Financieel

VIDEO: “Een democratie die het geldstelsel aan een elite overlaat, is een schijndemocratie”

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het burgerinitiatief ‘Ons Geld’ verzamelde 120.000 handtekeningen om een alternatief en veilig geldstelsel op de agenda van de Tweede Kamer te plaatsen, waarin de commerciële banken niet langer het monopolie hebben op geldschepping.

Ons Geld wil dat de overheid het geldstelsel onder haar hoede neemt en de geldpers weg haalt bij de banken. Minister Dijsselbloem liet in een reactie weten te willen doorslaan op de ingeslagen weg, die leidt naar een Europese bankenunie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Het initiatief werd in de Kamer toegelicht door acteur en theatermaker George van Houts. Die hekelt het huidige geldstelsel, dat volgens hem gebaseerd is op ‘elitaire privileges’ van bankiers. En dat staat volgens hem op gespannen voet met de democratie. “Een democratie die het geldstelsel aan een financiële elite overlaat, is zelf niet aan de macht, en is dus eigenlijk een schijndemocratie,” aldus Van Houts.

“Ons geldstelsel is een web van geldbeloftes van commerciële banken,” zei hij. “Het bestaat uit geld dat u en ik ‘tegoed hebben’ van die banken. Deze banken hebben ons echter veel meer geld beloofd dan ze hebben. Dat maakt het geldstelsel instabiel; het is een kaartenhuis dat continu op omvallen staat.”

Het burgerinitiatief krijgt enthousiaste bijval van de Partij voor de Dieren en de Groep Kuzu/Öztürk en kan ook rekenen op steun van SP, GroenLinks en de PVV.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ph
Ph
8 jaren geleden

Er is geen democratie, er is alleen banken/bedrijven politiek, zij zijn diegene die de spelregels bepalen (minderheid) dus spreken we uiteindelijk over een dictatuur!!

Ph
Ph
8 jaren geleden

Lees dit maar eens, ik heb nog niets of niemand er over gehoord. terwijl dat het een regelrechte aanslag op de privacy is….allemaal onder het mom van natuurlijk, en ze trappen er allemaal in!!
Dit is wat men noemt een elitaire politie dictatuur, landen zoals China bv doen dat ook, dan staat heel de wereld in rep en roer, maar nu beroerd niemand zich..ik walg er van.

Gerecht gaat stiekem computers doorzoeken

Maar de onderzoeksrechter mag de politie wel ingrijpende ‘begeleidende maatregelen’ laten uitvoeren om dat allemaal stiekem te doen. Zo zal de politie zonder dat de bewoner het weet een woning kunnen binnendringen waar een geviseerde computer zich bevindt, of zal de beveiliging van de geviseerde informaticasystemen uitgeschakeld kunnen worden via valse sleutels of valse identiteiten.

http://www.hbvl.be/cnt/dmf20160317_02187538/gerecht-gaat-stiekem-computers-doorzoeken

Anne
Anne
8 jaren geleden

Hij heeft goed gesproken. Dat geeft de burger moed.

Dinges
Dinges
8 jaren geleden

George van Houts, initiatief nemers van burgerintiatief “ons geld”,

Names 1 van de 120.000 handtekening zetters bedankt voor het op de agenda zetten van dit zeer belangrijke agenda punt.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x