Binnenland

Ophef over directiesalarissen goede doelen: ‘Ik haak boos af’

Help door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Statenlid Harry van den Berg (PVV) zag vrijdag de reclame van DierenLot. Hij overwoog als groot dierenliefhebber om 1,80 euro per maand over te maken. Toen zag hij wat de twee directeuren krijgen voor hun 32-urige werkweek. In 2019 verdienden ze samen bijna 220.000 euro. “Ik haak boos af,” aldus Van den Berg op Twitter. “Geld geef je voor de dieren, niet de directie.” De bedragen zijn hier terug te vinden in het jaarverslag.

Zijn tweet werd massaal geliket en trok ook de aandacht van DierenLot. “Beste Harry, nogal makkelijk ‘scoren’ voor een Statenlid,” reageerde het goede doel gepikeerd. “Als je echt dierenliefhebber bent, ga je met ons in gesprek, zoals inmiddels veel Statenleden in andere provincies.”

“Ga je schamen. In een hoekje. Diep,” beet het Statenlid van zich af. “Dergelijk werk doe je uit liefde voor het dier, niet voor de dikke portemonnee. Anders had ik ook wel wat anders gedaan dan Statenlid, effectief nog geen tientje per uur. Roeping, met groot risico op reputatieschade ook nog, geen big business.”

Walgelijk

32 uur werken voor een ton bij een liefdadigheidsinstelling. Onverdedigbaar, vindt Van den Berg.

Hij kreeg bijval van het Bossche gemeenteraadslid Lambert van Griensven (PVV). Die becijferde dat 10.000 donateurs de directeuren betalen. “10.000 donateurs, voordat er ook maar een cent naar het lot van de dieren gaat. Walgelijk,” zei hij.

Ook Telegraaf-columniste Nausicaa Marbe mengde zich in de discussie: “En ze doen in die overigens heel lange reclame alsof ze op de rand van een faillissement staan.”

4.9 59 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
94 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnie
Arnie
1 jaar geleden

Daarom geef ik überhaupt geen geld aan goede doelen, er zijn er maar een paar die het meeste geld op strijken.

Jopie
Jopie
1 jaar geleden

Bij de meeste goede doelen, krijgen de directeuren een behoorlijk bedrag, waarvoor?.Aan de andere kant Dierenlot doet heel veel voor de dieren. Ik steun dierenlot al jaren met een goed gevoel , dat er van mijn bijdrage ook naar de dieren gaat.

Mar
Mar
1 jaar geleden

Dat is dus met alle goede doelen!! En er veranderd niets met jou geld, ik kwam er ook achter jaren geleden en ben gestopt met doneren, zie maar naar arme landen ,mensen blijven arm en als opject beschouwd en al 40 jaar niks veranderd….dus mensen niet meer geven en nadenken!!

Pieter Gelens
Pieter Gelens
1 jaar geleden

Hanteer een zielig onderwerp. En het geld stroomt binnen.
En de PVV durft het gewoon te benoemen. Het zijn vaak de salon socialisten die zulke leuke verdien modellen hebben, heb ik me laten vertellen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

94
0
We lezen graag je reactie!x