Gezondheid

Nederlandse gezondheidszorg drinkt gifbeker helemaal leeg

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Minister Edith Schippers van VWS opende recentelijk op feestelijke wijze het nieuwe Nederlandse zorgverleningsbedrijf: De SOS-dienst. Een daverend feest met ballonnen, muziek en drankjes.

De SOS-dienst gaat met de al bestaande 24-uurs zorg van de huisarts, spoedeinsende hulpposten en ambulancediensten concurreren op de gezondheidsmarkt.

Deze reeds bestaande hulpverleningsinstanties hebben al jaren bestaande overeenkomsten met elkaar. Adequate 24-uurszorg wordt hierdoor mogelijk en wordt betaald door de bewoners van ons land via belastingen en premies.

Kassa

De huidige minister en opvolgster van vaccinatiekoning Ab Klink is van mening dat de gezondheidszorg zal verbeteren en goedkoper zal worden door onderlinge concurrentie. Net zoals in het bedrijfsleven. Vandaar haar opzichtige steun aan deze SOS-dienst, opgezet door enkele zakenmannen uit het bedrijfsleven met als enige doel zoveel mogelijk geld te verdienen.

Een onzinnige en overbodige SOS-dienst aangezien er al een betaalde en adequate 24-uurs zorg in Nederland is. De mening van de bestaande diensten doet er echter niet toe. De kosten worden vergoed door de zorgverzekeraar en betaald door de belastingbetaler. Zorg = kassa.

De minister geeft met haar steun aan dit initiatief uit het bedrijfsleven een duidelijk signaal af: de gezondheidszorg wordt gezien als bedrijfstak, de patiënt als consument en de medische hulpverleners als zakenmensen. Waar gaat dit heen?

Euthanasiekliniek

In maart 2012 wordt in Nederland de eerste euthanasiekliniek geopend. De dood op bestelling. Heeft uw eigen arts twijfels en wil deze geen euthanasie toepassen? Bij ons kunt u altijd terecht. Er is nog geen wachtlijst.

Oud-minister van Volksgezondheid en internist Els Borst was altijd al groot voorstander van een veel eenvoudigere toepassing van euthanasie. De nieuwe kliniek moet dit verder mogelijk maken en gaat concurreren met bestaande hulpverleners zoals huisartsen en SCEN-artsen.

De ontzieling van de hulpverlening wordt schrijnend zichtbaar. Geen enkel besef van verbinding of karma. Ondersteund door de overheid. Concurrentie is het codewoord. Huisartsen dienen te concurreren, specialisten dienen te concurreren en ziekenhuizen dienen te concurreren. Net zoals in het bedrijfsleven. De mens als product.

Elektronisch patiëntendossier

De minister laat op dit moment een onderzoek doen naar de invoering van het bij herhaling onveilig gebleken elektronisch patiëntendossier. Dit vergemakkelijkt de marktwerking van de zorgmarkt. Je vraagt je af wat de overheid bezielt. Door wie laten deze ministers zich adviseren? Het vaccinatiebeleid van Ab Klink voor de Mexicaanse griep was niet alleen totaal overbodig en onzinnig, maar ook gevaarlijk, gezondheidsondermijnend (kwik in vaccins) en kostte de staat een vermogen.

Maar geen terugkoppeling hierover. Sterker nog: viroloog, dierenarts en adviseur met aandelen in de vaccinindustrie Ab Oosterhaus werd beloond met een extra prijs van 1 miljoen euro, op kosten van de belastingbetaler.

Minister Schippers gaat echter nog veel verder dan Klink. Zij heeft werklijk geen enkele verbinding met het veld. Concurrentie zal de hulpverlening alleen maar duurder maken en verslechteren. Er zal door deze concurrentie meer overbodig onderzoek plaatsvinden. Dit levert immers geld op.

