Binnenland

Ophef over directiesalarissen goede doelen: ‘Ik haak boos af’

Help ons door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Statenlid Harry van den Berg (PVV) zag vrijdag de reclame van DierenLot. Hij overwoog als groot dierenliefhebber om 1,80 euro per maand over te maken. Toen zag hij wat de twee directeuren krijgen voor hun 32-urige werkweek. In 2019 verdienden ze samen bijna 220.000 euro. “Ik haak boos af,” aldus Van den Berg op Twitter. “Geld geef je voor de dieren, niet de directie.” De bedragen zijn hier terug te vinden in het jaarverslag.

Zijn tweet werd massaal geliket en trok ook de aandacht van DierenLot. “Beste Harry, nogal makkelijk ‘scoren’ voor een Statenlid,” reageerde het goede doel gepikeerd. “Als je echt dierenliefhebber bent, ga je met ons in gesprek, zoals inmiddels veel Statenleden in andere provincies.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

“Ga je schamen. In een hoekje. Diep,” beet het Statenlid van zich af. “Dergelijk werk doe je uit liefde voor het dier, niet voor de dikke portemonnee. Anders had ik ook wel wat anders gedaan dan Statenlid, effectief nog geen tientje per uur. Roeping, met groot risico op reputatieschade ook nog, geen big business.”

Walgelijk

32 uur werken voor een ton bij een liefdadigheidsinstelling. Onverdedigbaar, vindt Van den Berg.

Hij kreeg bijval van het Bossche gemeenteraadslid Lambert van Griensven (PVV). Die becijferde dat 10.000 donateurs de directeuren betalen. “10.000 donateurs, voordat er ook maar een cent naar het lot van de dieren gaat. Walgelijk,” zei hij.

Ook Telegraaf-columniste Nausicaa Marbe mengde zich in de discussie: “En ze doen in die overigens heel lange reclame alsof ze op de rand van een faillissement staan.”

4.8 70 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnie
Arnie
3 jaren geleden

Daarom geef ik überhaupt geen geld aan goede doelen, er zijn er maar een paar die het meeste geld op strijken.

Jopie
Jopie
3 jaren geleden

Bij de meeste goede doelen, krijgen de directeuren een behoorlijk bedrag, waarvoor?.Aan de andere kant Dierenlot doet heel veel voor de dieren. Ik steun dierenlot al jaren met een goed gevoel , dat er van mijn bijdrage ook naar de dieren gaat.

Mar
Mar
3 jaren geleden

Dat is dus met alle goede doelen!! En er veranderd niets met jou geld, ik kwam er ook achter jaren geleden en ben gestopt met doneren, zie maar naar arme landen ,mensen blijven arm en als opject beschouwd en al 40 jaar niks veranderd….dus mensen niet meer geven en nadenken!!

Pieter Gelens
Pieter Gelens
3 jaren geleden

Hanteer een zielig onderwerp. En het geld stroomt binnen.
En de PVV durft het gewoon te benoemen. Het zijn vaak de salon socialisten die zulke leuke verdien modellen hebben, heb ik me laten vertellen.

Back to top button
96
0
We lezen graag je reactie!x