Homepagina » Buitenland » Terwijl Europa in lockdown gaat vanwege coronavirus, zet EU deur open voor Amerikaanse leger. Wat is het doel hiervan?
coronavirus
Foto: CC0

Terwijl Europa in lockdown gaat vanwege coronavirus, zet EU deur open voor Amerikaanse leger. Wat is het doel hiervan?

Zo’n 20.000 Amerikaanse soldaten trekken momenteel door de Europese Unie en hebben lak aan de maatregelen die vanwege het coronavirus zijn genomen door de afzonderlijke lidstaten. Er zijn twee mogelijkheden: de legerleiding is incompetent of de soldaten zijn al gevaccineerd, schrijft geopolitiek wetenschapper Manlio Dinucci in de Italiaanse krant Il Manifesto.

Op 4 en 5 maart kwamen de defensieministers van de 27 EU-landen bijeen in Kroatië. Niet om te praten over het coronavirus, maar over ‘militaire mobiliteit’.

In april en mei wordt een militaire oefening gehouden waarbij dit thema centraal staat.

Grootste inzet sinds Koude Oorlog

De oefening, Defender-Europe 20 geheten, is door NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg – die ook bij de bijeenkomst aanwezig was – omschreven als ‘de grootste inzet van Amerikaanse troepen in Europa sinds het einde van de Koude Oorlog’.

De Amerikaanse soldaten brengen zo’n 33.000 stuks militair materieel mee, variërend van wapens tot zware Abrams-tanks.

Er is alleen één probleem: uit een rapport van het Europees Parlement blijkt dat Europese infrastructuur die sinds de jaren negentig is aangelegd, alleen geschikt is voor burgervoertuigen.

Gelukkig was daar de Europese Commissie om een helpende hand toe te steken.

30 miljard euro

Op belangrijke punten moet de infrastructuur worden aangepast aan het gewicht en de omvang van legervoertuigen.

Als een brug bijvoorbeeld niet in staat is om het gewicht van een colonne tanks te dragen, moet er een nieuwe voor in de plaats komen.

Zo moet de nieuwe brug in Genua, waar in 2018 een brug instortte, Abrams-tanks kunnen dragen die 70 ton per stuk wegen.

U kunt wel raden wie voor de kosten mag opdraaien.

De Europese Commissie heeft 30 miljard euro opzij gezet voor het project, geld dat uit onze zakken komt.

Militaire Schengenzone

Het United States Army Europe (USAREUR) wil ook dat er een militaire Schengenzone komt, waarbinnen tanks ongehinderd kunnen reizen.

De militaire oefening moet alle ‘obstakels voor militaire mobiliteit’ blootleggen. Het is vervolgens aan de EU om ze te verwijderen.

En zodoende zullen 30.000 Amerikaanse soldaten het transportnetwerk binnen de EU testen. Zij hoeven zich niets aan te trekken van de maatregelen die zijn genomen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Er zijn beelden opgedoken van de eerste 200 soldaten van het USAREUR die op 6 maart in Beieren zijn aangekomen.

Doel

Terwijl het coronavirus om zich heen greep, schudden Amerikaanse soldaten Duitse overheidsfunctionarissen de hand. Ook droegen zij geen maskers.

“Waren ze al gevaccineerd tegen het coronavirus?” vraagt Dinucci zich af.

We kunnen ons ook afvragen wat het doel is van ‘de grootste inzet van Amerikaanse troepen in Europa sinds het einde van de Koude Oorlog’ op een moment dat Europa in crisis verkeert vanwege de dreiging van het coronavirus, merkt hij op.

Update: Als gevolg van de corona-uitbraak zullen er aanzienlijk minder soldaten meedoen aan de oefening.

[Voltaire Network]
5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mike
mike
1 jaar geleden

Er gaan geruchten dat deze troepen in Europa zijn om de Dark Cabal te arresteren.

Willem
Willem
Reactie op  mike
1 jaar geleden

Was dat al niet gedaan in 2018? Althans een deel?

Gea Breuker
Gea Breuker
Reactie op  mike
1 jaar geleden

Geef ze dan idd de vrije ruimte, en het mag dan ook nog wel een 0 erachter extra kosten om de 700 triljoen die daarna vrijkomt te kunnen verdelen!

