Homepagina » Buitenland » Nederland staat vanaf nu bekend als jihadistenvriend. Dit is zwaar crimineel gedrag en geknoei van de bovenste plank
Nederland staat vanaf nu bekend als jihadistenvriend. Dit is zwaar crimineel gedrag en geknoei van de bovenste plank

Nederland staat vanaf nu bekend als jihadistenvriend. Dit is zwaar crimineel gedrag en geknoei van de bovenste plank

Het werd al lange tijd vermoed, maar nu is het ook bevestigd: de Nederlandse regering steunde jaren terreurgroepen in Syrië met militair materiaal.

Nederland leverde terroristische groeperingen communicatieapparatuur en pick-uptrucks, waarop zij door andere westerse landen geschonken wapens monteerden.

De vraag is nu wat de gevolgen zullen zijn voor de Nederlandse regering, die al zeker vanaf 2015 die groepen met militair materieel steunde, stelt journalist Willy Van Damme.

Schade te beperken

Na de onthullingen werd er alles aan gedaan om de schade te beperken. NRC schreef dat het allemaal zo erg niet was.

Het sturen van het materiaal zou niet in strijd zijn met internationale wetten en regels en Jabhat al-Shamiya zou geen salafistische terreurorganisatie zijn.

Op 14 september schreef NRC dat Jabhat al-Shamiya over het algemeen wordt beschouwd als een ‘gematigde islamitische groep’.

Nogal buitenaards

Ko Colijn van regeringsinstituut Clingendael schreef in een opiniestuk in diezelfde NRC dat er in wezen helemaal niets fouts aan de hele zaak is.

De bewering dat men zo het international recht heeft geschonden noemde hij ‘nogal buitenaards’.

Dat Jabhat al-Shamiya op grote schaal moordt, steelt, foltert, ontvoert, verkracht en samenwerkt met andere terreurgroepen zoals Al Qaida, vergeet Colijn voor het gemak maar even.

Hulp inroepen

Van Damme merkt op dat het internationaal recht hierin duidelijk is: de grenzen van een soevereine staat zijn onschendbaar en moeten worden gerespecteerd.

Het steunen van een gewapende opstand in een ander land is onder internationaal recht een casus belli voor een oorlog tegen de agressor.

Syrië kan dus onder het internationaal recht legaal de hulp inroepen van bondgenoten en zelfs Nederland laten bombarderen, aldus Van Damme.

Dat heet dan buitenlands beleid

Hij wijst er verder op dat Nederland ook jarenlang de Sultan Murad Brigade steunde. Die vechten een oorlog uit tegen de Koerdische PKK.

De PKK wordt ook al gesteund door de Nederlandse regering, die eerder onder meer F-16’s beschikbaar stelde.

Nederland bewapende dus tegelijkertijd twee partijen die oorlog met elkaar voerden. “En dat heet dan buitenlands beleid,” aldus Van Damme.

Zwaar crimineel gedrag

Hij spreekt van ‘zwaar crimineel gedrag’ en ‘geknoei van de bovenste plank’.

“Nederland is gewoon een vazalstaat van de VS en haar salafistische bondgenoten,” besluit hij. “En dus loopt men op het Binnenhof netjes in de pas van Washington.”

Foto: Wikimedia Commons

[Willy Van Damme]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
2 jaren geleden

Via door ons opgehoest belastinggeld sponsoren wij dus ongevraagd een stelletje terroristische koppensnellers en wat dies meer zij in het Midden Oosten en elders op de wereld. Het feit dat ik daar dus tegen wil en dank verplicht aan mee werk door aan mijn verplichte belastingafdracht te voldoen zegt even genoeg over of wij nog moeten gaan stemmen op dat misdadige gespuis. Ik dacht het niet !

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Eksegese
2 jaren geleden

@Eksegese,

Beste,

Ik vind het nogal een behoorlijk understatement om dit af te doen door “niet meer te gaan stemmen” daar het hele stemgedoe niets maar dan ook helemaal niets op de kous heeft!!!

Stemmen doe ik al vanaf mijn 19e niet meer en ik word morgen 60!!

