Homepagina » Lezersbrieven » Het Nederlandse systeem in de praktijk. Gaan we echt zo met mensen om?
Lezersbrief

Het Nederlandse systeem in de praktijk. Gaan we echt zo met mensen om?

In het Nederlandse systeem kun je zomaar ineens tot je strot in de ellende raken. Richard ondervindt dit nu al jaren en stuurde NineForNews zijn noodkreet, welke je hieronder kunt lezen.

Dit moet toch niet mogen!

Tot acht jaar geleden verdiende ik mijn geld als marktkoopman en sportleraar. Ik was een heel kleine zelfstandige die als vrij man zelf in mijn onderhoud voorzag. Ik heb dit zo’ n vijftien jaar gedaan. In 2007 werd ik ziek. Ik kreeg een ontsteking in mijn schouder. Ik ben naar de dokter gegaan en werd naar het ziekenhuis gestuurd. Niemand kon iets vinden, maar ik had wel pijn. En die pijn werd erger en ik kon op een gegeven moment niet meer werken. Ik heb doorgewerkt tot ik echt niet meer kon, want er moesten inkomsten komen en ik had een gezin met vrouw en zoontje van vijf.

Van kwaad tot erger

Het werk werd minder, de inkomsten minder, mijn pijn werd erger en mijn relatie ging slecht. Ik kon rekeningen niet meer betalen, en op een gegeven moment is er vanwege opgelopen schulden beslag gelegd. Met dank aan de blauwe Gestapo.

Toen kwam er een tijd van interen op overgebleven kapitaal en kwam er op een gegeven moment de keuze tussen rekeningen betalen of eten. Het is zover gekomen dat ik met huisuitzetting werd bedreigd. Ik had bijna dagelijks rijen deurwaarders aan de deur. Bergen enveloppen in mijn bus. Ik maakte niets meer open en zat met mijn handen in het haar. Ik kreeg een brievenbusfobie, hoorde elke vreemde auto in de straat. Hield de gordijnen dicht, ging het huis niet meer uit. Durfde geen bezoek meer te ontvangen. Telkens weer wachten op ellende die komen gaat.

Ik ben aan de drank geraakt. Ja, wat wil je? Ik kon niet slapen. Werd ‘s nachts doodsbang wakker. Kreeg hartkloppingen en darmklachten, puur door de stress. Ik werd ‘s nachts wakker met verschrikkelijke buikpijn. Ik wist ‘ik heb een ontsteking’. Maar ik durfde niet naar de dokter, omdat ik mijn zorgpremie niet had betaald. Ik was bijna dood. Ik poepte en piste bloed, wel drie weken lang. Ik dacht dat ik doodging en heb geluk dat ik nog leef. Zonder dokter de pijn doorstaan op hoop van zegen dat ik zou leven. Al wenste ik de dood op dat moment.

Mijn relatie ging slecht. Ik dronk, had pijn en werd van alle kanten bedreigd. Verloor mijn vrienden. Maakte ruzie met iedereen. Ik was bijna dood en dacht er serieus over om een einde aan mijn leven te maken.

Ik ben toen, om te redden wat er te redden viel, naar Duitsland vertrokken. Ik kreeg daar, via familie van mijn ex, een baan als koerier aangeboden. Ik ben toen met mijn zoontje (het viel hem heel zwaar!) naar Duitsland vertrokken. Min of meer gevlucht, want de grond werd heel heet onder de Nederlandse bodem.

Opnieuw beginnen

In Duitsland heb ik hard gewerkt. Heel Europa door gereden en alles gepakt wat ik krijgen kon. Ik heb toen uit eigen zak het grootste deel van mijn schuld afbetaald. Met de bedoeling dat, mocht ik hier terugkeren, ik dat dan liever met een schone lei zou doen.

Ook Duitsland bleek geen redding voor onze relatie en drie jaar terug ben ik samen met mijn zoontje weer terug in Nederland gekomen met niet meer dan een paar onderbroeken en een auto. Wij hebben een paar weken in een tent op een camping gewoond en wonen nu bij mijn moeder in.

Nu heb ik eerst mijn tijd aan mijn zoontje gegeven en ben ondertussen bezig geweest om ook mijn leven hier weer op te pakken. Dat bleek dus niet zo simpel. Ik had de meeste schuldeisers betaald en de paar die zich nog zouden melden kon ik betalen en heb ik ook betaald. Behalve mijn zorgverzekeraar. Ik kreeg al snel bericht dat ik werd aangemerkt als wanbetaler en daar komt dus een extra boete bij.

Het huidige Nederlandse systeem maakt mensen kapot!

Ik belde met de verzekeraar en vroeg om een regeling. Maar dat kon niet vanwege het niet hebben van regelmatig inkomen. Meerdere malen gebeld en gemaild. Maar nee. En dit al drie jaar lang!

Al die tijd krijg ik dus van die paars-witte enveloppen in de bus en dat is, door extra kosten en geen regelmatig inkomen, alweer op deurwaarders uitgekomen en zo zit ik weer in de cirkel.

Ik durf mijn huis niet meer uit, heb de gordijnen dicht, slaap slecht. Heb angstaanvallen en angstaanjagende woede-uitbarstingen.
Onlangs hebben de buren de politie gebeld omdat ik helemaal door het lint ging. Dat heeft mij doen besluiten de dokter te bellen. Ik heb een zelfmoordpoging overwogen maar ik heb mijn zoontje en dat kan ik niet doen. Ik ben van daaruit naar GZ gestuurd en zit nu in een B3 behandeling. Dat is een opname-vervangende therapie. Best heavy. Ik slik nu pillen, waardoor ik me nog meer klote voel en schrijf dit nu met tranen in mijn ogen.

En ik ben boos! Woest! Dat ik al 9 jaar word gestraft, ziek gemaakt. Relatie kapot, alles weg. Ik ben helemaal wappiewappie, totaal kapot. Wat willen jullie nog meer?

Moet ik zo gestraft worden omdat ik eens een keer geen geld had? Omdat ik mijn rekeningen niet meer kon betalen? In wat voor een wereld leef ik?

Groetjes van iemand die er helemaal door zit.

Richard
DoetinchemVind je dit artikel leuk? Deel het dan met anderen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

61 reacties

 1. Lieve, fijne mensen, dank je wel! Ook nine4news dank voor het aanbod. Daar ga ik later op in.
  Ik heb nu hulp via maatschappelijk werk en buurtcoach. Ik had vanmorgen een echt klote gesprek bij de gemeente bij een aanvraag voor bijstand. Een ijskoud mens was het die mij niet eens durfde aan te kijken en alleen maar met regels en wetten aan het zwaaien was.
  Dat is voor mij ook de drempel om voor hulp aan te kloppen. Had al eerder bij instanties aangeklopt voor hulp. Maar telkens weer die afwijzing. Regels en wetten, bergen en muren, en daarachter…..leegte. Geen greintje menselijkheid.
  Ik zit nu in een zware depressie. Ik kan ‘ s nachts niet slapen, ben doodmoe overdag, heb geen eetlust en barst bij het minste in janken uit. Ik was trots en zelfstandig. Altijd voor mijzelf gezorgd. Daar is nu niets meer van over. Ik ben een schim van degene die ik was. Doodop van jaren zwemmen in modder. Ik had het goed. Niet rijk maar ik had genoeg. Eigen zaak, auto, huis vrouw en kind. Ik was gelukkig. Deed mijn werk graag. Nu is alles weg. Niets is meer daar. Dat is een zware les in nederigheid. Ik loop nu bij GZ. Niet omdat ik wil, maar omdat hulpverleners het eisen als voorwaarde om mij verder te helpen. Ik ben niet zo van pillen. Ik heb altijd gezond geleefd. Ik was een sportman. Ik gaf les in vechtkunst. Ik heb altijd geloofd in eigen kracht. Nooit gedacht en verwacht dat ik ooit aan het einde van mijn latijn zou komen. Het is vernederend want al mijn trots is weggenomen.
  Ik ben niet bang om vanuit niets te beginnen.Ik ben zo ooit begonnen en zou het zo weer doen. Maar de ruimte moet mij wel geboden worden. Het systeem is erop gericht dat wanneer je niet meewerkt, je in het strafkamp blijft. Maakt niet uit hoe hard je er tegen vecht. Ik spreek uit ervaring, ik heb het geprobeerd en de strijd verloren. Dat is vernederend tot op het bot.
  Woedend ben ik over die vernedering. Want het was niet nodig geweest. Ik heb schuld en onrecht geaccepteerd. Ben er zelf voor opgedraaid, heb alles betaald uit eigen zak door hard werken. Maar dan gaat het door. Steeds weer meer muren en bergen waar ik niet tegenop kan worden er opgeworpen. En nu kan ik zelf geen weg meer vinden en klop ik bij hen aan om de hunne te volgen. Aarch! Dat is voor mij een gevoel van ‘ze hebben me!’ Mijn zwaar bevochten onafhankelijkheid is nu te einde.
  Ik had die gozer vanavond op NOS kunnen zijn.

