Buitenland

De ‘moslim-stop’ en leegloop bij de overheid: Een rondje nepnieuws verspreid door de hysterische media

Help mee door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Is het niet fantastisch dat zo veel Amerikanen plotseling van moslims houden? Zo spontaan ook.

Toen meer dan de helft van de Amerikaanse gouverneurs liet weten geen Syriërs te willen toelaten, hoorde je daar niemand over.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Er ging ook niemand de straat op toen president Obama het Amerikaanse immigratiebeleid flink aanscherpte.

0,01 procent

Toch hadden de maatregelen die Obama nam betrekking op dezelfde landen die nu ook het onderwerp van gesprek zijn.

Niet Trump, maar Obama koos die landen uit.

Voordat Trump president werd leek bijna niemand zich te bekommeren om het lot van Syrische vluchtelingen.

Van de 11 miljoen mensen die tussen 2011 en 2015 Syrië ontvluchtten, nam de VS er welgeteld 1883 op. Dat is 0,01 procent van het totale aantal.

Zwijgen

Trumps voorganger Barack Obama kondigde in 2011 een inreisverbod af voor Iraakse vluchtelingen. Die kregen toen zes maanden geen visum.

Niemand leek kritiek te hebben op dat besluit.

Het lijkt er sterk op dat men moslims gebruikt als excuus om te kunnen protesteren tegen Trump.

De media claimden daarnaast dat Trump overheidsagentschap na overheidsagentschap het zwijgen oplegt, waaronder ook het Amerikaanse milieuagentschap EPA.

Het EPA verklaart zelf echter:

Een frisse blik op overheidszaken en communicatieprocessen na een nieuwe regering is de normale gang van zaken. Doorgaans komen de activiteiten dan korte tijd stil te liggen.

En het Amerikaanse ministerie van Landbouw:

Dit gebeurt tijdens iedere overgang naar een nieuwe regering. Het is gewoon een pauze.

Vals alarm dus.

Maar waarom zaaien de media dan onnodig angst?

Nepnieuws

Politiek analist Lew Rockwell: “Het helpt Trump dat de media zo openlijk eenzijdig verslag doen. Ze snijden zichzelf hiermee alleen maar in de vingers. Zij verspreiden nepnieuws. De oude media zijn bezorgd over hun toekomst.”

De Washington Post schreef dat de voltallige top van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken ontslag had genomen na het aantreden van Trump.

Het bleek uiteindelijk te gaan om welgeteld vier personen.

Welkom in 2017, het post-truth tijdperk.

[RT]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
7 jaren geleden

Het grote probleem is dat mensen niet goed geïnformeerd zijn, en nog erger in deze samenleving waar op internet iedereen elkaar maar na roep toetert, en oppervlakkig elkaar voor van alles en nog wat uitmaakt ,tja geen inhoud en geen enkel niveau. Er is geen enkele discussie mogelijk, omdat het nergens over gaat…. Eigenlijk heel vreemd allemaal, nooit gedacht dat er zoveel zombie’s rond lopen , nou dat belooft wat de komende weken hier voor de verkiezingen,er gebeurt nog niks……..maar iedereen wil wel minister president woorden, t lijkt wel een slechte film…… Holle vaten klinken het hards…. en je mag best ergens tegen zijn, als je maar weet waar je tegen bent…..

exegese
exegese
7 jaren geleden

Quote : Politiek analist Lew Rockwell: “Het helpt Trump dat de media zo openlijk eenzijdig verslag doen. Ze snijden zichzelf hiermee alleen maar in de vingers. Zij verspreiden nepnieuws. De oude media zijn bezorgd over hun toekomst.”

En zo is het, het kwaad doet zichzelf uiteindelijk toch de das om. Zo hoort het ook te gaan uiteindelijk !

AnnoNimbus
AnnoNimbus
7 jaren geleden

“People fear Change”. Ik denk dat amerikanen onbewust geprogrammeerd zijn door de media, die Trump altijd negatief heeft geportretteerd, om Trump te haten, en te snakken naar een veilige continuatie van het beleid met Hillary.
En dat ze nu een vertraagde woede reactie tonen (met een nieuw beleid dat in mijn ogen nog steeds “republicrat” is). De woede reactie gaat alle kanten op. We zien het in het videofragment dat Starbucks een gouden slag dacht te slaan door immigranten werk te geven (daar ging de protestmars over)… het resultaat is meer polarisatie en conflict. Nu maar hopen dat het sust, anders kan het oplopen tot burgeroorlog (of iig tot acties die de boze protesterende Fransen altijd nemen)

In een demonstratie voel je je geborgen. En omdat er alleen leuzen geschreeuwd worden is er geen dialoog; waardoor iedereen denkt het zelfde te denken. En het is makkelijker dan nadenken, verzoenen en inzien. Ik verwacht meer protesten, met protesten even intens als #BlackLifesMatter, als Fake Mainstream Media blijft doorduwen met hun politieke agenda.

