Homepagina » Natuur en Milieu » Al Gore, die voorspelde dat de Noordpool in 2016 ijsvrij zou zijn, krijgt tonnen om ‘klimaattraining’ te geven in Australië. Dan valt er opeens zeldzame sneeuw
Al Gore, die voorspelde dat de Noordpool in 2016 ijsvrij zou zijn, krijgt tonnen om 'klimaattraining' te geven in Australië. Dan valt er ineens zeldzame sneeuw

Al Gore, die voorspelde dat de Noordpool in 2016 ijsvrij zou zijn, krijgt tonnen om ‘klimaattraining’ te geven in Australië. Dan valt er opeens zeldzame sneeuw

Bijna negen jaar geleden, op 14 december 2009, voorspelde Al Gore tijdens de klimaatconferentie in Kopenhagen dat de Noodpool binnen vijf tot zeven jaar (dus ergens tussen 2014 en 2016) compleet ijsvrij zou zijn.

“Er is een kans van 75 procent dat de gehele Noordpool ergens in de komende vijf tot zeven jaar ‘s zomers compleet ijsvrij is,” zei hij.

Het zee-ijs op de Noordpool is niet gesmolten. Sterker nog: gegevens van het National Snow and Ice Data Center laten zien dat het oppervlak aan zee-ijs in het noordpoolgebied in mei 2019 12,16 miljoen vierkante kilometer bedroeg.

Geldverspilling

Toch heeft de Australische overheid Al Gore 320.000 dollar aan belastinggeld gegeven om een ‘klimaattraining’ te geven in Brisbane.

Radiopresentator Alan Jones vond het geldverspilling. “Het is ongelofelijk dat de overheid van Queensland zoveel geld verspilt om deze hypocriet Al Gore naar Australië te halen voor een conferentie,” zei hij.

Terwijl boeren uit Queensland hun vee niet eens te eten kunnen geven, verspilt de overheid 320.000 dollar aan deze oplichter, aldus Jones.

Sneeuw

Schrijfster Joanne Nova, auteur van ‘The Skeptic’s Handbook’, wees erop dat er voor het eerst sinds jaren sneeuw viel in Queensland op het moment dat Gore in Australië was.

In delen van het zuiden van Queensland daalde de temperatuur tot onder het vriespunt. Vanwege de ijzige wind lag de gevoelstemperatuur nog een stuk lager.

[Fellowship Of The Minds]


Vond je dit artikel goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Ze zeggen wel eens je wordt genaait (straattaal) waar je bij staat.
  Maar deze Gore is nog rotter als een mispel.
  Hij overtreft Rutte in het aantal leugens.

  18 likes
 2. Gore verkocht z’n ziel voor rijkdom, macht en faam, ikzelf sta niet graag in zijn schoenen.
  Elke leugen komt vroeg of laat boven water, en in het geval van Gore wordt deze duivel eerst nog even goed voor schut gezet voor dat onze lieve heer voor eeuwig met hem afrekend.

  7 likes
 3. Al Gore is een kapitalist en kende de wet van Archimedes indertijd zelfs niet. Wanneer poolijs smelt, stijgt het waterniveau niet (tenminste toch niet op de Noordpool) 🙂
  In mijn visie is de grote boosdoener voor klimaatveranderingen niet de onwetende mens zelf (die wel verantwoordelijk is voor de vervuiling ed) maar is global change niet meer dan een vernuft verzinsel dat werd opgezet door een team bedriegers en klimaatingenieurs.
  Algemeen geweten is intussen toch dat overheden steeds geld tekort komen (hoewel er op iedere 100 eu die verdient wordt minstens 80 eu direct naar de staatskas gaat) en dus voortdurend op zoek zijn naar meer inkomsten (en minder uitgaven).
  Global Change = de nieuwe Taxshift!

  6 likes
 4. Al Gore licht de boel op voor zijn luxe leventje. Beroeps oplichter

  5 likes
 5. Ik denk dat alles te zwart wit wordt gebracht, maar er is wel degelijk iets aan de hand met het klimaat. Dat kun je niet ontkennen. Momenteel hebben we een zeer ernstige eikenrupsenplaag in Nederland. Deze doen het zo goed, omdat het al jaren eerder warmer wordt.
  Zoals ik al eerder zei: Het lentepunt is aan het veranderen. Een natuurlijke cycli van aarde en zon. Geeft wel chaos aan het weer. oa droogte in Nederland. Ik zie wel dat de natuur zich nu weer aan het herstellen is.(weer meer regen) Hopelijk trekt dit nog even door.
  Voor de boeren is het geen leuke tijd. Oogsten kunnen mislukken om allerlei redenen.
  En ja, er zijn altijd mensen die er weer iets aan willen verdienen. Het geldsysteem werkt helaas niet hetzelfde als de natuur, die trekt zichzelf weer in balans. Vandaar de heftige rukwinden.
  We moeten ons gaan aanpassen. En dat is moeilijk, want we willen steeds meer controle over alles.
  Ik maak me meer zorgen over de mens, dan over het klimaat.

  3 likes
 6. Wanneer stotp die overduidelijke waanzin eindelijk ? Er is nu onderhand zoveel onomstotelijk bewijs dat ze ons ongebreideld voorliegen over opwarming en co2 dat dat toch niet meer hoog te houden kan zijn !

  3 likes
 7. waarschijnlijk hebben ze werkelijk er op gerekend dat de geoengeneering zou slagen en een afschuwelijk kunstmatig klimaat zou fabriceren.
  Maar Helaas.

  3 likes
 8. Ik denk dat de zeven zegels wel gaan uitkomen. Of sterker nog: we zitten er middenin.
  De bijbel is geïnspireerd op de zon. De processie(ritueel) is de precessie van de zon.
  Op oude landwereldkaarten zat land aan elkaar vast. Nu niet meer. Er moet dus iets heftig gebeurt zijn. Dit zou zomaar weer eens kunnen gebeuren.
  Eigenlijk zou de mens weer wat aardiger tegen elkaar moeten doen(het licht in de ogen gunnen), want het kan zo afgelopen zijn.

  1 likes
 9. Alle astronomen weten dat er een uitlijning van het heelal bestaat. Cyclus duurt 18.000 jaar. We bevinden/bevonden ons op het hoogtepunt .We zijn op de weg terug; dus wordt het weer kouder. Vandaar ook het grote aantal aardbevingen momenteel. Alleen het kleine maantje zorgt al voor eb en vloed. Kun je nagaan wat immense hemellichamen doen, wanneer zij ” Uitgelijnd” staan in ons stelsel. Het is allemaal zo simpel. Maar simpelheid schept geen duur betaalde professoren.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

noordpool

IJsbreker met klimaatonderzoekers vast in 160 cm dik ijs bij Noordpool. Hulp is onderweg

Een groep klimaatwetenschappers doet op de Noordpool ...

brazilië

Recordbrekende en ‘extreem zeldzame’ zomerkou in Brazilië. Bibberen geblazen op zuidelijk halfrond

In de stad Sao Joaquim in het ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.