  Sorry warrig verhaal.

  Maar lieve mensen,
  Dank voor jullie reacties

  20 likes
  • …ik ook, Richard, ik was hem ook!!!! Houd moed, probeer ik ook te doen.

   6 likes
  • Ik weet precies wat je bedoeld richard ik heb een beetje hetzelfde meegemaakt en ook alles kwijt ben nu manisch depressief en dan nog proberen ze je kapot te maken ik heb 1 ding geleerd probeer mensen om je heen te verzamelen die je lief hebben en die je begrijpen de rest die je niet begrijpen dat zijn de marionette poppen van de staat of mensen die alleen maar denken aan geld.
   Maar blijf in jezelf geloven en in de gene die van jou houden en vecht voor je kinderen die maken je sterk en zijn de toekomst.
   Hou je rug recht en kop op je bent sterker dan je denkt ✌️

   11 likes
  • Richard, petje af voor je doorzettingsvermogen! Je gaat het redden want je bent geen slachtoffer maar een survivor!

   9 likes
  • Ik zie een Richard staan in elke Nederlander die buiten het rijtje valt, en dat ben je zo, drie hoog achter met een slechte toekomst voor je kinderen. Al het geleuter van goed bedoelende mensen terzijde, sta er maar eens voor. En ja een hulpverlener zie eens tegen mij, ander telefoon nummer, nieuw adres, nieuwe baan, gewoon even vergeten wie je bent, speel maar een ander, verhuis maar een paar keer naar vooral een andere stad, ga solliciteren naar een baan verder weg, dan creeer je rust, want het systeem is te traag om je weer snel achterhaald te hebben. Dat was een hulpverlener die zelf ook geen oplossingen meer kon vinden en WEL menselijk was, maar aangaf, dat dat eigenlijk niet meer past in deze tijd, menselijkheid. Doorverwijzen naar regels, als je geen huis hebt krijg je geen uitkering en als je geen uitkering hebt krijg je geen huis, zo lusten we nog wel een paar. Denk weer eens aan Duitsland, Belgie, werp al je tijd op sollicitaties buiten je huidige invloedssfeer. It is hard to save money when you are 20 year in debt. De overheid heeft een uitgummeganisme nodig voor “herstartende” mensen. Gewoon een mogelijkheid tot een reset. Die verzekeringen maken je inderdaad stuk, Belgie is veel goedkoper met haar verzekeringen, worden ook niet zulke gekke salarissen betaald. Ik zou geen reklame moeten maken voor een ander land, maar als je uitgepierd bent, dan moet je gewoon verkassen. Deze wijze raad van een ander is makkelijker op te volgen dan jezelf weer respect geven in een hopeloze toestand. DOE DE RESETKNOP, ADRES, BAAN, GEZIN. Denk aan je kind. Denk aan je fysiek, wordt geen stakker. Sterkte kerel en prettige reis.

   6 likes
 2. Zo dat is mooi heftig… Ik zit nu in hetzelfde schuitje… Ik heb een uitkering van 820 euro… en dit met subsidies kom ik net aan de 1100 euro. Mijn vaste lasten zijn in totaal 1000 euro. Daarnaast moet ik zorginstituut afbetalen via CJIB. En ik moet de schuld afbetalen. Al om al kan ik in de maand niet eten. Ik betaal rekeningen en helaas niet eten. Als ik hier wel voor zou kiezen zou ik hetzelfde schuitje als jou zitten. Ik weet hoe f*cked up dit systeem is…. ik wens je veel sterkte voor de komende tijd. Maar hou de moed hoog. Voor alles wat er gebeurd in je leven, hoe erg dit ook is. is voor een reden ik weet zeker dat jij hier sterker uit gaat komen. En dan maar off grid gaan leven. Dit ga ik wel doen. Dit systeem is niet meer te reden. Het moet op de klippen lopen pas daarna kunnen wij op de juiste manier alles opnieuw opbouwen.

  kalm aan kerel je bent niet de enige.

  namaste

  50 likes
 3. Richard heel herkenbaar.

  Werd net gebeld door mijn “zorgverzekeraar”, ik was al boos , dus die arme callagent heeft zich aardig achter de oren moeten krabben .

  Wat ik echt super simpel vond , de opmerking, dat zorgverzekeraars een sociale verplichting hebben , echt spuugde zowat de hoorn vol.
  heb de man duidelijk gemaakt dat zij dat niet hebben , ja zogenaamd, maar dat het bedrijven zijn die winst moeten maken , sociaal en winst maken gaat nu eenmaal niet samen.
  Mensen zijn geworden tot winstmakende produkten gemaakt , en als er geen winst meer is , dan is het beter dat je sterft.
  Uiteindelijk besefte hij dat ook.

  Sterkte en succes met het beklimmen van de bierkaaien.
  Nederland is Vernederland geworden.

  38 likes
 4. Beste Richard, probeer de schuld niet buiten jezelf te zoeken. Trouwens, niemand heeft schuld, ook jij niet, althans de zaak ligt – gelukkig – genuanceerder dan dat. Ik spreek uit eigen (levens)ervaring. Ik raad je aan om je blik eens te verleggen en te verruimen, door deze bijvoorbeeld te werpen op de mogelijkheid van een regeling op basis van de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). Indien je, mede met de hulp van een gespecialiseerd bewindvoerderskantoor, op basis van een door of namens jou ingediend daartoe strekkend verzoek, door de rechtbank tot die regeling wordt toegelaten, zal je 3 jaar lang naar jouw beste kunnen en vermogen de tering naar de nering moeten zetten, wat betekent dat je gedurende die periode rond het sociaal minimum moet leven. Als je je tijdens die periode houdt aan de WSNP-voorwaarden, ben je daarna geheel schuldenvrij; http://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_schuldsanering_natuurlijke_personen.
  Sterkte, succes en er is nog niets verloren.
  Paul

  2 likes
  • Massaal stoppen met meewerken aan dit corrupte en vooral misdadige kut systeem waarin we gevangen zitten! De 2,5 miljoen Vernederlanders die in de financiële problemen zitten kunnen alvast beginnen met saboteren! Dat heeft pas effect, protesteren is nutteloos! Saboteren heeft pas effect!

   21 likes
   • Zij laatst om mij heen al dat ik werkloos ben… en ja hoor meteen kreeg ik van alles naar mijn kop gegooid…. Ik zeg maar zo… wil je niet dat ik werkloos ben en vind je het slap dat jij moet werken voor mijn uitkering? stop dan met belasting betalen. ik vertik het om langer naar de pijpen van dit mislukt systeem te leven !

