Homepagina » Gezondheid » Neuroloog: “ADHD is een nepstoornis”
Neuroloog: "ADHD is een nepstoornis"

Neuroloog: “ADHD is een nepstoornis”

ADHD bestaat niet. Dat heeft de Amerikaanse neuroloog Richard Saul geconcludeerd. “ADHD als een aandoening behandelen en niet als een reeks symptomen is een grote fout,” zei hij. “Het is gevaarlijk voor de kinderen en volwassenen die het stempel opgeplakt krijgen.”

Het samenvoegen van symptomen en vervolgens onder de noemer ADHD behandelen met medicijnen is volgens dr. Saul net zo erg als de symptomen van een hartaanval aanpakken met pijnstillers in plaats van het hart zelf te genezen. “Het is gevaarlijk, nalatig en verkeerd,” benadrukte hij.

Ritalin

In de jaren zeventig geloofde dr. Saul nog in ADHD, maar na 50 jaar is zijn kijk veranderd. “Ik besef nu dat de symptomen een brede waaier aan onderliggende oorzaken hebben die nu gewoon genegeerd worden omdat het stempel ADHD razendsnel gegeven wordt,” zei hij.

In zijn boek ADHD Does Not Exist stelt de neuroloog dat we vastzitten in een cirkel van misdiagnose en het overdreven voorschrijven van pepmiddelen zoals Ritalin. Die hebben volgens hem gevaarlijke bijwerkingen. Ze remmen de eetlust af, verstoren de nachtrust, lokken angst en irritatie uit en veroorzaken stemmingswisselingen.

IJzertekort

Een Franse studie uit 2004 lijkt zijn bevindingen te ondersteunen. Onderzoekers ontdekten dat 84 procent van de kinderen met ‘ADHD’ een ijzertekort had, in tegenstelling tot 18 procent van de kinderen zonder de stoornis.

Medicatie is volgens dr. Saul vaak overbodig. Gezonder eten, meer bewegen en beter slapen, luidt het devies. Hij besluit dat we anders moeten leren kijken naar de problemen in plaats van vasthouden aan de achterhaalde diagnose waar artsen en farmaceutische bedrijven aan vastklampen.

[Collective-evolution]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • steef schreef:

  Ik was altijd jaloers als ik adhd mensen tegen kwam, Vaak goed gebekt, veel energie en kracht om dingen te doen. Zelf heb ik omgekeerde variant add…..en altijd moe. Heb het gevoel dat het reactie is op stres om me heen. Vraag me af of add ook niet bestaat…

  5 likes
  • Faith schreef:

   Misschien ben je wel een starseed, eentje die zich moeilijk aan kan passen aan de kromme regels van de cabal. Het dan als een ziekte zien komt ze wel te pas.
   Misschien hebben zij die term verzonnen, waar het vroeger alternativo’s of onaangepasten genoemd werd.
   Verder werd er niet zoveel aandacht aan geschonken, moest kunnen.
   Dat het een probleem werd dat is pas van de laatste 20 jaar.
   De druk werd ineens enorm om ”normaal” te gaan leven anders deugde je van geen kant. Punt.
   20 jaar geleden, toen de Agenda flink gepromoot werd met alle leugens en verdraaiingen die daar bij hoorden, ook veranderen van wetten, deden ze even om het plaatje passend te krijgen.
   Op een site las ik dat lichtwerkers, zijn ze achter gekomen, eigenlijk voor het duister werken.
   Dit verzin je niet. Hoe krom wil je het hebben.
   Ook zou mediteren niet echt het antwoord zijn omdat al die tijd dat je zit te mediteren, de cabal rustig door kan gaan met zijn gang gaan. Wie verzint nu zoiets onnozels?
   Alsof als je niet mediteert, je wel wat uit kan richten aan stiekem gedoe van die nazi’s.
   Stiekem doen en toch de wet mee hebben is de sleutel tot hun succes. Wat wil je doen?
   En mediteren kun je ook onder de afwas, het douchen, boodschappen doen.
   Affirmeren dat het snel afgelopen is met die louche figuren met hun zieke ideeen.
   En dat met miljoenen tegelijk wereldwijd, dat zou geen kracht hebben?
   Meditatie is juist het antwoord als we het zelf niet meer kunnen, komt de kracht van de energetische kant en is veel effectiever.
   En je ziet het, het duister spartelt nog even tegen maar is in feite al uitgeschakeld.
   De kort van zichtheid dus onkunde doet ze weer eens de das om.

