Homepagina » Innovatie » Expert: Brandstofvrije EmDrive ‘is niet onmogelijk’, stelt voor raadsels
Expert: Brandstofvrije EmDrive 'is niet onmogelijk', maar stelt wel voor raadsels

Expert: Brandstofvrije EmDrive ‘is niet onmogelijk’, stelt voor raadsels

Er is de laatste tijd veel te doen rond de EmDrive, een brandstofvrije motor die in strijd lijkt te zijn met de natuurkundige wetten.

Deze ‘onmogelijke’ motor zou mensen in slechts 10 weken tijd naar Mars kunnen brengen.

Hoewel velen twijfelen of de EmDrive echt kan werken, zeggen experts dat de motor niet onmogelijk is, al begrijpen ze niet goed hoe het apparaat precies werkt.

Het zou allemaal draaien om het Mach-effect, schrijft Motherboard. “Waar het hier om gaat is of er tijdens de experimenten echt iets gebeurt of niet,” zei natuurkundige Jim Woodward.

Iets op het spoor

“Ik ken Paul March [één van de mensen die onderzoek doet naar de EmDrive] en hij doet goed werk, dus ik denk dat ze echt iets op het spoor zijn,” vervolgde hij.

“De resultaten kunnen echter niet worden verklaard aan de hand van de theorie die ze hebben opgesteld,” legde hij uit. “De vraag is dus: wat veroorzaakt de aandrijving?”

Volgens Woodward kunnen microgolven in een vacuüm geen stuwkracht genereren. Dat is fysiek onmogelijk, aldus de natuurkundige.

Verklaard

Hij zegt dat de werking van de ogenschijnlijk onmogelijke EmDrive kan worden verklaard door het Mach-effect, zonder daarbij de natuurkundige wetten te overtreden.

Woodward theoretiseert dat een deel van de kracht die wordt uitgeoefend op een accelererende massa wordt opgeslagen als potentiële energie.

Hierdoor ontstaan fluctuaties in de rustende massa van het object en dit effect kan de stuwkracht genereren die tijdens experimenten is waargenomen.

Naar verluidt werken een aantal groepen momenteel met de technologie, waaronder de Eagleworks Laboratories van de NASA.

[Motherboard]

Vond je deze info interessant? Deel het dan met anderen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?
Vond je dit artikel interessant?
Meld je nu aan!
op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het échte nieuws.
Wij hanteren een strikt anti-SPAM beleid en versturen pas email nadat je je aanmelding hebt bevestigd. Je gegevens worden door ons nooit met derden gedeeld. Met één klik kun je je ook weer afmelden.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 

15 reacties

 1. Hoezo onmogelijk? De wetenschappers die dat zeggen kunnen nog niet eens verklaren wat zwaartekracht is en houden de natuurkundige ‘wetten’ van een kerel van een paar honderd jaar geleden maar aan als houvast. (Newton). Dus alles wat een paar honderd jaar geleden ooit werd bedacht MOET nu nog steeds kloppen, anders is het onmogelijk? Het is de hoogste tijd dat deze vastgeroeste ‘wetenschappers’ mentaliteit eens losgeweekt wordt, zodat ze zonder beperkende ‘ Newtoniaanse’ (=prehistorische) inzichten echte wetenschap gaan bedrijven.

  12 likes
  • Newtoniaanse natuurkunde modeleert een heel aantal situaties prima. De claim is nooit geweest dat het een allesomvattende theorie is De meeste opgeleide natuurkundigen begrijpen dit ook. De uitspraak die jij doet spreekt van een gebrek aan kennis en ervaring.

   De natuurkunde van vandaag is allang niet meer alleen maar newtoniaans, maar een combinatie van verschillende modellen voor verschillende situaties die allen zijn gebaseerd op wiskunde. Wiskunde, weet je wel, het enige instrument op de wereld waar mensen hun mening niet in kwijt kunnen. En als dat gebeurd dan wordt daar doorheen geprikt.

   2 likes
   • Quantum mechanica werd ook niet begrepen met de toen bekende modellen. Het is logisch om te beginnen met redeneren met iets dat je kent. Als het dan niet doet wat je verwacht, dan weet je dat je fout zit. Vervolgens is het de taak om het alsnog te kunnen beschrijven/ bevatten en een nieuwe werels te betreden. En geloof mij, dat doen die klote natuurkundigen echt wel… wat je leest zijn de vorderingen van een groepje mensen die beginnen uit een vetrouwd vertrekunt en de er tijdens de reis achter komen dat de bestemming totaal ergens anders ligt.

