BuitenlandCorona

Terwijl Europa in lockdown gaat vanwege coronavirus, zet EU deur open voor Amerikaanse leger. Wat is het doel hiervan?

Help ons door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zo’n 20.000 Amerikaanse soldaten trekken momenteel door de Europese Unie en hebben lak aan de maatregelen die vanwege het coronavirus zijn genomen door de afzonderlijke lidstaten. Er zijn twee mogelijkheden: de legerleiding is incompetent of de soldaten zijn al gevaccineerd, schrijft geopolitiek wetenschapper Manlio Dinucci in de Italiaanse krant Il Manifesto.

Op 4 en 5 maart kwamen de defensieministers van de 27 EU-landen bijeen in Kroatië. Niet om te praten over het coronavirus, maar over ‘militaire mobiliteit’.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In april en mei wordt een militaire oefening gehouden waarbij dit thema centraal staat.

Grootste inzet sinds Koude Oorlog

De oefening, Defender-Europe 20 geheten, is door NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg – die ook bij de bijeenkomst aanwezig was – omschreven als ‘de grootste inzet van Amerikaanse troepen in Europa sinds het einde van de Koude Oorlog’.

De Amerikaanse soldaten brengen zo’n 33.000 stuks militair materieel mee, variërend van wapens tot zware Abrams-tanks.

Er is alleen één probleem: uit een rapport van het Europees Parlement blijkt dat Europese infrastructuur die sinds de jaren negentig is aangelegd, alleen geschikt is voor burgervoertuigen.

Gelukkig was daar de Europese Commissie om een helpende hand toe te steken.

30 miljard euro

Op belangrijke punten moet de infrastructuur worden aangepast aan het gewicht en de omvang van legervoertuigen.

Als een brug bijvoorbeeld niet in staat is om het gewicht van een colonne tanks te dragen, moet er een nieuwe voor in de plaats komen.

Zo moet de nieuwe brug in Genua, waar in 2018 een brug instortte, Abrams-tanks kunnen dragen die 70 ton per stuk wegen.

U kunt wel raden wie voor de kosten mag opdraaien.

De Europese Commissie heeft 30 miljard euro opzij gezet voor het project, geld dat uit onze zakken komt.

Militaire Schengenzone

Het United States Army Europe (USAREUR) wil ook dat er een militaire Schengenzone komt, waarbinnen tanks ongehinderd kunnen reizen.

De militaire oefening moet alle ‘obstakels voor militaire mobiliteit’ blootleggen. Het is vervolgens aan de EU om ze te verwijderen.

En zodoende zullen 30.000 Amerikaanse soldaten het transportnetwerk binnen de EU testen. Zij hoeven zich niets aan te trekken van de maatregelen die zijn genomen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Er zijn beelden opgedoken van de eerste 200 soldaten van het USAREUR die op 6 maart in Beieren zijn aangekomen.

Doel

Terwijl het coronavirus om zich heen greep, schudden Amerikaanse soldaten Duitse overheidsfunctionarissen de hand. Ook droegen zij geen maskers.

“Waren ze al gevaccineerd tegen het coronavirus?” vraagt Dinucci zich af.

We kunnen ons ook afvragen wat het doel is van ‘de grootste inzet van Amerikaanse troepen in Europa sinds het einde van de Koude Oorlog’ op een moment dat Europa in crisis verkeert vanwege de dreiging van het coronavirus, merkt hij op.

[divider]

Update: Als gevolg van de corona-uitbraak zullen er aanzienlijk minder soldaten meedoen aan de oefening.

[Voltaire Network]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mike
mike
3 jaren geleden

Er gaan geruchten dat deze troepen in Europa zijn om de Dark Cabal te arresteren.

IFF
IFF
3 jaren geleden

Aansluitend op de huidige crisis een grote oorlog met Rusland en/of China. Zo erg zijn/worden we erin geluisd door de krankzinnige meute in Brussel, aangespoord door de oranjekleurige idioot in de VS. En Jens Stoltenberg wil oh zo graag een speldje op zijn kraag.

Geen schaap
Geen schaap
3 jaren geleden

Wanneer gaat de EU oefenen in de USA ?

William
William
3 jaren geleden

Wie heeft verzonnen dat er een oefening moet komen? Waarvoor moeten er 20.000 VS militairen naar Europa? Wat hebben die hier te zoeken? Let maar op.. elke keer als er een oefening plaatsvind breekt de pleuris uit en word het geen oefening meer maar echt de vlam in de pan.. er werd een test op Europa losgelaten hoe makkelijk de mensen te manipuleren zijn.. corona is niet erger dan de griep waar jaarlijks 680.000 mensen aan doodgaan.. en waarom moet met wc papier hamsteren? Ook dat is een psychologische test, het zou me niks verbazen als er een opdracht om wc papier te hamsteren via verborgen TV beelden (1 beeld in de 30 vaar het videosignaal uit bestaat) die niet met het blote oog word waargenomen maar wel in het onderbewustzijn word geprent.. wat als er nu een andere boodschap word ingeprent.. dat wij straks als lemmingen in de afgrond storten.

Back to top button
45
0
We lezen graag je reactie!x