Of… over een tijdje zijn ze weer normale ongevoelige burgers (een beetje zoals wij ongevoelig zijn geworden voor omgeslagen bootjes met vluchtelingen).

Bovendien: Het eerste jaar draai je met het budget van de vorige president. Pas in het tweede jaar kun je, door elk ministerie meer/minder geld te geven, echt beleid gaan (door)voeren.

Gezinusk
Gezinusk
7 jaren geleden

Je moet de afgelopen 20 jaar haast wel eenzaam opgesloten zijn geweest om aan dit soort demonstraties mee te doen. En het klopt inderdaad. Toen Obama het immigratiebeleid beperkte hoorde je de mainstream media er amper over. Laat staan dat er demonstraties werden georganiseerd omdat Obama precies uitvoerde wat de Amerikaanse warmongers van hem verlangden. Ik zie het dan ook als puur stemmingmakerij van Brussel en de mainstream media tegen Trump. Als je het brengt onder de noemer ‘haat’ zoals zij het spelen, dan vallen er altijd wel ergens een paar hersenloze op te trommelen voor een dergelijke demonstratie.

Ook in Brussel werd (toevallig) gedemonstreerd alsof het van hogere hand was opgezet en de demonstratie op het Malieveld heette ”HollandAgainstHate”, georganiseerd door je verwacht het niet, een jonge socialist van de PvdA. Wouter Booij is zijn naam en naast hem waren Pechtold, Jesse Klaver en Lodewijk Asscher aanwezig.
Laat nou deze politieke partijen juist degenen zijn die het dubieuze Amerikaanse buitenlandse beleid van George W. Bush en Obama voor de volle 100% ondersteunden waarbij miljoenen slachtoffers vielen als evenveel mensen op de vlucht sloegen door al het geweld. Het overgrote deel van landen waar de vluchtelingen vandaan komen waren immers decennia er voor al bepaald om te worden aangevallen! Zouden die lui op het malieveld dat hebben meegekregen? Als het allemaal DWDD kijkers zijn krijg je het sowieso niet mee. Daar zorgt DWDD wel voor die uiteraard de demonstratie op het Malieveld ondersteunde. Wat is de wereld toch klein!

Mainstream media als de NPO wil hier niks van weten en ontwijkt het bewust. Er vallen voldoende mensen te vinden die het verhaal kennen maar die worden nooit uitgenodigd en valt volgens mij ook onder beperking van vrijheden. Dit spel van de media is tevens de reden waarom ze de focus geheel gingen leggen op het begrip vluchteling om de boel weg te leiden van, zodat er geen ruimte overblijft om aandacht aan de oorzaak van al het kwaad te besteden. Veroorzakers in dit geval die aan de kaak gesteld zouden moeten worden want het gevolg zijn juist de vluchtelingen waarvoor zij op het Malieveld staan te demonstreren.

En dan de berichtgevingen aangaande, inreisverbod korte periode, zoals van Roger Mulder, hij schrijft “Normalisering van racisme is gevaarlijk. Het beperken van vrijheden is gevaarlijk. Trumps autoritaire machtswellust is gevaarlijk. Het speelt IS in de kaart door vijandschap te vergroten. Buitengewoon gevaarlijk.”

Nee Roger, als er eentje IS buitengewoon gevaarlijk in de kaart heeft gespeeld, net als Al Qaida er voor, moet je een hele grote bril opzetten, en kom je uit bij figuren als George W. Bush, Hillary Clinton, Dick Cheney, Obama en anderen, tezamen met de geallieerden politieke klaplopers die in de Nederlandse regering zitten, of zaten, hetzij gedoogden! Vervolgens dit soort demonstraties organiseren en er ook zelf bij aanwezig zijn. Ze vallen enigszins te vergelijken met een pyromaan die de boel in de fik steekt en dan tussen de ramptoeristen gaat staan om er naar te kijken, met de mensen mee te praten hoe verschrikkelijk het allemaal niet is en dat we moeten waken dat het niet weer gebeurd. Volgens mij de beste methode voor psychopaten om de boel te camoufleren. Ik weet het, de waarheid kan hard zijn maar het is zoals het is.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x