Ab Lekkerkerk
Ab Lekkerkerk
Reactie op  Gea Breuker
1 jaar geleden

Geloof de mooie verhaaltjes niet. Het wordt niet voor ons opgelost door zogenaamde witte draken en hoeden. We moeten het zelf gaan doen. Maar ben bang dat het inmiddels al over 12 en geweest is!

Veteraan Delta
Veteraan Delta
Reactie op  mike
1 jaar geleden

Dat gaat niet gebeuren vrees ik..

peter
peter
Reactie op  mike
1 jaar geleden

Make my day!

Philip
Philip
Reactie op  mike
1 jaar geleden

Neen, die troepen zijn er omdat ze langs de Russische grens, samen met andere NATO landen oefeningen gaan houden, kwestie van de dreiging van de Russen te ontmoedigen…dat is de officiële verklaring.

EXERCISE DEFENDER-EUROPE 20 UNDERWAY

https://shape.nato.int/news-archive/2020/exercise-defendereurope-20-underway

De onofficiële en met wat kennis van zaken is, dat veel van die troepen permanent in Europa gaan blijven, de meeste van die troepen worden trouwens gestationeerd in onder meer Polen, die een militaire samenwerking akkoord hebben getekend met de Amerikanen.

US, Polish presidents sign pact to boost American military presence in Poland

https://www.defensenews.com/global/europe/2019/09/24/us-polish-presidents-sign-pact-to-boost-american-military-presence-in-poland/

US military in Germany: What you need to know
A decision to move US troops out of Germany would mark a major change in the defense relationship between the two countries and reshape the basis of American military presence in Europe since WWII.
In fact, Germany hosts the largest portion of US troops in Europe — roughly 38,600, though the numbers vary as troops are regularly rotated to other countries. This is also more military personnel than the US keeps in any other country except Japan.

Germany is home to five of the seven US Army garrisons in Europe (the other two are in Belgium and Italy), and the US Army Europe is headquartered at the garrison in Wiesbaden, a city close to Frankfurt in central western Germany.

https://www.dw.com/en/us-military-in-germany-what-you-need-to-know/a-49998340

Elise
Elise
Reactie op  Philip
1 jaar geleden

In het logo van shape staat geschreven: Vigilia Pretium Lebertatis.
Vigilia betekent: nachtwachten der soldaten/vooravond/wake bij een dode/zieleheil van een overlevende voor begrafenis/hoogfeest bij katholieken.
Pretium: prijs/waarde/waardigheid
Libertatis: vrijheid.

TACP
TACP
Reactie op  mike
1 jaar geleden

@ Mike

The Dark Cabal, de namen worden steeds gekker. Nee, ze zijn hier niet om het de elite te arresteren, mijn hemel hoe je hierbij ? Overigens was deze operatie al ander half jaar geleden aangekondigd, maar wat wel verassend is dat niet is uitgesteld, want het is toch opmerkelijk te noemen als er zogenaamd een virus om zich slaat er doodleuk duizenden mensen ingevlogen worden. Wellicht dat ze van de “crisis” gebruik maken om 5g installatie of andere troep te installeren, maar het arresteren van de elite is het in ieder geval niet. Trump gaat echt niet zijn overlords aanpakken.

Rob
Rob
Reactie op  TACP
1 jaar geleden

@TACP. De plannen om de elite te arresteren bestaan al veel langer dan het plan voor de oefening. En de Cabal is ook al jaren bekend bij veel mensen. Dat zijn families als de Rothschilds, Rockefellers etc. Die hebben geprobeerd om de macht over de hele wereld te krijgen via hun banken systeem. Vooral de Rothschilds zijn berucht. Die familie zit over de hele wereld. Dat is één van de zogenaamde bloedlijn families en dat gaat eeuwen terug. In Amerika is het die familie die in 1913 de creatie van geld in handen heeft gekregen door de Federal Reserve Act. Na ww2 hebben ze de dollar losgekoppeld van goud en gekoppeld aan olie waardoor de petrodollar werd gecreëerd. Overal waar een centrale bank staat hadden zij de macht. De Rockefellers hebben vooral de oliehandel in bezit gekregen. Dat jij daar niet bekend mee bent betekent niet dat het niet bestaat. Veel mensen zijn er wel al jaren mee bekend. De wereld is verdeeld. Namen zoals de Cabal staan gewoon voor bepaalde machtsblokken en cults. Die zitten overal op de wereld alleen zijn ze niet allemaal er op gericht geweest om de macht over de hele wereld te krijgen.