    10 likes
 5. Ik heb een maat, en die zit in de enveloppenhandel. Hij bood mij een baantje aan. Denk dat ik maar eens met hem ga praten. Godverdomme!

  4 likes
  • @Richard

   oke baantje met maat das in ieder geval fijn, probeer een beetje in het licht te blijven, licht is informatie, informatie is power..
   het is allemaal veel drama laatste tijd. en het word nog erger..
   aan de andere kant word het weer beter want we zitten op een positieve tijdlijn zoals ze meegeven..
   het doel is om samen te werken we hebben tenslotte een samenleving geen ego individuen leven..
   ik hoop je baantje wat is, samen met maatje is misschien wel lachen ook ;- )
   GRT Mono

   3 likes
   • Sorry, maar ik weet het ook niet meer. Ik heb al bijna 6 maanden totaal niets meer. Ik eet om de dag warm. moet bedelen elke dag en dat is echt balen nu. Ik schaam me kapot!
    Enige weg is de illegaliteit nu. Enveloppenhandel betekend envelopjes met bepaalde inhoud mono als je begrijpt wat ik bedoel.
    Liever niet. Maar wat moet ik dan? ik moet mijn zoontje voeden en iedereen trapt me in mijn reet? Wat moet ik doen? Zeg het maar als je maag knort van honger.
    Ik ga keihard ondergronds en ze bekijken het maar!
    Want ik moet leven.

    2 likes
    • Hallo Richard,

     Ik heb nog niet eerder gereageerd op je brief maar ik schrok er eerlijk gezegd van. Ik zit zelf niet in een dergelijke situatie maar ik herinner me nog wel toen mijn moeder er (met mij) na een scheiding in zat en we bij mijn oma woonden. Het systeem is verrot, dat ben ik helemaal met je eens.
     Ik snap dat je overweegt in de “enveloppenhandel” te gaan, aangezien je ook je zoontje moet onderhouden. Aan de andere kant, dat is de andere kant van het systeem waar je niet makkelijk meer uitkomt als je er eenmaal in zit. En is dat wat je wilt voor je zoontje?
     Ik kan je niet een, twee, drie aan een baan helpen of iets, al zou ik dat heel graag willen. Maar is er ook niemand in de omgeving die je kan helpen in natura? Ik noem maar wat: je doet een paar klusjes bij een vriend/vriendin/buren/familie in huis en in ruil daarvoor geven ze je een tas met boodschappen? Het klinkt wellicht simpel maar het werkt namelijk wel. Ik werk als freelancer en als mensen me niet kunnen betalen, vraag ik bijvoorbeeld een kleinigheidje voor mijn dochtertje in ruil voor mijn werk. Ok, je hebt er zelf niet veel aan natuurlijk, maar andersom doe ik het ook. Mijn moeder heeft alleen AOW en heeft soms moeite om rond te komen. Als ik haar geld zou geven, komt ze weer in moeilijkheden met toeslagen en dergelijke (niet dat ik rijk ben hoor!) maar als zij bijvoorbeeld een keertje heeft opgepast, geef ik haar ook iets van boodschappen of iets anders wat ze op dat moment nodig heeft.
     Nogmaals, ik begrijp je situatie, maar denk wel na voordat je bepaalde “handeltjes” overweegt. Misschien zou je het voor de korte termijn kunnen doen om wat te sparen of de eerste rekeningen te betalen bijvoorbeeld maar zorg dan wel dat je niet in dat systeem terecht komt, zeker met het oog op je zoontje.
     Wat betreft het feit dat de instanties proberen je zoontje weg te halen kan ik je een tip geven: doe je best, doe alles wat ze vragen en zeg ja en amen. Een vriendin van me had hetzelfde met haar drie jongens omdat haar ex allerlei instanties op haar had afgestuurd. Juist door een jaar lang ja en amen te zeggen is ze door het systeem gerold en heeft ze haar zoontjes nog thuis.
     Ik weet dat ik makkelijk praten heb omdat ik niet in jouw huidige situatie zit, maar probeer de moed erin te houden! Wees sterk, denk aan je zoontje. Het is ook moeilijk voor hem maar hij zal later wel kunnen zeggen dat zijn papa alles aan heeft gekund voor hem! Het valt niet altijd mee, maar de gedachte aan je kind kan je bergen laten verzetten. Ik hoop voor je dat het beter zal gaan, ik zal aan je denken.

     9 likes
     • Dank je voor je goede raad.
      Vergeef mij als ik hier soms boos over kom. Is niet kwaad bedoeld.

      Mijn aanvraag voor bijstand is alweer afgewezen. Ik heb helemaal geen geld, ben officieel dakloos. Ik logeer soms bij mijn moeder en mijn zoontje. ( twee maal per week) En een paar maal bij vriend of familie. Ik eet drie warme maaltijden per week en krijg ‘ s morgens twee broodjes van de bakker. Verder vraag ik soms om een kop soep en brood bij de Stoog. Een opvang voor dak en thuislozen. Maar ik wil daar niet slapen. Junks en alcoholisten, daar ga ik niet tussen slapen. En verder ‘s morgens een bakkie bij de super. Mijn eerste weekje was zeker niet gemakkelijk.
      Ik loop door de stad en passer een broodjeszaak. Mijn maag knort en doet pijn, maar ik loop door. Die zaak is niet voor mij bestemd. De geur van warme broodjes blijft mij achtervolgen en stemt mij diep treurig. Ik zag mij zoontje met mijn moeder lopen in de stad. Ik verstopte mij en heb de rest van de dag lopen janken.
      Elke nacht huil ik mij in slaap. Ik voel mij totaal mislukt. Ik heb gefaald op alle fronten. Ik heb gevochten en verloren. Ik heb mijn hoofd gebogen en mijn nederlaag aanvaard, en nu nog wordt ik de grond in getrapt. Hoe diep willen zij me hebben? Zes voet diep?
      Ik heb mijn leven lang hard gewerkt. Altijd voor mijzelf gezorgd, nog nooit mijn hand opgehouden. Ik heb, toen het mij goed ging mensen in nood geholpen. Onderdak geboden, geld voorgeschoten en zelfs leningen kwijtgescholden omdat ik die mensen niet nog armer wilde maken. Ik vond het niet recht dat het sommige mensen om mij heen slechter ging dan mij. Ik heb iedereen mee laten delen in mijn ‘rijkdom’. Gewoon omdat ik het kon. Ik heb toen al eens gezegd dat als ik ooit eens hulpbehoevend zou zijn, ik hoopte dat ik dan ook geholpen zal worden.
      Nu vraag ik om hulp, sta ik voor dichte deuren. Ik heb welgeteld 1 vriend over die mij wel eens opzocht en bij wie ik nu soms terecht kan. Hij geeft mij een bed en eten en haalt ‘s avonds een paar biertjes en heeft dan een luisterend oor. Ik ben hem zo dankbaar! Voor de rest voel ik mij door alles en iedereen verlaten. Ik ben totaal uit gescheten, overal!
      Ik dacht dat iedereen recht had op minimale middelen van bestaan. Blijkbaar val ik daar dus buiten. Want ik heb de VERSCHRIKKELIJKE misdaad begaan door mijn rekeningen niet te betalen toen ik niet meer kon. Dus hebben zij me mijn minimale rechten dus ook maar afgenomen. Ik zit al zes maanden totaal zonder enige vorm van inkomsten. Ik heb zelfs de spaarrekening van mijn zoontje tot op de laatste cent moeten plunderen. Ik schaam mij kapot!!!
      Ik ben op dit moment nog minder als een zwerver. Zelf zij genieten een bijstandsuitkering. Ik niet!
      Ik ga in ieder geval koning Willem, zijn naam worde veracht, een brief schrijven. Want ik wil met dit kl*teland niets meer te maken hebben, want zij biedt mij nog niet eens de meest basale middelen van bestaan.
      Dus vertel mij maar wat ik moet doen. In welk systeem ik niet wil zitten? In dit systeem dan wel? Wie biedt mij wat? Wat moet ik mijn zoontje zeggen? Je vader is een afhankelijke loser geworden? Ik kan hem nog geen ijsje kopen. Ik had geen kado op zijn verjaardag. ‘Ik begrijp het pappa’ zei hij.
      Ik loop alleen nog maar te janken.
      Wat moet ik nu?

