Straling

“Het moet echt niet gekker worden”

Help mee door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eind vorige week publiceerde het AD een artikel over stralingsklachten bij de bewoners van de Utrechtse wijk Lombok. Daar worden mensen ziek van een zendmast op de Antoniuskerk.

Lokale politieke partijen nemen de klachten serieus en vragen om verder onderzoek, zoals het in een democratische rechtsorde hoort te gaan, aldus Peter van der Vleuten van de Stichting Kennisplatform Elektromagnetische Straling.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Tenenkrommend is het commentaar van de GGD: ‘Er zijn geen aanwijzingen dat zendmasten een schadelijke invloed hebben op de gezondheid’,” zegt hij. “Dat is een pure leugen, wellicht tegen beter weten in. Er zijn vele duizenden wetenschappelijke publicaties die aantonen dat die schadelijke invloed er wel kan zijn en die publicaties moeten ook bij de GGD bekend zijn.”

‘Ook weer een pure leugen’

De GGD is wel bereid in contact te komen met de mensen die klachten hebben en wil ook wel tips geven hoe mensen er beter mee om kunnen gaan, zoals geen mobiele telefoon en de wifi uitzetten.

“Begrijpt u het nog?” gaat Van der Vleuten verder. “Gezondheidsklachten door zendmasten kan dus niet, maar je kunt er misschien wel beter tegen als je je mobieltje in de vijver gooit en je wifi het huis uit zet.”

De Gezondheidsraad zegt in het artikel dat uit wetenschappelijk onderzoek niet blijkt dat de straling van zendmasten gezondheidsrisico’s oplevert. “Ook weer een pure leugen!” stelt Van der Vleuten. “De Gezondheidsraad weet als geen ander dat straling van zendmasten gezondheidsschade kan toebrengen. De publicaties die dat aantonen passen kennelijk niet in het denkraam van de verantwoordelijke mensen.”

Passende straf

De Tweede Kamer zou de GGD en de Gezondheidsraad volgens hem tot de orde kunnen roepen, maar ‘daar schrikt ook niemand wakker van de leugens waarmee we elke dag worden afgescheept’.

Het Kennisplatform is momenteel op zoek naar advocaten die ervoor kunnen zorgen dat de mensen bij de betreffende instanties die verantwoordelijk zijn voor het beleid, een passende straf wordt opgelegd.

[Kennisplatform Elektromagnetisch Straling]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bankie Moen
Bankie Moen
7 jaren geleden

Iedereen weet dat overdaad schaadt. Als je dan een overdaad aan straling krijgt, zul je er zeker schade van ondervinden.

reality check
reality check
7 jaren geleden

Mensesen, lees ajb de website Biogeometry.com van dr. Karim.
Die heeft gezorgd, dat Zwitserse dorpen bevrijd werden van ernstige klachten tav straling.
Masten waren geplaatst IN de kerktoren en dat leek de staling nog te verergeren.
Hele verslag is te vinden op de website met certificaten van de Zw. regering.

Nu is deze zendmast ook geplaatst OP een kerktoren. Zou dit ook (de effecten van) de straling kunnen versterken?

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Door verkeert overheidsbeleid worden we langzaam maar zeker vermoord en lang niet alleen door stralingsgevaar, maar ook bijvoorbeeld door o.a. de verkeerde aanpak van onze NL-zeedijken en waardoor er een grote watersnoodramp dreigt en dit voor miljoenen mensen.

frans
frans
7 jaren geleden

Dit is nu echt op z’n Jan boeren Vleuten.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x