We zullen moeten gaan zien wat er werkelijk gaat gebeuren maar we leven wel in een tijd waarvan gezegd wordt dat het uniek is omdat de er een verandering (in bewustzijn) gaande is die de mensheid nog nooit eerder heeft meegemaakt. Wat er dan met de heersende macht gaande is is dat ze in paniek zijn want ze schijnen steeds meer de controle verloren te hebben en het enige wapen wat ze nog hebben is ‘angst zaaien’. Trump schijnt van veel op de hoogte zijn maar speelt het spelletje mee. Waarom denk je dat hij al zoveel van die types weer ontslagen heeft? Een tijdje geleden hoorde ik in een podcast op internet al zeggen dat veel van die types al verdwenen waren. Dat was niet de top maar wel veel anderen. De top komt er langzaamaan alleen voor te staan als er al veel verdwenen zijn. De top zijn de meest gevaarlijke. De mens kan veranderen maar over hen wordt gezegd dat zij niet kunnen veranderen. Daarmee wordt dan in feite gezegd dat zij het ‘kwaad’ zijn hier op de planeet.

Het is nu belangrijk om een open mind te hebben voor meer mogelijkheden want die zijn er in deze tijd zeker. Simpel gezegd: de wereld is altijd op macht gebaseerd geweest maar in deze tijd is de mogelijkheid van echte vrede zeer goed mogelijk. Daar kun je niet voor vechten, daar moet je naar leven. Macht is vernietiging van het leven en er wordt wel gezegd dat de huidige situatie de eindstrijd is, met een hele grote kans dat de elite die verliest.

Ab Lekkerkerk
Ab Lekkerkerk
Reactie op  Rob
1 jaar geleden

Die plannen ken ik ook. Is gecontroleerde oppositie. In het leven geroepen om de mensen die het spel door beginnen te krijgen bezig te houden en hoop te geven. Gaat niet gebeuren. We zullen het zelf moeten doen door niet meer mee te werken. De komende lock down van Nederland te gaan negeren. Met zijn ALLEN! De paar mensen die nu het lef hebben het te doen kunnen geen verandering bewerkstelligen. Die pakken ze op of krijgen een flinke boete. Alleen de massa kan het!

kees
kees
Reactie op  Ab Lekkerkerk
1 jaar geleden

Hallo Ab, het beste m.i. is de aarde verlaten. Maar helaas dat zal het niet zijn voor ALLEN!

Wim Q
Wim Q
Reactie op  Rob
1 jaar geleden

Kom graag met jou in contact Rob, jij ben goed op de hoogte, vele denken zoals ons alleen weten het een hoop niet van elkaar omdat wij voor gek verkaart worden.

Gr wim Q

Wim Q
Wim Q
Reactie op  TACP
1 jaar geleden

He mike
Je zou toch beter je huiswerk moeten en je wat meer in de geschiedenis moeten verdiepen.
De cabal bestaat echt het zijn geen sprookjes, ze zijn er al eeuwen.
De Kenedy’s hebben het ten lijve ondervonden, ook hij was al voorvechter van de ongelijkheid in de wereld.
Nu is Trump aan de beurt om het elite gespuis de das om te doen samen met Poetin die al jaren bezig is om de cabal aan te pakken.
Alleen als je een olfantenhuid heeft en eindeloos geduld en de ballen om de goeie beslissingen te nemen zijn ze misschien aan te pakken.
Het corona gebeuren stinkt als een beerput en is een voorop gezet plan van china en de who om paniek te zaaien en de wereld in financieel verderf te storten samen met die corrupte media die ons elke dag niets anders vertellen dan leugens en de wereld hangt als lamme schaapjes aan hun lippen.
1 simplele vraag mike, als jij 3 miljard eigen vermogen zou hebben net als trump, waarom zou je je dan druk maken wat er om je heen gebeurt, je zou toch in een hangmat gaan liggen en denken ze zoeken het maar uit, nee hij is hier speciaal voor neergezet en houd grote schoonmaak, ik zou is kijken naar janet ossenbaard en meer van dat soort onderzoekers en gewoon alleen maar luisteren, ik vraag niet om haar te geloven maar om alleen is te luisteren en jezelf afvragen ben ik een meeloop schaapje in de kudde of kan ik zelf ook nadenken.
Er is veel meer aan de hand dan wie dan ook zich voor mogelijk kan houden, van baby bloed drinken tot de lollita express van Epstein en onze grote vriend Bil Gates.