   7 likes
   • Azrael schreef:

    Even heel hard lachen hoor, hahahahhahahaha, het duister spartelt nog even tegen??? Ga jij dat eens heel gauw in Syrië vertellen nadat de bommen op de hoofdjes van de kindjes zijn gevallen. Typisch een new age instelling, als ik de oorlog niet zie bestaat het niet en alles waar ik niet mee kan leven ontken ik gewoon. Overigens zit je niet in een hoge frequentie joh. Helaas.

    5 likes
 • Denk.na schreef:

  Voordat je klakkelos glooft wat er hier staat, doe mischien eerst eens wat achtergrond-literatuur over die Dr Saul, zijn boek, en wat andere neurologen over ADHD schrijven. Hier alvast enkele websites:
  http://www.wsj.com/articles/SB10001424052702304914904579439362300523216
  http://www.additudemag.com/adhdblogs/19/print/10626.html
  http://www.everydayhealth.com/columns/jeff-emmerson-living-with-adult-adhd/adhd-does-not-exist-by-dr-richard-saul/

  Kort samengevat: het is veel complexer dan in zo’n dooddoener van een bewering als “ADHD is een nepstoornis” wordt samengevat. En het is ook veel te kort door de bocht om het bijna allemaal toe te wijzen aan ijzertekort.

  7 likes
 • Jaya schreef:

  Zo kan men onbewust op Agenda21 aansturen; allemaal ‘mindcontrol’.

  4 likes
 • Faith schreef:

  Die macht hebben ze niet meer. Aquarius Tijdperk, weet je nog?
  Het kwaad dat niet in de hoge frequenties mee kan.

  2 likes
 • Henk Verhaeren schreef:

  Nou als het een nepstoornis is dan vraag ik me toch af hoe ik voordat ik wist dat het bestond er last van had zo´n veertig jaar geleden. Maar goed, het zal ook vast met een ijzertekort te maken hebben. Ik heb toevallig nog een potje ijzerpillen van het Kruidvat in de kast staan, sla er meteen een handje van achterover!

  2 likes
 • René van Zalk uut the Middle of Nowhere schreef:

  De stoornis ADHD verder opsplitsen in bijv ADHD type 1.2.3 en 4 zou een mogelijkheid zijn. Wetenschappers ontdekken steeds meer naarmate de tijd loopt, dus aanpassingen in behandelplannen zijn realistisch.

  2 likes
 • Padja schreef:

  Gezonder eten, meer bewegen, beter slapen.
  Geniaal. Hoe kom je er op.
  Hadden we dat maar jaren eerder geweten.

  1 likes
 • De Overheid schreef:

  Waarom zeggen ze niet waarom het er wel was en waarom het er nu niet meer is!!??

  Dat zou veel geloofwaardiger zijn als deze makkelijk zichtbare manipulatie.

  1 likes
 • math schreef:

  Digitalisatieproces is de grote boosdoener. Zowel de tv , computer en de mobiele telefoon dragen hier grof aan bij. Let the children play, let the children have their way. Carlos Santana. Het brein wordt letterlijk vanaf de geboorte gedigitaliseerd. De emotionele sociale interacties tusssen mensen sterf hierdoor letterlijk af. Mensen als Marcel Messing , Daniel Ganser,, Manfred Spitzer etc….. zeggen dit al jaren .

  Als iemand dwangmatig 20 maal per dag zijn handen wast, noem men dit een dwangobsessie van binnenuit ( door je eigen brein gecreërd.) Als je mobiel 6 maal PER UUR ( gemiddelde bij huidige kinderen met mobieltje) door een piepje om aandacht vraagt ( dwang van buitenaf) hoe moeten we dat dan noemen??????

  1 likes
 • sara schreef:

  Ik denk dat adhd gewoon een aanpassing van de natuur is, een soort evolutionaire stap van de mens. de hoeveelheid informatie die op ons af komt is enorm. de adhd ers die ik ken, kunnen razend snel denken en overschakelen.
  ik ben ook nog niet een domme adhd er tegen gekomen.

  1 likes
 • x

  Check Also

  lena

  De vader van Lena overleed aan alzheimer. Waarom de arts Covid-19 opgaf als doodsoorzaak

  In april dit jaar overleed de vader ...

  hormoongif

  Een aanval op de gezondheid van de burger. Dit nieuwe onderzoek waarschuwt voor hormoongif op groente en fruit

  Groenten en fruit uit de supermarkt zijn ...

  >