Gezondheid

Neuroloog: “ADHD is een nepstoornis”

Help anderen door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

ADHD bestaat niet. Dat heeft de Amerikaanse neuroloog Richard Saul geconcludeerd. “ADHD als een aandoening behandelen en niet als een reeks symptomen is een grote fout,” zei hij. “Het is gevaarlijk voor de kinderen en volwassenen die het stempel opgeplakt krijgen.”

Het samenvoegen van symptomen en vervolgens onder de noemer ADHD behandelen met medicijnen is volgens dr. Saul net zo erg als de symptomen van een hartaanval aanpakken met pijnstillers in plaats van het hart zelf te genezen. “Het is gevaarlijk, nalatig en verkeerd,” benadrukte hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Ritalin

In de jaren zeventig geloofde dr. Saul nog in ADHD, maar na 50 jaar is zijn kijk veranderd. “Ik besef nu dat de symptomen een brede waaier aan onderliggende oorzaken hebben die nu gewoon genegeerd worden omdat het stempel ADHD razendsnel gegeven wordt,” zei hij.

In zijn boek ADHD Does Not Exist stelt de neuroloog dat we vastzitten in een cirkel van misdiagnose en het overdreven voorschrijven van pepmiddelen zoals Ritalin. Die hebben volgens hem gevaarlijke bijwerkingen. Ze remmen de eetlust af, verstoren de nachtrust, lokken angst en irritatie uit en veroorzaken stemmingswisselingen.

IJzertekort

Een Franse studie uit 2004 lijkt zijn bevindingen te ondersteunen. Onderzoekers ontdekten dat 84 procent van de kinderen met ‘ADHD’ een ijzertekort had, in tegenstelling tot 18 procent van de kinderen zonder de stoornis.

Medicatie is volgens dr. Saul vaak overbodig. Gezonder eten, meer bewegen en beter slapen, luidt het devies. Hij besluit dat we anders moeten leren kijken naar de problemen in plaats van vasthouden aan de achterhaalde diagnose waar artsen en farmaceutische bedrijven aan vastklampen.

[Collective-evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Zo kan men onbewust op Agenda21 aansturen; allemaal ‘mindcontrol’.

steef
steef
7 jaren geleden

Ik was altijd jaloers als ik adhd mensen tegen kwam, Vaak goed gebekt, veel energie en kracht om dingen te doen. Zelf heb ik omgekeerde variant add…..en altijd moe. Heb het gevoel dat het reactie is op stres om me heen. Vraag me af of add ook niet bestaat…

Faith
Faith
7 jaren geleden

Die macht hebben ze niet meer. Aquarius Tijdperk, weet je nog?
Het kwaad dat niet in de hoge frequenties mee kan.

Henk Verhaeren
Henk Verhaeren
7 jaren geleden

Nou als het een nepstoornis is dan vraag ik me toch af hoe ik voordat ik wist dat het bestond er last van had zo´n veertig jaar geleden. Maar goed, het zal ook vast met een ijzertekort te maken hebben. Ik heb toevallig nog een potje ijzerpillen van het Kruidvat in de kast staan, sla er meteen een handje van achterover!

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x