Homepagina » Buitenland » Nederland staat vanaf nu bekend als jihadistenvriend. Dit is zwaar crimineel gedrag en geknoei van de bovenste plank
Nederland staat vanaf nu bekend als jihadistenvriend. Dit is zwaar crimineel gedrag en geknoei van de bovenste plank

Nederland staat vanaf nu bekend als jihadistenvriend. Dit is zwaar crimineel gedrag en geknoei van de bovenste plank

Het werd al lange tijd vermoed, maar nu is het ook bevestigd: de Nederlandse regering steunde jaren terreurgroepen in Syrië met militair materiaal.

Nederland leverde terroristische groeperingen communicatieapparatuur en pick-uptrucks, waarop zij door andere westerse landen geschonken wapens monteerden.

De vraag is nu wat de gevolgen zullen zijn voor de Nederlandse regering, die al zeker vanaf 2015 die groepen met militair materieel steunde, stelt journalist Willy Van Damme.

Schade te beperken

Na de onthullingen werd er alles aan gedaan om de schade te beperken. NRC schreef dat het allemaal zo erg niet was.

Het sturen van het materiaal zou niet in strijd zijn met internationale wetten en regels en Jabhat al-Shamiya zou geen salafistische terreurorganisatie zijn.

Op 14 september schreef NRC dat Jabhat al-Shamiya over het algemeen wordt beschouwd als een ‘gematigde islamitische groep’.

Nogal buitenaards

Ko Colijn van regeringsinstituut Clingendael schreef in een opiniestuk in diezelfde NRC dat er in wezen helemaal niets fouts aan de hele zaak is.

De bewering dat men zo het international recht heeft geschonden noemde hij ‘nogal buitenaards’.

Dat Jabhat al-Shamiya op grote schaal moordt, steelt, foltert, ontvoert, verkracht en samenwerkt met andere terreurgroepen zoals Al Qaida, vergeet Colijn voor het gemak maar even.

Hulp inroepen

Van Damme merkt op dat het internationaal recht hierin duidelijk is: de grenzen van een soevereine staat zijn onschendbaar en moeten worden gerespecteerd.

Het steunen van een gewapende opstand in een ander land is onder internationaal recht een casus belli voor een oorlog tegen de agressor.

Syrië kan dus onder het internationaal recht legaal de hulp inroepen van bondgenoten en zelfs Nederland laten bombarderen, aldus Van Damme.

Dat heet dan buitenlands beleid

Hij wijst er verder op dat Nederland ook jarenlang de Sultan Murad Brigade steunde. Die vechten een oorlog uit tegen de Koerdische PKK.

De PKK wordt ook al gesteund door de Nederlandse regering, die eerder onder meer F-16’s beschikbaar stelde.

Nederland bewapende dus tegelijkertijd twee partijen die oorlog met elkaar voerden. “En dat heet dan buitenlands beleid,” aldus Van Damme.

Zwaar crimineel gedrag

Hij spreekt van ‘zwaar crimineel gedrag’ en ‘geknoei van de bovenste plank’.

“Nederland is gewoon een vazalstaat van de VS en haar salafistische bondgenoten,” besluit hij. “En dus loopt men op het Binnenhof netjes in de pas van Washington.”

Foto: Wikimedia Commons

[Willy Van Damme]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
3 jaren geleden

Via door ons opgehoest belastinggeld sponsoren wij dus ongevraagd een stelletje terroristische koppensnellers en wat dies meer zij in het Midden Oosten en elders op de wereld. Het feit dat ik daar dus tegen wil en dank verplicht aan mee werk door aan mijn verplichte belastingafdracht te voldoen zegt even genoeg over of wij nog moeten gaan stemmen op dat misdadige gespuis. Ik dacht het niet !

Herman de Graaf
Herman de Graaf
3 jaren geleden

Laat het Internationaal Strafhof een oordeel geven.
Zoals we over anderen oordelen, dienen wij zelf ook beoordeeld te worden.
Het oog met de splinter, en het nederlandse oog met een balk.
Dan weten we ook gelijk of dat Hof rechtvaardig is.

guido
guido
3 jaren geleden

Ha Ha en we blijven allemaal lekker zitten in Den Haag, jullie krijgen ons toch niet weg Ha Ha. Daar zijn jullie veel te stom voor MVG Jullie leider

Louise
Louise
3 jaren geleden

Kom op nou dit doen ze al jaren…. buitenlandse zaken….en uh al eens gevraagd waar al die miljarden ontwikkelings gelden aan besteed zijn? Het voordeel is dat we internet hebben dan komt t op een gegeven moment wel naar buiten…
En dan heb ik het niet eens over bouw fraude’s en andere onregelmatigheden ,….het is makkelijk Geld uitgeven van een ander…..

x

Check Also

fvd

FVD dient meer dan 100 vragen in over ‘vaccins’, ADE & mondkapjes: ‘We hebben ze op de inhoud schaakmat gezet’

Forum voor Democratie heeft woensdag meer dan ...

kamerleden

Vanaf morgen kent Nederland medische apartheid, maar voor Kamerleden ‘geldt dit allemaal niet’

Vanaf 25 september mag ik niet meer ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

29
0
We lezen graag je reactie!x