      5 likes
    • Wat een vreselijke toestand ik wens je heel veel kracht om hier doorheen te komen bij zo.n verhaal denk ik vaak zou er geen familie zijn die kunnen helpen zodat jij en je zoontje toch elke dag te eten krijgen .

     0 likes
 6. Erg herkenbaar! Hou vol, we komen er echt wel uit..

  22 likes
 7. Beste Richard,
  Weet dat je niet de enige bent, ik heb een vergelijkbaar leven.
  Ik weet geen oplossing, behalve dat we moeten blijven protesteren.
  Maar misschien help het als je weet dat veel mensen met je meeleven.

  22 likes
 8. Het systeem in Nederland brengt 2000 gevallen per jaar van zelfdoding voort. Dan klopt er duidelijk iets niet in dit systeem.

  20 likes
 9. Dag Richard en anderen,

  Als bewindvoerder kom ik regelmatig dergelijk schrijnende gevallen tegen.
  We hebben inderdaad een paar hele zieke wetten die mensen nodeloos dieper in de sh*t duwen.

  De wet bestuurlijke premie is hier een mooi voorbeeld van. Iemand die gezond is en geen betalingsproblemen heeft betaald € 66 per maand premie, iemand die betalingsproblemen heeft moet € 153 per maand betalen.

  Zo kan ik nog wel een hele rits noemen. Als we hiervoor bij instanties en Tweede Kamerleden aankloppen om hier iets aan te doen krijg je standaard het antwoord dit is de wet / hier gaan wij niet over etc…

  Een schuldhulp traject via de gemeente, al dan net met bewindvoerder, kost ca. 4 jaar.
  Met de CJIB is het niet mogelijk om handjeklap te doen en de schuld voor zeg 20% af te kopen.
  Met overige schuldeisers wil dit nog wel eens lukken.

  Groet,
  Hans

  16 likes
 10. Hallo 9 for news,

  Kijk eens naar de advertentie die jullie onder Richards naam aan het einde van het artikel hebben geplaatst.
  Beetje bot? Heel wrang.

  Fijko

  7 likes
  • Beste Fijko,

   Wij plaatsen niet zelf de advertenties en hebben geen controle over welke advertenties er waar getoond worden. Het kan dus wel eens voorkomen dat er een advertentie ergens staat die bot overkomt, maar daar kunnen we jammer genoeg niets aan veranderen. Sorry.

   9 likes
 11. Je moet ook eerder hulp gaan zoeken. Begin bij je huisarts/maatschappelijk werker. Zij kunnen je verwijzen naar gespecialiseerde mensen. Schuldhulp bv. Soms kunnen er zaken kwijtgescholden worden. Of vraag het aan de ombudsman/tv programma’s zoals kassa enz.
  Een dokter/eerste hulp moet iemand helpen als de situatie ernstig is. Onthoud dat.
  Veel mensen hebben schaamte of willen het alleen oplossen. Stap daar overheen. Zelfs geestelijke ondersteuning kan je helpen om iets te overbruggen. Wees wel eerlijk, want er moet wel wederzijdse vertrouwen zijn.
  Tja, zelf ook het een en ander meegemaakt. Dacht dat ik er nooit meer uit zou komen. En toch is het gebeurt. Hoop houden is de enige uitweg. De juiste stappen zetten ook. Vaak komt hulp uit een vreemde hoek of juist van heel dichtbij. Maar je moet het wel zelf doen, maar kijk uit voor mensen die weer misbruik van je willen maken. Neem stappen op een rustig moment of overleg eerst met mensen die je zeker kunt vertrouwen. Bekijk meerdere opties. Maak dan pas een keuze.
  Wens iedereen veel sterkte om het lichtpuntje te blijven vinden.
  Tip: Als de medicijnen je nog erger depri maken, dan is het verstandig om terug te gaan naar je huisarts. Overigens is antidepressiva maar een tijdelijk middel. Je zult het daarna toch weer op eigen kracht moeten doen, want anders geraak je verslaafd. Als je wilt ontspannen zul je toch naar natuurlijke elementen gaan zoeken. Ga met je blote voeten over zand/gras lopen. Ga zwemmen. Zoek steun bij een huisdier. Dat soort dingen helpen je weer een beetje in balans te komen. Een huisdier geeft je nl. onvoorwaardelijk liefde en daar kun je dus wel op vertrouwen en dat geeft je weer kracht om door te gaan. Slik je geen medicijnen meer(apotheek/huisarts), dan kun je ook natuurlijke middelen nemen.(melatonine voor het slapen) of plantenextracten die je ontspannen) Of maak eens verse munt thee. Dat kan altijd. Wel op Marokkaanse/Arabische manier. Beetje gunpowder, munttakjes en suiker. Moet je wel een Arabisch theepotje hebben. Deze thee maakt je loom/slaperig en is goed voor je luchtwegen.
  Met andere woorden: Er zijn nog genoeg middeltjes om je leven weer op de rails te krijgen of van te genieten.

  14 likes
 12. Accepteer die onmacht(het is geen vernedering), want anders vreet het jou energie en kom je niet uit je depressie/burnout. Maak een vast ritme lijstje voor de dag. Niet teveel, maar genoeg om met iets bezig te zijn. Zet je wekker op een gezette tijd. Eet 3 maal per dag op dezelfde tijden. Ga een blokje om voor de frisse lucht. Zorg dus voor een bepaald ritme en als je er geen zin in hebt, dan moet je het toch doen. Bewegen zorgt namelijk ook voor ontspanning. Bv. stofzuigen, ramen lappen of kook iets voor je moeder. Daarvoor moet je weer boodschappen doen. Neem je moeder mee, als je dat fijn vindt. Zorg dus dat je bezig blijft, zolang je het niet gestrest doet. Heb je het gevoel dat je een raar gevoel krijgt, dan stop je er even mee. Langzaam zul je je beter voelen. Neem overheidsmedewerkers niet letterlijk. Zij voeren slechts beleid uit, waar zij zelf vaak nog niet eens achterstaan. Maar ja, ook zij moeten geld verdienen.
  Je moet nu voor jezelf kiezen(gezond worden op natuurlijke basis) en het systeem uit je laten. Je geest kunnen ze je niet afnemen. Ook jij mag er gewoon zijn.

  8 likes
 13. Fly

  Please give me a second grace
  Please give me a second face
  I’ve fallen far down the first time around
  Now I just sit on the ground in your way

  Now if it’s time for recompense for what’s done
  Come, come sit down on the fence in the sun
  And the clouds will roll by
  And we’ll never deny
  It’s really too hard
  For to fly

  Please tell me your second name
  Please play me your second game
  I’ve fallen so far for the people you are
  I just need your star for a day

  So come, come ride in my street-car by the bay
  For now I must know how fine you are in your way
  And the sea sure as I
  But she won’t need to cry
  For it’s really too hard
  For to fly

  Nick Drake

  2 likes
  • om een uitkering te krijgen moet je wel ergens ingeschreven staan ,of een huis hebben, anders krijg je niks zover ik weet..
   weer zo’n fijne regel want zonder geld geen huis en zonder huis geen geld..
   misschien kan je je dan ergens inschrijven?
   ben je wel eens bij de burgemeester geweest, misschien dat dat helpt..
   dit gaat straks echt uit de hand lopen, als mensen niks te verliezen hebben komen er problemen van.
   ik wil je best 10 euro geven maar dan moet ik wel weten hoe, dan heb ik email nodig of zo..
   GRT Mono

