Binnenland

Forse kritiek op Rutte na uitspraken over stijgende prijzen: ‘Wat een ongelooflijke onbeschoftheid’

Help door dit met kennissen op je social netwerk te delen!

Mensen met een kleine portemonnee zouden een vorm van financiële tegemoetkoming krijgen, onder meer vanwege de stijgende energieprijzen. Hoe die vergoeding eruit gaat zien, is nog niet duidelijk.

Na afloop van het kabinetsoverleg over de situatie in Oekraïne zei premier Rutte dat mensen even geduld moeten hebben en dat het nog wel een aantal weken kan duren voordat de financiële ondersteuning geregeld is.

Over de stijgende energie- en brandstofprijzen zei Rutte: “Het is natuurlijk de taak van het Nederlandse kabinet om ervoor te zorgen dat we zo goed mogelijk die effecten dempen. Dat is niet zomaar per dag te regelen. Het is niet mogelijk om op te dempen tegen in dit tempo stijgende energieprijzen en benzineprijzen.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Daar ga ik heel eerlijk over zijn

“We gaan heel precies in kaart brengen wat we kunnen doen, maar dat gaat niet binnen 24 uur of 48 uur. Daarvoor zijn deze gevolgen gewoon te groot,” beweerde Rutte. De premier zei dat het waarschijnlijk nog weken gaat duren. “Dat is onvermijdelijk. Daar ga ik heel eerlijk over zijn.”

Wat wel binnen 24 uur of 48 uur kan, is 100 miljoen euro extra lenen aan Oekraïne. Het land kan rekenen op financiële hulp vanuit Nederland. Het geld is bedoeld om Oekraïne te helpen de begroting te financieren.

Bah!

“Het Westen trekt ons een oorlog met Rusland in en legt sancties op. De prijzen in Nederland stijgen hierdoor tot nieuwe recordhoogten – het leven wordt onbetaalbaar. Het kan Rutte niets schelen; Nederlanders moeten volgens hem ‘maar even geduld hebben’,” reageert Forum voor Democratie.

PVV-leider Geert Wilders schrijft: “Wat een ongelooflijke onbeschoftheid van Rutte, de hele dag bezig met de hele wereld, maar lak hebben aan onze eigen mensen die de energierekening, benzine of boodschappen nauwelijks meer kunnen betalen. Bah!”

4.9 142 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
200 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Portugee
Portugee
10 maanden geleden

Zum kotsen!

Rene Smit
Rene Smit
10 maanden geleden

Alles past in het beeld van het WEF.
Als lakei doet Rutte het heel erg goed.

Japke
Japke
10 maanden geleden

Hij en eerlijk. Alles kon de afgelopen 2 jaar binnen no time “geregeld”. Die vent is echt knettergek, tuig van de richel.
Ik ben heel benieuwd wanneer er eens goed ingegrepen wordt, wereldwijd.

Ton
Ton
10 maanden geleden

Bij de meeste mensen zit de aap nog in de mouw.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

200
0
We lezen graag je reactie!x