hun lakeien uitbetalen.
  Het systeem kent geen mensen alleen maar personen.
  Een persoon is een mens met een identiteit, dat is de reden dat ze iedereen op de wereld willen registreren want zonder identiteit kunnen ze niks, wie moeten ze dagen voor een rechter als je geen id hebt????
  Je dient ergens te beginnen, en dat is bij jezelf. Zorg dat je gezond bent en blijft, vergiftig jezelf niet, ook geestelijk niet door je te laten meevoeren in de haat tegen je medemens.
  Zorg eerst goed voor jezelf pas dan kan je voor een ander zorgen, hou eerst van jezelf pas dan kan je van een ander houden, en heel belangrijk pas als je jezelf haat dan pas kan je ook een ander haten.
  @ René van Zalk denk hier maar eens over na, haat je jezelf zo erg?
  Laat je niet opjutten dat is nou juist wat ze willen die haat onder elkaar.
  Moslim, christen, jood, boeddhist het maakt niet uit, religie is verzonnen om verdeeldheid te creëren en geloof is aannemen, ik geloof niks, ik weet.
  Gelukkig ben ik heel erg blij met mezelf ,hou ontzettend veel van mezelf en iedereen en haat ik mezelf niet, dus ook geen haat tegen vreemdelingen etc. en ik gun iedereen het beste wat er is.
  Begin eerst met jezelf zou ik zeggen.
  Voor iedereen wie dit leest, behandel een ander zoals jezelf ook behandeld wilt worden.

  Welterusten,
  Djayden Freeman

  4 likes
 • Signo schreef:

  Rutte is een demagoog pursang , als ik naar die kop kijk en naar zijn regeerbeslissingen dan zie ik een nazaat van Artur Seyss-Inquart daar in die 2e kamer staan dat was ook zo’n demagoog.

  2 likes
 • pietjepuk schreef:

  Gewoon van 2 walletjes eten.. daar waren we vroeger ook al erg goed in m.n. in de 2 ww oorlogen..
  Waarom zou dat nu inenen dan veranderd zijn. Mss is het wel de volksaard.
  Verdeel en heers zoals de meesters dat opdragen.

  1 likes
 • Ron schreef:

  Het geweten van politici laat te wensen over.
  Doorgaans kiezen politici voor een leven in de publieke sector, of anders gezegd: ze hebben een uitkering. Een uitkering die betaalt wordt door de mensen die niet door de overheid gefinancierd worden. Laten we die mensen het werkende deel der natie noemen. De ruggengraat van de samenleving.
  Ambtenaren en de hele publieke sector zijn voor hun financiële toekomst van ons, de mensen die ze betalen afhankelijk. Het is daarom zo boeiend om te zien dat mensen zeggen dat de publieke sector belangrijk werk doet. Het meeste werk wat er gaande is binnen de publieke sector is er puur en alleen omdat politici het nodig achten.
  Ik verwacht niet dat politici snel zullen veranderen. Daar is een simpele reden voor: de enige visie van een politicus zijn de peilingen. Dat is de mogelijkheid vergroten om te blijven zitten. Niet om het land te dienen of eens een strategisch lange termijn beleid te maken.

  1 likes
 • Stefan van der Horst schreef:

  T’is mij wel duidelijk: De Axis of Evil loopt dwars door Nederland

  1 likes
 • kronto schreef:

  Trump en Putin zijn de door de kosmos aangestelde personen om zaken op
  orde te brengen, ze zijn niet perfect maar dat is niemand momenteel op deze aarde.

  only a ninja can kill a ninja

  1 likes
 • only you schreef:

  Dat een derde kabinetregeer periode dit leugenachtige beleid accepteert?

  1 likes
 • x

  Check Also

  overheid

  ‘Overheid maakt ons monddood. Dit is onderdrukking in zijn zuiverste vorm’

  Premier Rutte had gisteren een advies voor ...

  blake lively

  Topactrice Blake Lively onthult schokkende omvang van kindermisbruik

  Terwijl ‘kinderpornofilm’ Cuties gewoon op Netflix blijft ...

  >