   3 likes
   • Ik rijg een tijdelijk postadres bij de gemeente.
    Het is al uit de hand gelopen. En er komen zeker problemen van.
    Ik heb niets meer te verliezen.
    Aankomende week ga ik met een protestbord op het stadsplein lopen.
    ‘Nederland laat haar onderdanen stikken.
    Wie helpt mij? Ik heb honger!’
    Kijken hoelang het duurt tot dat ik onderdak krijg. He he…

    2 likes
 14. Beste medemensen,

  Ons land word bewust leeggeroofd en de mensen worden welbewust arm en dom gehouden.
  Onze zogenaamde politici en volksvertegenwoordigers dienen enkel de belangen van het bankenkartel en de multinationals. Dat Nederland een dictatuur is werd mij duidelijk tijdens de “Break the system”demonstratie waar de politie er lustig op los sloeg naar goed Noord Koreaans gebruik.
  Ik denk dat de doorsnee Nederlander het compleet gehad heeft Met Rutte en consorten, maar ja hiervoor hadden we Zwalkenende en was onze Harry Potter look alike nou zoveel beter!!!
  Wij zijn door deze Roverheid verkocht aan het grootkapitaal, kijk maar eens met welk gemak de banken miljarden kregen toegeschoven. Wij mogen ons dagelijks de portemonee laten leegtrekken door dit stelletje criminelen. Oh ja en op 30 April gaat het domme klootjesvolk gekleed in oranje weer juichen voor hun slavenmeesters!!!
  Hoe lang nog voordat wij eens wakker worden en beseffen dat wij al generaties lang besodemietered en bestolen worden.

  8 likes
 15. Ach Henk, ik voel zo met je mee. Ik ben na jaren van vechten eindelijk geknakt en onlangs finaal door het lint gegaan. Ik heb hulp via maatschappelijk werk en volg therapie bij GZ. Naar mijn inziens niet nodig. want het enige wat ik verlang is mijn leven terug! Dan ben ik meteen van alle kwalen genezen.
  Ik heb nu bijstand aangevraagd en hoop dat zij akkoord gaan want veel personalia en andere paperassen zijn verdwenen of niet daar, gezien de chaotische periode na mijn scheiding. En ze vragen zoveel! Als, als. Als! Zij als akkoord gaan is er nog een lange weg te gaan en ik weet niet wat mij te wachten staat. Schuld sanering. Nog drie jaar op een houtje bijten. Ik heb dertien jaar gekregen. Voor wat?
  Ik vind dat hier een einde aan gemaakt moet worden. Dit is crimineel. Vergelijkbaar met maffiose praktijken.
  Wie had het recht om negen jaar van mijn leven te nemen?
  Ik klaag jullie aan!!!
  Daarom, mijn ‘ noodkreet ‘ is niet alleen een noodkreet. Maar vooral een aanklacht!
  Ik klaag jullie aan!

  7 likes
 16. Ongelooflijk verhaal en zo herkenbaar. Mijn situatie is exact hetzelfde. Deurwaarders welke je behandelen als een crimineel, onbeschoft en niet nadenkend over de gevolgen. Minnelijke traject is afgewezen via de gemeente. Alle schuldeisers krijgen weer vrijspel…. IK WIL GRAAG WSNP, maar dit lukt niet, ik weet niet waar ik moet beginnen. De stress is enorm, omdat je zo graag een oplossing wil voor je problemen. Toch blijven doorwerken is voor mij de enige oplossing, want mijn vrouw heeft geen inkomen en mijn stiefzoontje gehandicapt. Wat moeten we nu doen? Ik weet het niet meer.

  6 likes
 17. Het is het systeem waardoor we gestressed, moe, ziek en arm worden. We worden bewust onder de duim gehouden en uitgeknepen. Een paar jaar geleden werd de huurtoeslag verlaagd voor een woning boven de 366 euro, zal nu iets meer zijn. De redenatie – zeiden ze tenminste- was dat je naar een goedkopere woning moest verhuizen. Ondertussen worden de huren enorm omhooggeschroefd.
  We leven in een ziek systeem. Ben zelf officieel arbeidsongeschikt maar zou wel kunnen werken, alleen pas ik moeilijk in een baan en slachtoffer geweest van zogenaamde hulpverlening. Kom het zo vaak tegen, dat beter denken te weten. Vorig jaar een woonbegeleidster die me pushte om over mn grenzen heen te gaan. vond dat ik gewoon door moest gaan met vrijwillgerswerk waar ik aan onderdoor ging vanwege een claimend persoon.
  In een simpelere samenleving is het wat gemakkelijker maar NWO hè, verdeel en heers. Macht en controle. Het zal wel veranderen maar daar kunnen nog een paar jaar of een paar honderd jaar overheen gaan. Dus denk dat we de handen ineen moeten slaan en bewuster moeten leven.

  6 likes
 18. Daar ben ik het helemaal mee eens. Makkelijk om na te trappen. Helaas zijn er teveel mensen die zoals hij denken.Onmenselijk.

  5 likes
 19. Ik wil ook een bailout. Liefs met gouden handdruk.

  De klootzakken!!!

  5 likes
 20. Wouter Vanbelleghem

  Uw verhaal is herkenbaar. Ik geef je hierbij een hart onder de riem. Ben je niet veel mee. Maar denk dat er wel meer mensen in jouw situatie zitten. Door pech te hebben en uit een arm gezin te komen, heb ik nooit veel kunnen uitsparen (moest geld in studies etc steken). Bij verlies van een job, kon ik idd één rekening niet betalen, die is naar de honderden gegaan door kosten etc (blijkbaar is het logisch, dat als je je rekening niet kunt betalen, dat men er maar kosten bij doet, zodanig je het nooit kan betalen…)
  Door depressie van ziekteuitkering afhankelijk, mag niet werken. En zo geraak ik altijd maar dieper. Mijn medeleven dus, het bestaat zeer zeker nog.

  5 likes
 21. We hebben toch recht op leven? Het is toch krankjorum dat mensen jaren lang het leven onmogelijk word gemaakt omdat ze ergens schuld hebben? Relatie kapot, vrienden weg, werk onmogelijk door angst de hele dag. Ziek gemaakt door stres. Had me in de bajes gestopt en mij mijn straf laten uitzitten. Dan was het voorbij. Maar mensen zo kapot maken vanwege schuld vindt ik crimineel.
  Misschien een idee om ons in het een of ander te verenigen. want wij staan zo alleen.

  5 likes
 22. The Present Moment
  I was told in a million different ways when growing up that the present moment was not enough . . .
  that heaven was a far away place experienced only after death and only available if I lived a good life
  that tomorrow will always be better, holding open the possibility of hope and the sense that something is not quite right now
  that if I eat this or do that, I will look better and people will like me more
  that if I study hard enough, I will be respected and valued tomorrow more than I am today
  that sometime later I will meet my perfect lover and live happily ever after
  that feelings arising now are bad and should be changed or avoided, so that better feelings can come later
  that the past is who I am and the future is who I will become – there seemed like no place for the present to be what or who I am
  that, if I got a job and worked hard and made lots of money, I would become happy later and have more value as a human being.
  that if I change the way I am and how I behave, more people will love, acknowledge and accept me
  that if I take this medication, drink this drink or eat this food, the next moment will feel better.
  I have been filled with these lies my whole life.
  This moment holds it all – everything is here, including thoughts of the past and future. I have everything I need. Everything is perfectly in place – the good, the bad and the neutral.
  To want more than what is isn’t even possible anyway, because “more” is a thought happening now.
  I am what I am right now. I am however I show up. There is nothing to improve upon. The very notion of improving would merely lead me back into chasing the false promises of future, which have never satisfied.
  I know that I am happy because I am breathing, thinking, feeling and that I am aware. This is enough. Totally enough. Perfect actually.
  Dear world, take your lies somewhere else. I have lost interest in them.

