Binnenland

WEF-partner LeasePlan ‘gaat over de schreef’ met prikplicht voor personeel

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Leasemaatschappij LeasePlan wil dat het personeel gevaccineerd is tegen corona als het weer naar kantoor komt. Het Financieele Dagblad schrijft dat LeasePlan, partner van het World Economic Forum, het eerste in Nederland gevestigde bedrijf is dat met een vaccinatieverplichting voor personeel komt, hetgeen juridisch overigens niet is toegestaan.

Verzoeken voor ‘vaccinatieweigeraars’ worden per geval behandeld, zegt LeasePlan, dat zo’n 8000 werknemers in 30 landen heeft.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Systeemrot

Er is veel kritiek op de maatregel. Podcastmaker en ondernemer Jorn Luka schrijft: “Ze doen ons hiermee echt een plezier. De elite, de overheden, de grote bedrijven. Ze leggen bloot hoe diep de systeemrot zit. Waar zij allemaal toe in staat zijn. Massaal ontslag nemen bij dit soort bedrijven.”

“Nou daar gaan we,” zegt columnist Marianne Zwagerman. “Maar ja, met een regering die van wetten overtreden het nieuwe normaal heeft gemaakt, who cares? Ik mag toch hopen dat VNONCW hier hard tegenin gaat.”

Een werkgever kan een werknemer niet verplichten zich te laten inenten

Advocaat arbeidsrecht Pascal Besselink stelt tegenover Het Parool dat LeasePlan over de schreef gaat. “Nederland kent geen vaccinatieplicht. Een werkgever kan een werknemer niet verplichten zich te laten inenten of eisen dat deze vertelt of hij is gevaccineerd.”

“Een werkgever mag vragen of hij is gevaccineerd, maar als er geen antwoord komt, dan is het niet toegestaan dat er verdere druk wordt uitgeoefend,” benadrukt Besselink. “Mensen mogen niet overgeplaatst, verplicht worden thuis te werken, laat staan ontslagen worden of geen contractverlenging krijgen.”

Indirecte dwang

“Het gaat een werkgever niets aan of zijn werknemer wel of niet gevaccineerd is. Het eisen van een vaccinatie voor toegang tot de werkvloer is verboden, en ook indirecte dwang mag niet. Controle of niet: een dergelijke oproep staat gelijk aan indirecte dwang. Niet doen dus!” reageert Belang van Nederland.

4.9 66 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rienus
Rienus
2 jaren geleden

Dit is het resultaat als je dwaallichten als Hugo de Jonge een streepje macht geeft. Politici verstoppen zich achter specialisten die het met elkaar niet eens zijn en de wetenschap lijkt steeds meer een grabbelton. Geen geld voor onafhankelijk onderzoek en firma`s die gaan bepalen wat de uitkomst van onderzoek moet zijn.

Storm
Storm
2 jaren geleden

Zaken doen met LeasePlan? Vergeet het maar. Alleen het idee al is volstrekt verwerpelijk. Hoe halen ze het in hun hoofd?

Annette
Annette
2 jaren geleden

Er is maar één ding dat ALLE werknemers van Lease Plan moeten doen en dat is: ontslag nemen. Kijken wat ze DAN doen.
Wat een ongelooflijke brutaliteit trouwens, terwijl de Nederlandse wet zegt: geen verplichting, om dat dan TOCH te doen.
Maar ja, die flikkers verbonden aan het WEF denken dat zij boven elke wet staan.
Het wordt de hoogste tijd dat WIJ als één man opstaan tegen deze terreur.
Trouwens, even off topic: ik hoor steeds meer geluiden van mensen, die de eerste 2 prikken WEL hebben genomen, NU absoluut niet meer van plan zijn om voor de derde te gaan.
Dat is positief nieuws voor allen, die tot nu toe niet meegedaan hebben. Ineens zal de groep zogenaamde ongevaccineerden een stuk groter gaan worden. Als je namelijk de derde prik niet neemt, vervallen al je privileges. M.a.w. je had het beter helemaal niet hoeven te doen.
Er gloort, zoals ik er naar kijk, steeds meer licht aan de horizon.

Erique
Erique
2 jaren geleden

Toch door blijven pushen door bedrijven.Bij vaccinatie stopt de verspreiding niet, dat gaat gewoon door, wanneer een werknemer dubbel geprikt is & toch besmet is, al zegt zo pcr-test ook niet alles.

Back to top button
96
0
We lezen graag je reactie!x