Gr wim

rik
rik
Reactie op  mike
1 jaar geleden

heb je meer nieuws van dit gerucht ?

IFF
IFF
1 jaar geleden

Aansluitend op de huidige crisis een grote oorlog met Rusland en/of China. Zo erg zijn/worden we erin geluisd door de krankzinnige meute in Brussel, aangespoord door de oranjekleurige idioot in de VS. En Jens Stoltenberg wil oh zo graag een speldje op zijn kraag.

peter
peter
Reactie op  IFF
1 jaar geleden

Die oranje gast is anders behoorlijk goed bezig.

TACP
TACP
Reactie op  IFF
1 jaar geleden

Hoe verachtelijk de EU ook is, het is niet meer dan een doorgeef luik/gevangenis van de elite, het is slechts een radje in een veel grotere machine.

Ron Jaspers
Ron Jaspers
Reactie op  TACP
1 jaar geleden

TACP.U hebt (helaas) gelijk.De E.U. is een uitvoerend kantoor van de nazi bilderberg groep en voeren de N.W.O. agenda uit,90% van de wereldbevolking moet uitgemoord worden,de overige 10% dient als slaven voor de satanische elite.

exegese
exegese
Reactie op  IFF
1 jaar geleden

Dat is idd geen ondenkbaar scenario. Eerst worden mensen bang gemaakt met een onzichtbare vijand. Een virus die alleen gezien en beoordeeld kan worden door experts. Echt alles om het volk te managen naar hun behagen ligt hiermee binnen handbereik. Niemand kan het feitelijk controleren, niemand kan of mag vluchten, een veilig heenkomen zoeken of voorzieningen treffen in het buitenland en ondertussen wordt een derde wereldoorlog in de steigers gezet en mag de pleuris uitbreken en kan de massa met het grootste gemak flink uitgedund worden. Ik hoop dat dit niet waar is maar het past precies in de zieke denkwijze van de ons regerende psychopaten. Rusland moet en zal op de knieën gebracht worden en het plebs in Europa betaalt het gelag. Het slagveld ligt hier in Europa, zo vrees ik.

kees
kees
Reactie op  exegese
1 jaar geleden

Hallo,Exegese en dan word contant geld verboden wegens besmettingsgevaar.

Tante Maart Geerink
Tante Maart Geerink
Reactie op  IFF
1 jaar geleden

Met dank aan degenen die op Rutte gestemd hebben. We zitten nu met zijn allen in een totalitaire dictatuur.

Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

Wanneer gaat de EU oefenen in de USA ?

William
William
1 jaar geleden

Wie heeft verzonnen dat er een oefening moet komen? Waarvoor moeten er 20.000 VS militairen naar Europa? Wat hebben die hier te zoeken? Let maar op.. elke keer als er een oefening plaatsvind breekt de pleuris uit en word het geen oefening meer maar echt de vlam in de pan.. er werd een test op Europa losgelaten hoe makkelijk de mensen te manipuleren zijn.. corona is niet erger dan de griep waar jaarlijks 680.000 mensen aan doodgaan.. en waarom moet met wc papier hamsteren? Ook dat is een psychologische test, het zou me niks verbazen als er een opdracht om wc papier te hamsteren via verborgen TV beelden (1 beeld in de 30 vaar het videosignaal uit bestaat) die niet met het blote oog word waargenomen maar wel in het onderbewustzijn word geprent.. wat als er nu een andere boodschap word ingeprent.. dat wij straks als lemmingen in de afgrond storten.