  5 likes
 23. En als kers op de taart wordt er nu van alles uit de kast gehaald om mijn zoontje bij mij weg te halen. Krijg zomaar vanuit het niets allerlei personen en instanties over mij heen die zeggen dat ik geen goede vader ben. School, GZ, jeugdzorg et cetera spannen allemaal samen.
  Prachtig hè? Vraag ik om hulp, maken ze mij en mijn zoontje kapot. Het beetje vertrouwen, als ik het al had, is hierdoor totaal weggenomen.
  Ik heb al gezegd, wie aan mijn zoontje komt moet dat letterlijk over mijn lijk doen. Ik ga heel gewelddadig worden.

  5 likes
 24. jullie moeten eens gaan begrijpen dat dit allemaal volgens een plan is.
  om iedereen naar de klote te helpen, niet alleen in nederland ook in andere landen in Eu en erbuiten..
  zolang we niet gaan samenwerken zullen we langzaam allemaal ge-depopuleerd worden of uitgemoord, oooh ja , JAA!!
  http://www.bovendien.com/categorieen/spiritueel/de-convenant-der-illuminati-elite?
  GRT Mono

  5 likes
 25. Ik leef al 25 jaar op het minimum, ben altijd schuldenvrij weten te blijven maar heb dan ook geen gezin, geen koophuis, geen auto, weinig sociale banden, dus weinig te verliezen Je bent tenslotte niet meer dan een labbekak, ze zeggen nog net niet kakkerlak, want het is tenslotte je eigen schuld dat je er niet ”bij hoort”…
  Maar ik voel me zelf juist superbevoorrecht dat ik er niet bij hoor alleen… dat weten ze niet, mij wordt nl. nooit iets gevraagd. Dat oordeel is ze gewoon door de cabal, via de politiek het NRC en verder de msm in ingegeven en voila, de waarheid is daar. Verder zal je wel een snol zijn want als je bent alleenstaand duik je per definitie met iedereen het bed in, ben je moeilijk in de omgang want als je alleen leef zal je wel wat mankeren. Verder gaat hun denkniveau niet dus hoe kunnen ze anderen begrijpen? Ze zitten vol met aannames die voor geen fluit kloppen maar ze zitten in die hoofden, door hogerhand opgelegd. Het doet vooral goed om te weten dat we geholpen worden. Dat er wereldwijd mensen zijn die aan veranderingen werken, op velerlei manieren. Ook mediteren helpt en vertrouw erop dat alles binnenkort anders zal zijn. Je ziet de tekenen overal. En dat de ver gevorderde mensen zoals Yogi’s uitsluitend op onze planeet zijn om ons extra bij te staan.

  5 likes
 26. Herkenbaar Richard, alleen het uber volk zoals regenten volksverlakkers zoals vakbonden etc mogen in weelde leven je ziet het aan de PVDA de partij welke zijn eigen mensen heeft verraden.
  Zij zijn schaamteloos respectloos en harteloos anders hadden ze alle zeilen bijgezet en hadden we totaal geen gaarkeukens etc.
  Elke dag propageert men dat wij het allerbeste af zijn wereldwijd, misschien klopt dat maar dan alleen voor de VOC nazaten wat zich schaamteloos verrijkt.

  Met de huidige datastromen wordt alles vastgelegd te tijden zullen zich keren deze harteloze rovende predators en hun nageslacht zullen zich moeten verantwoorden.

  5 likes
 27. Beste mensen,

  Ik zelf zit er ook in. Systeem is zo gemaakt om je er in te houden. Je betaalt meer rente dan de schuld zelf is. Deze bloedzuigers profiteren van de lasten van de mens. Maar ze kunnen mijn achter werk kussen. Ik laat me niet gek maken of wat dan ook. Het is zwaar heel zwaar dat zeker. De realiteit van het systeem komt pas naar boven zodra je erin zit. De rest slapen nog en zijn slaaf van het systeem. Hoe dan ook, er zijn trucjes om je schuld eisers aan lijntje te houden. Plus de percentage die de deurwaarders vragen kloppen wettelijk vaak niet. Ze vragen meer dan mag, puur misbruik voor de onwetendheid van de mensen. Als je al ie brieven nog hebt kan je het berekenen en hen een brief schrijven dat wat ze doen niet klopt. Ik zal je zeggen dat ze dan bamg woorden. Het is fraude in dat geval. Mijn orginele schuld was niet meer dan 1000 euro, ben nu zeker 5 jaar verder en heb meer dan 10.000 afgelost. Dus doe de rekensom maar. Oorzaak was ik werd werkloos, kreeg een ww, na ww ben je verplicht om een uitkering aan te vragen. Maar daar moest ik 2 maanden op wachten. Tussen tijd liepen de rekeningen gewoon door, de rest kunnen jullie wel zelf raden. Maar ik ben er bijna uit. Deze stink honden en dat zijn ze onderdrukken de mens financieel. De onderdrukking van vroeger door fysieke geweld is vervangen naar dit systeem. Mentaal ben ik er niet op achteruit gegaan, ik gunde hun dat niet. Maar ik heb wel momenten gehad dat ik wou schreeuwen en of huilen puur uit frustratie. Enigste wat ik kan adviseren is, kom je er niet uit en je weet het zeker. Ga naar een land buiten europa er zijn genoeg landen waar ze deze onrecht niet toepassen. Engeland daar hebben ze een mooi systeem, ze mogen ie nooit meer vragen dan wat je hebt. Heb je niks dan hebben ze pech. Een goede vriend die daar woont heeft me dit vertelt. Denk er over na. De wereld is een uitgetrekte tapijt, je kan vele kanten op.

  5 likes
 28. Ja tof. Uitkering afgewezen. 1.27 eurie op mijn rekening. Vandaag een brief. Nog meer vragen. Hele lijst met dingen waar ik mij geen raad weet. Heb maatschappelijk werk en buurtcoach de deur uitgejaagd, therapeuten de huid vol gescholden en dat wijf van de gemeente gebeld en haar gezegd dat ze de hele zooi in haar reet mag steken. Ik weet het ook niet meer, maar ik ga niet meer door het slijk. Ik zit met zwaar depressieve mensen op de B3! Gister zat er eentje kwijlend aan tafel te slapen! Alles geregeld, alles gedaan, en dan nog weer!!! Genoeg! Weet niet wat ik ga doen, maar ik heb nu poen nodig. Mijn zoontje van negen moet eten en ik kan nog geen frietje kopen. Ik weet het niet meer!

  4 likes
 29. zo ben ik ooit alweer 5 jaar geleden vanuit Nederland met onbekende bestemming vertrokken. ze krijgen geen cent van me zeker niet de sociale dienst waar ik in belande ze zeiden u gaat maar koffiezetapparaten inpakken en daarnaast mag u werken vanuit uw hart. 50 jaar was ik! Ik laat me niet doen en als je me wilt spreken kijk dan maar naar mijn internet radiozender tvnr. Daar zijn veel mensen die echt vanuit hun hart willen werken en doen en kun je ook je hart luchten. Hoe meer mensen een eenheid vormen tegen de criminaliteit aangestuurd door overheid zullen ze ooit overstag gaan. een deurwaarder is voor mij niets meer dan een gelegaliseerde dief van uw portemonnee.
  kleurrijke groet
  Johan

  4 likes
 30. Goedemiddag richard.

  toen ik dit aan het lezen was moest ik ook effe reageren.
  Zit in de zelfde schuitje ben mijn baan kwijt geraakt en krijg nu ook maar een uitkering van 480 euro.
  Ik begrijp heel goed hoe jouw situatie is het is naar.
  Maar je moet sterk blijven en ik ook want ik heb nog een vrouw en kinderen maar inderdaad je word heel snel depressief en gestrest van deze situatie.
  ik en mijn vrouw zitten nu ook al op een punt dat je moet gaan kiezen tussen eten en rekeningen betalen het is net of ik een berg beklim bijna bij de top ben en weer elke keer na beneden val.

