
Er is de laatste tijd veel te doen rond de EmDrive, een brandstofvrije motor die in strijd lijkt te zijn met de natuurkundige wetten.
Deze ‘onmogelijke’ motor zou mensen in slechts 10 weken tijd naar Mars kunnen brengen.
Hoewel velen twijfelen of de EmDrive echt kan werken, zeggen experts dat de motor niet onmogelijk is, al begrijpen ze niet goed hoe het apparaat precies werkt.
Het zou allemaal draaien om het Mach-effect, schrijft Motherboard. “Waar het hier om gaat is of er tijdens de experimenten echt iets gebeurt of niet,” zei natuurkundige Jim Woodward.
Iets op het spoor
“Ik ken Paul March [één van de mensen die onderzoek doet naar de EmDrive] en hij doet goed werk, dus ik denk dat ze echt iets op het spoor zijn,” vervolgde hij.
“De resultaten kunnen echter niet worden verklaard aan de hand van de theorie die ze hebben opgesteld,” legde hij uit. “De vraag is dus: wat veroorzaakt de aandrijving?”
Volgens Woodward kunnen microgolven in een vacuüm geen stuwkracht genereren. Dat is fysiek onmogelijk, aldus de natuurkundige.
Verklaard
Hij zegt dat de werking van de ogenschijnlijk onmogelijke EmDrive kan worden verklaard door het Mach-effect, zonder daarbij de natuurkundige wetten te overtreden.
Woodward theoretiseert dat een deel van de kracht die wordt uitgeoefend op een accelererende massa wordt opgeslagen als potentiële energie.
Hierdoor ontstaan fluctuaties in de rustende massa van het object en dit effect kan de stuwkracht genereren die tijdens experimenten is waargenomen.
Naar verluidt werken een aantal groepen momenteel met de technologie, waaronder de Eagleworks Laboratories van de NASA.
Hoezo onmogelijk? De wetenschappers die dat zeggen kunnen nog niet eens verklaren wat zwaartekracht is en houden de natuurkundige ‘wetten’ van een kerel van een paar honderd jaar geleden maar aan als houvast. (Newton). Dus alles wat een paar honderd jaar geleden ooit werd bedacht MOET nu nog steeds kloppen, anders is het onmogelijk? Het is de hoogste tijd dat deze vastgeroeste ‘wetenschappers’ mentaliteit eens losgeweekt wordt, zodat ze zonder beperkende ‘ Newtoniaanse’ (=prehistorische) inzichten echte wetenschap gaan bedrijven.
Je straalt een cirkelveld, een voertuig-gebonden microwereld, zowel linksom als rechtsom (als bovenom en onderlangs) in een eindeloze cirkelomloop om dat voertuig heen.
Deze kracht trekt dan het toestel voort en duwt het tegelijkertijd vooruit … Zoiets.
Iets minder kracht op rechts en je gaat rechtsaf; iets minder op links en je vliegt die kant op.
Natuurwetten beslaan de wereld van het atoom; in de subatomische wereld gelden de ‘vaste’ wetten niet.
[…] Er is de laatste tijd veel te doen rond de EmDrive, een brandstofvrije motor die in strijd lijkt te zijn met de natuurkundige wetten. […]