Medici zullen nog meer de neiging krijgen tot somatisatie en medicalisatie. Bij tandartsen is dit reeds het geval. “U bent nog net op tijd. Met de nodige ingrepen kunnen we uw gebit nog net redden.” Maar geen woord over de vorige tandarts. “Het is maar goed dat u bij mij gekomen bent.” De kosten in de zorg zullen op deze manier uiteraard alleen maar blijven toenemen en de patiënten zullen nog afhankelijker gemaakt worden.

Gifbeker

Een geheel andere beweging is wenselijk. Iedere arts weet dit. Geen concurrentie, maar samenwerking. Geen afstand, maar verbinding. Geen vrij ondernemerschap, maar een vast salaris. De verleende zorg totaal onafhankelijk van de verleende vergoeding. Niet groter en afstandelijker, maar kleiner en persoonlijker.

Kleine gezondheidscentra, waar artsen en hulpverleners samenwerken en in loondienst zijn blijken uit onderzoek al jaren goedkoper en beter van kwaliteit. Hierin ligt de toekomst. Samenwerking tussen verschillende medici met verschillende achtergronden met gebruik van onze zelfgenezende vermogens en ondersteuning van onze zelfredzaamheid.

Deze weg terug is momenteel erg ver weg. De gezondheidszorg is in het begin van 2012 in een totale crisis geraakt. De gifbeker moet blijkbaar helemaal leeg voordat een ommekeer kan plaatsvinden. Een ommekeer, een ompoling waarbij niet concurrentie het codewoord is, maar verbinding. Maar 2012 is nog lang niet voorbij.

Richard Hoofs is huisarts en holist

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnold Rabius
Arnold Rabius
8 jaren geleden

Beste Richard, bedankt voor je analyse. Ik dacht dat met de gifbeker leegdrinken de aanhoudende farmacieleugen werd bedoeld. Uit je verhaal blijkt volgens mij wel dat de farmacieleugen met alle mogelijke middelen (o.a. verdeel en heers door concurrentie) in stand wordt gehouden. De oplossing ligt zoals je zegt in samenwerking en integratie. Vraag 1: wordt er gewerkt aan samenwerking en integratie met de 5 biologische natuurwetten die Geerd Ryke Hamer heeft (her)ontdekt? Met kennis van (en uiteraard met een vorm van geloof in, een vorm van aanvaarding van) deze 5 biologische natuurwetten wordt naar mijn mening chemische medicatie voor wellicht 90% een pertinente leugen > d.w.z. medicatie = bijwerking). Vraag 2: heb je enig idee waarom de (her)ontdekking van Geerd Ryke Hamer geen kans krijgt? Mvrgr. Arnold Rabius

Arnold Rabius
Arnold Rabius
8 jaren geleden

Beste Richard, bedankt voor je analyse. Ik dacht dat met de gifbeker leegdrinken de aanhoudende farmacieleugen werd bedoeld, dus het onverminderd doorgaan met chemische medicatie. Uit je verhaal blijkt volgens mij wel dat de farmacieleugen met alle mogelijke middelen (o.a. verdeel en heers door concurrentie) in stand wordt gehouden. De oplossing ligt zoals je zegt in samenwerking. Vraag 1: wordt er vanuit de reguliere en/of de holistische geneeskunde gewerkt aan samenwerking met de 5 biologische natuurwetten die Geerd Ryke Hamer heeft (her)ontdekt / zichtbaar heeft gemaakt? Met zicht op deze 5 biologische natuurwetten wordt naar mijn mening chemische medicatie voor wellicht 90% een pertinente leugen > d.w.z. (chemische) medicatie = bijwerking > i.p.v. genezing). Vraag 2: heb je enig idee waarom het zichtbaar maken van ons zelf genezend vermogen volgens de 5 biologische natuurwetten > zichtbaar gemaakt door Geerd Ryke Hamer > geen kans krijgt? Met dank voor je eventuele antwoord, mvrgr. Arnold Rabius

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

2
0
We lezen graag je reactie!x