  En inderdaad dit systeem is om ons geestelijk maar ook financieel uit te kleden.
  Weet je Richard als we allemaal een einde eraan zouden maken dan hebben we al verloren en hun gewonnen want dat is wat ze willen.

  Als je in de geschiedenis van Nederland kijkt dan zie je dat dit elke 30 jaar opnieuw gebeurt.
  geschiedenis herhaalt zich en de joodse bankiers en alle andere zwendelpraktijken gebeuren gewoon recht voor ons neus.
  Dat kunnen ze makkelijk doen want het volk is er niet meer voor mekaar en dat is onze zwakke plek als 1 iemand zijn huis word uitgegooid dan helpt niemand die gene dat is 1 van onze grote problemen egoïsme!!!!
  We hebben onze ziel verkocht aan gadgets en zijn het echte leven vergeten.

  het doet me goed om te weten dat we niet alleen in het schuitje zitten want die gevoel krijg je snel.

  gr ras

  4 likes
 31. Ik dacht dat ik de enige was heel veel sterkte en kracht

  4 likes
 32. Standing with my back against the wall, no one there to hear my call. Isn’t anyone out there, or doesn’t anybody care? I must do this on my own, I will fight this fight alone. Got a little strength inside of me, will show the world not to f*** with me.

  I’m still standing, here I am – take your best shot while you can! ‘Cause I’ll hit back and I don’t miss – I’m just saying like it is! I’m still standing, how about you – I’ll keep on doing what I do! Pushing forward is my strife – welcome to my way of life!

  3 likes
 33. Mensen, ik kap hier mee.
  Te veel negatieve energie gaat hier van uit en het lezen hiervan werpt mij telkens weer terug.
  Er is nog geen vooruitgang in de sh*t waarin ik nu zit. Maar ik ben arm. Ik heb niets meer, geen rooie cent, dus het kan ook niet meer minder. Het enige dat ze nog kunnen doen is me doodschieten. Geen dak, geen geld, geen bezittingen.Weer de aanvraag voor bijstand afgewezen. Ik wilde er een eind aan maken vanmiddag. De gedachte speelt door mijn hoofd. Weg van alles. Ik heb hier helemaal geen zin meer in. Ik ben zo moe! Maar ook te eigenwijs en te trots om mijn hoofd te laten hangen. Desnoods de illegaliteit in. Het aanbod staat nog steeds.
  Ha! Het gaat slecht, maar ik ben toch wel goed bezig (met mijn tai chi training), om weer iets op te bouwen. Maar het is in deze situatie heel moeilijk mijn hoofd omhoog te houden in alle situaties. Het is heel zwaar. En er zijn momenten en soms dagen dat ik mijn hoofd laat hangen. Ik ben zo moe!
  En morgen is er weer een dag.
  We moeten verder.
  En ik weet niet hoe

  0 likes
  • Hoi Richard

   ja het zal zeker niet meevallen, toch hoop ik dat je er uit komt..
   zonder ingeschreven te zijn bij iemand of een huis te hebben krijg je helaas geen geld in Nederland..
   de bevolking betaald belasting en de roverheid mag uit maken wie wel en geen geld krijgt, tis gewoon te gek voor woorden..
   er is zat geld alleen ze geven het liever aan Clinton a 5 miljoen door dijksma, of aan brussel zodat ze hun Bilderberg agenda door kunnen voeren van onze belasting centen..
   dat houd dus in dat we vergiftigd en de goot in geholpen worden op Eigen kosten..
   wel goed dat je tai chi doet, hou vol, en prober je ergens in te schrijven als dat mogelijk is dan krijg je tenminste een uitkering..
   ik zag de gewetenloze moordenaars rutte en dijselbloem weer naar die hoerige Bilderberg meeting gaan samen met prinses bea en klaas knot van de bank..
   ons land , of beter heel Europa is 1 groot kanker gezwel geworden, tijd eens huis te houden met paar duizend man, en het hele zooitje de bodemloze put in te smijten met mach 20, zodat we zeker zijn dat we er van af zijn..
   Richard ik wil je wel eenmalig 20 euro (lenen) sturen als ik weet waar het heen moet of kan..
   misschien er meer zijn die je wat willen sturen..
   GRT Mono

   3 likes
 34. Beste richard,

  zoals velen hier ook dezelfde situatie… Ik heb me er al bij over gegeven. Ik laat dit spelletje werkelijk links liggen. jaren lang geprobeert te doen wat ze willen, wspn, voortraject, advocaten, betalen , betalen betalen. Ik heb nu ongeveer 50k aan schuld op gebouwd. en werkelijk ik kan er niks meer aan doen. de spiraal gaat alsmaar verder naar beneden wat jij ook erkent. Nu heb ik bij mezelf es na gedacht en kwam tot de conclusie dat ik het spelletje gewoon niet meer mee ga spelen. Dit is een bewust besluit en eerlijk…. Ik maak me niet meer druk om wat ik wel of niet moet betalen. Ik betaal van mijn schreinende uitkering van 793,- mijn huur elektra en water zo centen weer op op 100 na hier kan ik prima van leven. Ik ben inmiddels gewent om te leven van praktisch niks. heerlijk… mijn punt wat ik wil maken. probeer je leven om te gooien. maak je er niet meer druk om. lat hun het spelletje maar spelen jij weet wel beter 😉
  zodra je uit die negatieve spiraal bent gaat werkelijk alles beter. brieven blijven hier zich maar opstapelen. denk dat ik een stapel van 40 brieven van het CJIB heb. allemaal netjes opgestapeld voor de deurwaarder. die krijgt ze allemaal retour van mij mee als hij langs komt. hahaha Ik hoop dat je er wat aan hebt. veel succes de komende tijd. Probeer het nog ff vol te houden het einde is in zicht gelukkig

  3 likes
 35. Hallo Richard, wat vreselijk wat jij allemaal moet meemaken!!
  Hoe gaat het nu met je??

  3 likes
 36. Niet helemaal ontopic maar voor mij een steuntje in de rug.

  2 likes
 37. Heb om een BOR (Bed op recept) gevraagd. Mijn moeder en zoontje lijden onder mijn toestand. Ben niet veilig voor mijzelf en omgeving.
  Jongejonge, Dat het zover komen moet!
  Maar bveter dat ik nu effe weg ga. Voordat ik gekke daingen doe.
  LaterZzzz

  2 likes
 38. Sjaa, de aanvraag voor bijstand is nu voor de zoveelste keer afgewezen en de volgende is alweer onderweg. Het gaat maar door, en niemand interesseert het wat lijkt het.
  Ondertussen zit ik al dik een half jaar zonder enig inkomen en ben het bedelen zat.
  Komt daar nog een dreigement van de deurwaarder bij dat er beslag zal worden gelegd op mijn ‘bezittingen?’ Welke ik niet heb? Wat dat betreft wel fijn om niets te bezitten. 🙂
  Dus vanaf maandag ben ik officieel dakloos, en logeer af en toe bij moeder en zoontje. Hoe ver kan het gaan hé?
  Tjaa… Tot zover het treurige nieuws…

  2 likes
  • Ga naar het gemeentehuis vlak voor sluitingstijd en doe iets.
   Zo zijn er mensen die gooien de ramen in of steken de boel in de brand,ik raad je dit af.
   Ze zeggen wel dat ambtenaren een hekel hebben aan werk of te laat naar huis gaan dus aan jouw de keus,doe dit 3 weken elke dag en ik weet zeker dat je geholpen wordt.

   0 likes
 39. Ik heb mijn hoofd,
  en die houd ik omhoog
  Want ze hebben hem nog niet afgehakt.

