Buitenland

Kolonel vertelt waarom je weinig waarde moet hechten aan nieuwsberichten over Oekraïne

Help door dit met kennissen op je social netwerk te delen!

Op social media circuleert momenteel een interview met de Britse oud-commandant Richard Kemp dat in mei vorig jaar is uitgezonden op Sky News.

Kemp zei dat de Oekraïners op dat moment in de pan werden gehakt door de Russen, die hun best deden de hele Donbas-regio in te nemen. “Dat lukt ze aardig.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Vertekend beeld

Kolonel Kemp deed ook enkele opmerkelijke uitspraken over de berichten in de mainstream media over de oorlog in Oekraïne. Hij zei dat mensen weinig waarde moeten hechten aan de berichten die de meeste mainstream media verspreiden over Oekraïne. De meeste media, waaronder de BBC, nemen berichten van de Oekraïense generale staf klakkeloos over, aldus Kemp.

Ze laten de Russische kant van het verhaal buiten beschouwing, voegde de oud-commandant toe. “Dat leidt heel vaak tot een vertekend beeld.”

Opmars

Oekraïne heeft ondertussen bevestigd dat zijn troepen zijn vertrokken uit Soledar, ten noorden van Bachmoet. Eerder deze maand verklaarde het Russische leger Soledar te hebben veroverd. In de stad vonden maandenlang zware gevechten plaats.

Soledar ligt in de regio Donetsk, waar het Oekraïense leger sinds 2014 oorlog voert tegen de lokale burgerbevolking. Denis Poesjilin, hoofd van de Federale Republiek Donetsk, zei dat de Russische Wagner-groep in Bachmoet met een opmars bezig is.

4.8 120 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
87 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jojo
Jojo
2 maanden geleden

FUCK KOEKRAINE!

Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
2 maanden geleden

Het is natuurlijk moeilijk toegeven dat Oekraïne eigenlijk een gehaktmolen is voor Oekraïense soldaten.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
2 maanden geleden

Ik ben Anti-MainstreamMedia.. Ik volg de WARE nieuws zoals NineForNews…

Henk R.
Henk R.
2 maanden geleden

Zometeen heet Bachmoet gewoon weer
Artyomovsk . Dit was de oude Russische naam.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

87
0
We lezen graag je reactie!x