Meer zou men eraan hebben om ze overal waar mogelijk te pakken en daar zijn nogal wat voorbeelden van te noemen!!
Woont u in de grensstreek dan NOOIT meer in NL tanken!!
Daar waar mogelijk geen belasting betalen cq proberen belasting terug te ontvangen of het de belastingdienst zo moeilijk mogelijk te maken door ze om elk akkefietje te bellen en ze “uitleg” te laten geven om zodoende de lijnen over te bezetten.

En dan natuurlijk dit verhaaltje zo veel mogelijk door te vertellen!

Er zijn nog wel meer zaken om deze volledig doorgedraaide roverheid te pakken en een beetje nadenken en inventief zijn brengt ook nog wel wat ideetjes aan!!

De overheid zoveel mogelijk belasten en het liefst over te belasten, dat moet ieders doel worden, en nergens meer aan mee werken!

Gladiator
I’ll never forget!!

Louise
Louise
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

Happy Birthday @ Gladiator , alvast een fijne dag….🍰🥂🤣haha……

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

@Louise,

Thnx!!!

Pffff, heb er ff niet bij nagedacht maar maakt niet uit!

Maar vanmorgen zijn mijn dochter nog tijdens het wandelen met de honden…”pap, eigenlijk zie je er nog helemaal niet uit als iemand van .. en denken als zo iemand doe je al helemaal niet”…..hahahaha, deed toch wel ff goed!

Gladiator

Matt
Matt
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

Gladiator,,
voor morgen een hele fijne verjaardag gewenst. 60 is een mijlpaal!

Ik heb meer van jouw ‘schrijfsels’ hier gelezen en ik mag zeggen dat ik het op veel punten met jou eens ben.

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Matt
2 jaren geleden

@Matt,
Thnx,

Gladiator

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Eksegese
2 jaren geleden

LS…

Alleen een psychopaat kan aan wat Rutte over zich heen krijgt en verantwoordelijk voor is. Een gezond mens had zich allang verhangen ! Waar halen de Psychopaten toch de energie vandaan om uren en uren en uren door te liegen en te fabuleren…

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Caesar Lion Cachet
2 jaren geleden

@Caesar Lion Cachet,

Tja beste,

Dat is nu het voordeel van echte psychopaten, hoe meer ze liegen hoe beter ze zich voelen, dus kun je nagaan!!!

Gladiator

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Eksegese
2 jaren geleden

@Eksegese

Het Vernederland is al lange tijd ver van ‘t padje en staan daarbij onder auspiciën en aanvoering van de VS en ISR en zelfs de SA.

Het instituut Clingendael is bijv. bezig een dominoeffect te vermijden, want zij zelf hebben flink meegeholpen bij het aansturen op een regiem verandering in Syrië.

Wat mankeert toch al deze mensen geestelijk dat ze menen te moeten meedoen aan heel criminele en misdadige zaakjes waar ze ver van hebben te blijven.

Hoe geestelijk erg hebben deze mensen, zoals deze Ko Colijn, kortsluiting in het hoofd om te vertellen dat het heel normaal is mee te werken aan terrorisme, ,huurmoord en het aanvallen van een soeverein land.

https://www.google.es/amp/s/mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/12/08/nederlandse-regering-verschaft-opleiding-aan-syrische-oppositie/amp/

Jur
Jur
Reactie op  Eksegese
2 jaren geleden

Dit is een goed artikel:
http://achterdesamenleving.nl/belasting-is-erger-dan-diefstal/

Allemaal redenen om belasting te haten.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
2 jaren geleden

Laat het Internationaal Strafhof een oordeel geven.
Zoals we over anderen oordelen, dienen wij zelf ook beoordeeld te worden.
Het oog met de splinter, en het nederlandse oog met een balk.
Dan weten we ook gelijk of dat Hof rechtvaardig is.

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Herman de Graaf
2 jaren geleden

@Herman de Graaf,

Beste,

Het IG in den Haag is alles behalve rechtvaardig en daarvan kan ik u nu legio voorbeelden opschrijven.

Ik noem alleen maar het hele Balkan verhaal, dat is vanaf het begin te schandalig voor woorden, echter, ik heb er niemand over horen klagen behalve wat direct betrokkenen en die……..werden met een kluitje snel het riet ingestuurd!!