  2 likes
  • Er is alleen maar vooruit hè.
   Ik heb nu eindelijk een ‘magere’ uitkering’ toegewezen gekregen, dus ik heb een beetje lucht.
   Nu kijken of ik een regeling met die schuldeisers kan treffen en zo snel als mogelijk zien hoe ik weer in mijn eigen inkomen kan voorzien voordat ze de strop weer aanhalen.

   I’m still standing, here I am – take your best shot while you can! ‘Cause I’ll hit back and I don’t miss – I’m just saying like it is! I’m still standing, how about you – I’ll keep on doing what I do! Pushing forward is my strife – welcome to my way of life!

   1 likes
 40. 2pac – Baby Don’t Cry (keep ya head up II)

  [2Pac]
  I feel you {uhh} .. (baby don’t)
  but you can’t, you can’t give up
  {Hey.. 2Pac what?}

  [2Pac + H.E.A.T.]
  Baby don’t cry, I hope you got your head up {Outlawz}
  Even when the road is hard, never give up
  Baby don’t cry, I hope you got your head up
  Even when the road is hard, never give up {Keep ya head up}

  [2Pac]
  Now here’s a story bout a woman with dreams
  So picture perfect at thirteen, an ebony queen
  Beneath the surface it was more than just a crooked smile
  Nobody knew about her secret so it took a while
  I could see a tear fall slow down her black cheek
  Sheddin quiet tears in the back seat; so when she asked me,
  What would you do if it was you?
  Couldn’t answer such a horrible pain to live through
  I tried to trade places in the tragedy
  I couldn’t picture three crazed niggaz grabbin me
  For just a moment I was trapped in the pain, Lord come and take me
  Four niggaz violated, they chased and they raped me
  Even though it wasn’t me, I could feel the grief
  Thinkin with your brains blown that would make the pain go
  No! You got to find a way to survive
  cause they win when your soul dies

  [2Pac + H.E.A.T.]
  Baby please don’t cry, you got to keep your head up
  Even when the road is hard, never give up
  Baby don’t cry, you got to keep your head up
  Even when the road is hard, never give up
  Baby don’t cry, I hope you got your head up
  Even when the road is hard, never give up {never give up}
  Baby don’t cry, I hope you got your head up {never give up}
  Even when the road is hard, never give up
  Baby don’t cry

  [Edi Amin]
  Uhh
  Forget him girl (forget him girl) he ain’t gon’ never change
  I ain’t no hater but that nigga lost in the game
  After the bright lights and big thangs
  he probably could love you, but he in love with the struggle
  Everyday, his mind on gettin mo’ (gettin mo’)
  and never your feelings, he’s chasin millions fo’ sho’
  Uh oh (uh oh), now you bout to have his baby? (dayamn)
  Another wild-ass nigga that’s gon’ drive you crazy
  You got too much, mo’, livin to do – I’m spittin this to you,
  cause you deserve more than what he givin to you (that’s right)
  Beautiful, black, precious, and complicated
  A new millennium dime piece, so fine she
  got em all stuck standin still when she come through
  Baby take a little mo’ time, love’ll find you
  And as sure as the sky’s blue somebody other than me
  gon’ give you everything you need, feel me?
  {Don’t cry-ahhhhh..}

  [2Pac + H.E.A.T.]
  Baby don’t cry, you got to keep your head up
  Even when the road is hard, never give up {you’ll be alright}
  Baby don’t cry, you got to keep your head up
  Even when the road is hard, never give up {you’ll be alright}
  Baby don’t cry, I hope you got your head up
  Even when the road is hard, never give up {keep your head up}
  Baby don’t cry, I hope you got your head up {never give up}
  Even when the road is hard, never give up {no no.. ohhhh}
  Baby don’t cry

  [Young Noble]
  I’m tryin to do all that I can, from jump
  Now you losin, you was choosin the wrong man
  Dealt the wrong hand, you was young and beautiful
  Lost and turned out, what you let that nigga do to you? (Damn)
  I knew her since elementary, she blew a kiss to me
  Wrote me a note in crayon, wantin to get with me
  We was kids, now she got three kids
  They see their father e’ryday, and they don’t know who he is
  Seen him last night, homey roll a E-class
  Mad cheese in the stash, still a deadbeat dad
  I bring her, Pampers and food, just to stop through
  But those, ain’t my seeds, nuttin really I could do (nah)
  I feel pity for you, you ain’t even his wife
  Seventeen with three kids, locked down for life
  Shoulda chose me, she bout to O.D. from the pressure
  Hell nah I won’t let her {BABY DON’T CRY}

  [2Pac + H.E.A.T.]
  Baby don’t cry, you got to keep your head up
  Even when the road is hard, never give up {you’ll be alright}
  Baby don’t cry, you got to keep your head up
  Even when the road is hard, never give up {baby don’t cry}
  Baby don’t cry, I hope you got your head up
  Even when the road is hard, never give up {baby baby baby}
  Baby don’t cry, I hope you got your head up {no..}
  Even when the road is hard, never give up {no-ohhhh}
  Baby don’t cry, I gotta keep your head up
  Even when the road is hard, never give up
  Baby don’t cry, you got to keep your head up
  Even when the road is hard, never give up {ooooh baby}
  Baby don’t cry, I hope you got your head up
  Even when the road is hard, never give up
  Baby don’t cry, I hope you got your head up {keep your head up}
  {keep your head up, never give up}
  Even when the road is hard, never give up, baby don’t cry

  [Young Noble]
  Uhh, uhh, yeah, don’t give up {you’ll be alright}
  Don’t cry, don’t cry, don’t cry

  [2Pac + H.E.A.T.]
  Baby don’t cry, I hope you got your head up
  Even when the road is hard, never give up
  Baby don’t cry, I hope you got your head up
  Even when the road is hard, never give up, baby don’t cry

  [Edi Amin]
  For all the ladies {Soulshock, Karlin}
  Baby don’t cry
  Got to keep your head up {keep your head up}
  Makaveli the Don {head up} aight?

  1 likes
 41. Nah! Van het dak afgevallen en mijn linker hak verbrijzeld. verrek al drie dagen van de pijn. Morgen wordt ik geopereerd. Komt weer goed zeggen de doktoren, maar ik ben hier een aantal maanden zoet mee.
  Tja, dat vooruit wil maar niet lukken he?

  1 likes
 42. ben zelf helaas afgekeurd maar door de bekende herkeuringen ondankst verschillende testen van het uwv kan ik niet in het vrije bedrijf het vol houden,zelfs vrijwillegers werk op termijn is niet mogelijk.heb een auto ongeval gehad,waardoor ik hersenletsel heb opgelopen.jaren later nog een hartoperatie gehad.voor de duidelijkheid met de testen van het uwv kwamen zij tot de conclusie het gaat niet.80/100 procent afgekeurd.maar toen waren er de bekende herkeuring,tot mijn verbazing kon ik weer van alles (goden zijn het daar).dus geen uitkering en zo in de shit gekomen.deurwaarders ect.huisuitzetting en nog verder in de problemen.in hoger beroep gegaan en dat duurde ook nog eens maanden heb het gewonnen zit nu weer in de wao.zo ga je niet met mensen om.de naam uwv kan beter veranderd worden in ARBEIT MACHT FREI.dit is een zeer beknopte versie wat mijn ex en ik hebben moeten doorstaan.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Inmiddels hoort één op de 10 Nederlanders een mysterieuze bromtoon. Experts tasten volledig in het duister

Inmiddels hoort één op de 10 Nederlanders een mysterieuze bromtoon. Experts tasten volledig in het duister

Uit een recent rapport van het Rijksinstituut ...

Overal ter wereld worden deze mysterieuze geluiden gehoord. Waar komen ze vandaan?

Overal ter wereld worden deze mysterieuze geluiden gehoord. Waar komen ze vandaan?

Inwoners van steden over de hele wereld ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag, 21 november 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.