Innovatie

Expert: Brandstofvrije EmDrive ‘is niet onmogelijk’, stelt voor raadsels

Help ons door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is de laatste tijd veel te doen rond de EmDrive, een brandstofvrije motor die in strijd lijkt te zijn met de natuurkundige wetten.

Deze ‘onmogelijke’ motor zou mensen in slechts 10 weken tijd naar Mars kunnen brengen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hoewel velen twijfelen of de EmDrive echt kan werken, zeggen experts dat de motor niet onmogelijk is, al begrijpen ze niet goed hoe het apparaat precies werkt.

Het zou allemaal draaien om het Mach-effect, schrijft Motherboard. “Waar het hier om gaat is of er tijdens de experimenten echt iets gebeurt of niet,” zei natuurkundige Jim Woodward.

Iets op het spoor

“Ik ken Paul March [één van de mensen die onderzoek doet naar de EmDrive] en hij doet goed werk, dus ik denk dat ze echt iets op het spoor zijn,” vervolgde hij.

“De resultaten kunnen echter niet worden verklaard aan de hand van de theorie die ze hebben opgesteld,” legde hij uit. “De vraag is dus: wat veroorzaakt de aandrijving?”

Volgens Woodward kunnen microgolven in een vacuüm geen stuwkracht genereren. Dat is fysiek onmogelijk, aldus de natuurkundige.

Verklaard

Hij zegt dat de werking van de ogenschijnlijk onmogelijke EmDrive kan worden verklaard door het Mach-effect, zonder daarbij de natuurkundige wetten te overtreden.

Woodward theoretiseert dat een deel van de kracht die wordt uitgeoefend op een accelererende massa wordt opgeslagen als potentiële energie.

Hierdoor ontstaan fluctuaties in de rustende massa van het object en dit effect kan de stuwkracht genereren die tijdens experimenten is waargenomen.

Naar verluidt werken een aantal groepen momenteel met de technologie, waaronder de Eagleworks Laboratories van de NASA.

[Motherboard]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
michael
michael
7 jaren geleden

Hoezo onmogelijk? De wetenschappers die dat zeggen kunnen nog niet eens verklaren wat zwaartekracht is en houden de natuurkundige ‘wetten’ van een kerel van een paar honderd jaar geleden maar aan als houvast. (Newton). Dus alles wat een paar honderd jaar geleden ooit werd bedacht MOET nu nog steeds kloppen, anders is het onmogelijk? Het is de hoogste tijd dat deze vastgeroeste ‘wetenschappers’ mentaliteit eens losgeweekt wordt, zodat ze zonder beperkende ‘ Newtoniaanse’ (=prehistorische) inzichten echte wetenschap gaan bedrijven.

Robert
Robert
7 jaren geleden

Je straalt een cirkelveld, een voertuig-gebonden microwereld, zowel linksom als rechtsom (als bovenom en onderlangs) in een eindeloze cirkelomloop om dat voertuig heen.

Deze kracht trekt dan het toestel voort en duwt het tegelijkertijd vooruit … Zoiets.

Iets minder kracht op rechts en je gaat rechtsaf; iets minder op links en je vliegt die kant op.

Natuurwetten beslaan de wereld van het atoom; in de subatomische wereld gelden de ‘vaste’ wetten niet.

trackback
Expert: Brandstofvrije EmDrive 'is niet onmogel...
7 jaren geleden

[…] Er is de laatste tijd veel te doen rond de EmDrive, een brandstofvrije motor die in strijd lijkt te zijn met de natuurkundige wetten.  […]

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x