    2 likes
    • @Dirk Het is waar wat je zegt, maar er zijn wel degelijk “vast geroeste” wetenschappers, met een vinger in de pap, die bij voorbaat schreeuwen dat iets niet kan, omdat iemand (in dit geval Newton, maar Einstein kon er ook wat van) uit het verleden dat een heeft geroepen. Een soort van kudde gedrag. Dat soort wetenschappers hebben ook in het verleden een hoop ontwikkeling tegen gehouden, ENKEL omdat toegeven dat “iets kan” hun positie in gevaar bracht. Daar zijn legio voorbeelden van. Techniek is een progressieve wetenschap, dat zich steeds sneller ontwikkeld en wij komen er langzaam achter, dat de wetenschappers van toen, zich wanhopig vastklampen aan de oude kennis i.p.v. de nieuwe kennis omarmen en nieuwe dingen te leren. Dat is soms een beetje eng, maar maakt het spelletje wel stukken spannender.

     0 likes
  • Zitten wel heel veel “youtube-wetenschappers” hier, gezien het hoge aantal ‘likes’.

   2 likes
  • Misschien een goede tip: lees het boek ‘de hele olifant in beeld’ eens. Geeft een mooie kijk op zaken, beperkingen en mogelijkheden

   0 likes
 2. Je straalt een cirkelveld, een voertuig-gebonden microwereld, zowel linksom als rechtsom (als bovenom en onderlangs) in een eindeloze cirkelomloop om dat voertuig heen.

  Deze kracht trekt dan het toestel voort en duwt het tegelijkertijd vooruit … Zoiets.

  Iets minder kracht op rechts en je gaat rechtsaf; iets minder op links en je vliegt die kant op.

  Natuurwetten beslaan de wereld van het atoom; in de subatomische wereld gelden de ‘vaste’ wetten niet.

  0 likes
  • Wat is in hemelsnaam een “voertuig-gebonden microwereld”?

   8 likes
   • Ha! Dat is een isotoop (net zoals de oude ondiepe sloot een totale leefgemeenschap is) maar dan kwantummechanisch.

    Alles binnen dat kwantummicro-wereldje houdt zich alleen bezig met het voertuig waarmee het verbonden is.

    Het beoefent alleen invloed uit op de voortstuwing van het toestel dat zich in de kern ervan bevindt en recht zo die gaat!

    0 likes
    • Een soort van waterdruppel dat valt. In de druppel gebeuren andere dingen, dat buiten die druppel. Dus voor een ruimteschip binnen die “voertuig gebonden microwereld” gelden andere wetten dan daarbuiten. Zo zal een warp-drive in principe ook werken…

     0 likes
     • Yeap – deze denkrichting moeten we op!

      Het is alleen zo nieuw allemaal; beetje onwennig gezien we de natuurwetten binnen de 3D frequentie van deze ‘tastbare’ wereld redelijk goed snappen en zo weinig nog van de onder- of bovenliggende realiteit.

      Wanneer er kennis komt over het verbinden tussen beide werelden – atomair en subatomair – dan zijn we weer een brug overgestoken.

      Wie doet er mee?

      0 likes
     • En met ‘meedoen’ bedoel ik simpelweg je creatieve inbeedlingskracht gebruiken zonder je (nog) druk te maken over haalbaarheid of feitelijkheid.

      0 likes
  • “Iets minder kracht op rechts en je gaat rechtsaf; iets minder op links en je vliegt die kant op.”

   Klopt dat wel?

   Als je rechts iets minder trekt en duwt, ga je dan gewoon niet naar links aangezien in die richting meer getrokken en geduwd wordt?

   0 likes
   • Kijk! Mooi denkwerk – al dit soort idee-opwerpingen en doordachte correcties daarop leidt uiteindelijk tot resultaat.

    Het begint met dynamische energie (ongeremde inbeelding) dat uiteindelijke statisch wordt (omgezet in prototype en dan natuurlijk commerciele vluchten – New York 20 minuten…)

    Maar eerst maar een zooi drones met subatomaire krachtveldaandrijving het luchtruim in sturen dus. En een tiet met geld opgraven.

    De The Aviator met DiCaprio gezien?

    0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

16x bewijs voor het bestaan van aliens. Worden we bezocht?

16x bewijs voor het bestaan van aliens. Worden we bezocht?

Al eeuwen wordt gesproken over het bestaan ...

Meerdere bewijzen voor mysterieuze planeet aan rand zonnestelsel. Dit bericht publiceerde NASA zojuist over Planeet X

Meerdere bewijzen voor mysterieuze planeet aan rand zonnestelsel. Dit bericht publiceerde NASA zojuist over Planeet X

Aan de rand van ons zonnestelsel houdt ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+