CoronaBuitenland

Canadees vrijheidskonvooi werpt vruchten af: meerdere provincies schrappen alle coronamaatregelen

Help ons door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!

De ontwikkelingen in Canada volgen elkaar in razend tempo op. De Canadese vrijheidstruckers die al 12 dagen protesteren bij het parlement in hoofdstad Ottawa hebben maandagavond ook de belangrijkste grensovergang tussen de Verenigde Staten en Canada geblokkeerd.

(Video verwijderd? Klik hier...)


Het gaat om de Ambassador-brug die Windsor in Canada verbindt met de Amerikaanse stad Detroit. De Canadese premier en Young Global Leader van het World Economic Forum Justin Trudeau zei maandag tegen het parlement dat ‘individuen onze economie, onze democratie en het dagelijks leven van onze medeburgers proberen te blokkeren’.

(Video verwijderd? Klik hier...)


Het protest in Canada tegen de coronamaatregelen heeft zich afgelopen weekend uitgebreid naar meerdere steden. In tal van steden werd gedemonstreerd tegen de coronabeperkingen. In Toronto reden boeren met allerlei landbouwvoertuigen naar het centrum. Voor het parlementsgebouw van de provincie Quebec in de gelijknamige hoofdstad staan sinds donderdag truckers. Er waren ook betogingen in de provinciehoofdsteden van Manitoba en Saskatchewan.

Zo werd het vrijheidskonvooi onthaald in Vancouver:

(Video verwijderd? Klik hier...)


Ook de grensovergang naar de VS bij Coutts is al dagenlang geblokkeerd door de vrijheidstruckers. Er wordt inmiddels grof geschut ingezet. Zware dumptrucks hebben zich aangesloten bij het konvooi:

(Video verwijderd? Klik hier...)


De premier van Saskatchewan, Scott Moe, heeft aangekondigd dat inwoners van de provincie vanaf maandag niet langer een vaccinatiebewijs of negatieve test hoeven te tonen en dat er op 28 februari een einde komt aan de mondkapjesplicht. De premier van de naburige provincie Alberta gaat ook een datum vastleggen voor de afschaffing van alle coronaregels.

Update: premier Jason Kenney van Alberta heeft aangekondigd dat de vaccinatiepas wordt geschrapt en dat over enkele weken ‘vrijwel alle’ resterende maatregelen worden opgeheven.

(Video verwijderd? Klik hier...)


Het protest waait ook over naar andere landen. Onder andere in de VS, Groot-Brittannië, Nederland, Oostenrijk, Australië en Nieuw-Zeeland ontstaan vrijheidskonvooien. Een konvooi van auto’s, trucks en busjes heeft dinsdag de straten rond het Nieuw-Zeelandse parlement geblokkeerd. Het protest valt samen met de opening van het parlementaire jaar. In de Australische hoofdstad Canberra werd maandag een soortgelijke actie gehouden. Veel mensen droegen Canadese vlaggen bij zich.


[Zero Hedge]

4.9 92 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

98 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Don
Don
2 jaren geleden

En NU doorpakken; óók hier. En al het WEF schorum verwijderen! En ons daarna heel goed gaan realiseren dat we door het oog van de naald (niet zo handig gekozen, ik weet het…) zijn gekropen! Sterkte in de strijd allemaal! x

Eugeen
Eugeen
2 jaren geleden

Nu beginnen politici eindelijk te zien dat het menens is en dat de Truckers vastbesloten zijn om Trudeau te laten vallen. Toch moeten overal de Young Global Leaders en Klaus Schwab’s cult aangehouden worden, zij zijn mee verantwoordelijk voor deze democide die wordt aangericht. Vergeving voor de politici? Wat mij betreft NOOIT!

johan den haag
johan den haag
2 jaren geleden

Het protest begint meestal bij mensen met het “boerenverstand” nooit bij de hoogopgeleiden. Gelukkig blijft dat een constante.

Hugo
Hugo
2 jaren geleden

Fantastisch…en nu ook in Nederland..weg met die landverraders en leden ben die Nazi KlauSSchwab van het WEF..

Back to top button
98
0
We lezen graag je reactie!x