Willem
Willem
Reactie op  William
1 jaar geleden

Erger 30.000

Willem
Willem
Reactie op  Willem
1 jaar geleden

Oefening ? Voor opgezet plan alle stukjes beginnen op hun plek te vallen

Ramon
Ramon
Reactie op  William
1 jaar geleden

Verder alles goed jongens?

H.J.
H.J.
1 jaar geleden

Deze troepen zijn gewoon in Europa, omdat de Bilderbergers dit willen.

Jay
Jay
1 jaar geleden

Sinds 13 maart geen verplaatsing van troepen en materiaal vanwege Corona. Opbouw was reeds vanaf januari bezig daar kunnen ze verder weinig aan doen.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Blijf lekker in je vreedzame USA.

Elise
Elise
1 jaar geleden

Niet alleen Europa op slot. Ook de VS en India. Informatie van deze landen verkregen door mensen, die wij kennen/elke dag spreken.
Hoe zit met met zuid Amerika? Iemand daar al iets vernomen?
Lijkt toch aardig op een wereld lock down.
Toch iets met het geldsysteem/NWO te maken?

David
David
Reactie op  Elise
1 jaar geleden

Heel ons financieel systeem staat op instorten. Men zal het leger moeten inzetten om opstanden te onderdrukken en het eigen leger schiet niet graag op zijn bevolking.

salvar
salvar
1 jaar geleden

dit is niet om de cabal te arresteren want dat zijn ze zelf.
ze zijn er om rusland weg te vagen.
de hoogmoed komt ten val en wij nederlanders zullen merken waarom we constant rusland hebben gedemoniseerd en wij zullen net als brussel van de kaart worden geveegd.
dus hou je vast voor de storm die komen gaat .

maar nee we slapen lekker verder en hebben ook nooit gezegd tegen rutte of stoltenberg of welke klootzak ook dat we dit niet willen.

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  salvar
1 jaar geleden

Ja, en zo is dit altijd al gegaan, sinds de burgeroorlog in de VS is het land altijd vrij gebleven van oorlogs geweld. OK ,Pearl Harbor,false flag, daar gelaten.
WWI, WWII, Korea, Vietnam, Afghanistan, Irak en nog vele andere landen in puin, terwijl de VS verschoond bleef van deze ellende. En Europa leert nooit. Men zou de VS moeten boycotten, isoleren en alle amerikanen gewoon het land uitflikkeren. Niks dan ellende en verpaupering ( graffity, hells angels etc) is uit dat land gekomen.
Het was het ‘Wilde Westen’, en het is het nog steeds. Kijk naar de film ‘Easy Rider’, laatste gedeelte en dan heb je een idee van de volks mentaliteit: dom en geindoctrineert.

Henk
Henk
Reactie op  salvar
1 jaar geleden

Lees deze eerst maar even voordat jullie weer allerlei complotten verzinnen.

https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2020/03/13/amerikaanse-troepenverplaatsing-in-nederland-afgeblazen

Even zelf onderzoek doen mensen. Anders ga je je suggesties als waarheid aannemen en dat is nog gevaarlijker.

Ron
Ron
1 jaar geleden

Bruggen aangepast komaan zeg in de jaren 70 hadden we in de eerste genie in België reeds draagbare atoombommen. Wat denk je zal het eerste doel zijn in een oorlog? De infrastructuur natuurlijk. 1 uur met de nieuwe wapens van Rusland vernietigen alles. De huidige infrastructuur is enkel om de militairen te laten spelen in hun speeltuin. Een beetje de vijand jennen en als die reageerd zie je wel dat is de slechte.

x

Check Also

de jonge

De Jonge beweert dat cijfers goede kant opgaan dankzij vaccinatie: ‘Pure propaganda’

De cijfers gaan de goede kant op, ...

cahill

Professor Cahill waarschuwt globalisten: ‘Het spel is voorbij’

De Ierse professor Dolores Cahill, die al ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

45
0
We lezen graag je reactie!x