En om eerlijk te zijn, ik ken geen enkel strafhof, rechtbank of wat dies meer zei welke RECHT spreekt, en dan bedoel ik dus zoals rechtspraak bedoeld is om uit te spreken namelijk ZONDER AANZIENS DES PERSOONS!!!

Wat is dat nu, toch, rechtbanken enz zijn er alleen voor gewone mensen, en er zijn altijd al 2 soorten wetten geweest, wetten voor ONS en wetten voor……nou ja, u weet wel!!!

Gladiator

guido
guido
2 jaren geleden

Ha Ha en we blijven allemaal lekker zitten in Den Haag, jullie krijgen ons toch niet weg Ha Ha. Daar zijn jullie veel te stom voor MVG Jullie leider

Louise
Louise
2 jaren geleden

Kom op nou dit doen ze al jaren…. buitenlandse zaken….en uh al eens gevraagd waar al die miljarden ontwikkelings gelden aan besteed zijn? Het voordeel is dat we internet hebben dan komt t op een gegeven moment wel naar buiten…
En dan heb ik het niet eens over bouw fraude’s en andere onregelmatigheden ,….het is makkelijk Geld uitgeven van een ander…..

Jur
Jur
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Wordt internet niets straks gecensureerd?

Pjoter
Pjoter
2 jaren geleden

@Gladiator

Van Harte en nog vele jaren in gezondheid toegewenst.

Namens mijn zoon en mij

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Pjoter
2 jaren geleden

@Pjoter,

Thnx beste.

Gladiator

Jaya
Jaya
2 jaren geleden

Maitreya-Kalki en Shiva zullen dit kwaad verslaan doormiddel van killer-robots en Death Ray’s Mechanismes.

René van Zalk
René van Zalk
2 jaren geleden

NL staat vanaf nu bekend als moslim-oppositie-vriend. Dat is totaal wat anders. Ik heb in het verleden al vaker geschreven er geen voorstander van te zijn aanhangers van de islam te steunen in hun strijd, het veroorzaakt vaak nog meer problemen. Daar komt nog bij dat het voor veel moslims een kleine stap is zich sneaky aan te sluiten bij extremisten zoals al qaida. De islam druipt al vanaf de middeleeuwen van het mensenbloed, daar is tot op de dag van vandaag geen verandering in gekomen. Het Christendom is minder gewelddadig geworden de laatste 100 jaar.

garriet60
garriet60
2 jaren geleden

Och ? de ene crimineel steunt de ander he en wij mensen van deze bevolking willen daar helemaal niets mee doen Rutte wordt eens wakker en help de NEDERLANDSE man / vrouw uit de zorgen die jij er ook INGETRAPT HEBT

Pascalletje
Pascalletje
2 jaren geleden

Wellicht word het toch eens tijd dat we naar culturele verschillen gaan kijken en gaan zien dat we erg verschillen en dan met iedere cultuur.

salvar
salvar
2 jaren geleden

Nederland staat vanaf nu bekend als jihadistenvriend. Dit is zwaar crimineel gedrag en geknoei van de bovenste plank.
de vriend van mijn vijand is ook mijn vijand.
de enigste manier om nog te proberen iets goed te maken is door het stof te gaan en alle militairen terug te roepen uit alle delen van de wereld waar wij geen reet te zoeken hebben en het geld te besteden aan de bevolking hier die het nodig hebben.
hou op met die riool manier want die zijn er alleen voor ratten of het zou zo zijn dat je je associeert met deze dieren groep.
regering ga nu eens met beide benen op de grond en sta voor iets fatsoenlijks en hou op om voor schoothondje te spelen voor andere naties.

de groeten en heb je het lef hiervoor.

x

Check Also

amerika

Groot Amerikaans militair konvooi rijdt Syrië binnen op eerste dag presidentschap Biden

Twee nieuwsberichten uit het Midden-Oosten lijken te ...

heerenveen

Man uit Heerenveen sterft vlak na coronavaccinatie

Al maandenlang worden we dagelijks gebombardeerd met ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

29
0
We lezen graag je reactie!x