Het Complot

“New Horizons-missie naar Pluto is een leugen”

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers van de NASA, Johns Hopkins University en het Southwest Research Institute hebben negen jaar moeten wachten tot hun ruimtesonde New Horizons aankwam bij Pluto. De sonde stuurde vorige maand foto’s terug naar de aarde, waarop ijsbergen, toendra en vele details op het oppervlak van de dwergplaneet waren te zien. Als de wetenschappers de waarheid vertellen tenminste.

Er is een groep bloggers, de zogeheten ‘Pluto Truthers’, die claimen dat de recente beelden nep zijn. Zij zeggen dat New Horizons is bedacht om het publiek te misleiden en belastinggeld te gebruiken voor meer duistere overheidsprojecten. Volgens de groep worden we al sinds de allereerste maanlanding voor de gek gehouden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hollywoodstudio

YouTube-gebruiker Crrow777 uit San Diego plaatste een video op internet waarin hij uitlegde dat de foto’s volgens hem nep zijn. Hij stelde dat foto’s die hij met zijn eigen telescoop van Jupiter had gemaakt van betere kwaliteit waren dan de NASA-beelden van Pluto.

“Ze bestelen letterlijk het Amerikaanse volk en verspreiden leugens,” zegt hij in de video, toevoegende dat de ruimtesonde waarschijnlijk ergens in een Hollywoodstudio staat. “Als je de echte Pluto wilt zien moet je naar Disneyland gaan.”

Het filmpje is inmiddels ongeveer 100.000 keer bekeken. “Er is geen ruimteschip bij Pluto,” zei hij. “Wat we van Pluto weten is dat het een zeer zwak licht aan de hemel is. Dat is alles wat we weten.”

Crrow777 kreeg bijval van Kedrick Blessed, een 30-jarige computerdeskundige uit Californië. Blessed wilde als kind astronaut worden, tot hij niet langer geloofde dat NASA over de technologie beschikt om de ruimte in te gaan. “Iedereen kan ze op de computer maken,” zei hij over de foto’s van Pluto. Hij voegde toe dat missies zoals New Horizons alleen maar zijn bedoeld om NASA populair te maken.

Justin Shaw uit Lethbridge in Alberta zegt dat de foto’s zonder twijfel met de computer zijn gemaakt. “De hele missie is bedrog,” zei hij. “Er verdwijnt een hoop belastinggeld en niemand weet waarom.”

Shaw is sceptisch over het hele ruimteprogramma, niet alleen New Horizons. “Als de ruimte een vacuüm is, hoe kunnen ruimteschepen er dan doorheen gaan? En als het geen vacuüm is, zit het waarschijnlijk vol ruimtepuin. Waarom zouden overheden geld verspillen aan zo’n gevarenzone? Ik ben de leugens en de misleiding beu.”

Ruïnes van buitenaardse beschavingen

Richard Hoagland, een voormalig NASA-adviseur en schrijver van de bestseller Dark Mission: The Secret History of NASA, meent dat mensen als Crrow777 zijn ingehuurd om het volk ervan te weerhouden de foto’s van Pluto te bestuderen zodat men niet kan zien wat ze onthullen: bewijs voor buitenaards leven.

Hoagland meent dat NASA-beelden van Pluto, Mars en de maan geometrische patronen laten zien die ruïnes zijn van buitenaardse beschavingen. Hij verwijst naar een document, het Brookings Report, dat in opdracht van NASA is opgesteld. In het rapport wordt geadviseerd informatie over buitenaards leven achter te houden om grootschalige paniek te voorkomen.

Volgens sommigen staat NASA voor Never a Straight Answer. Anderen zeggen dat astronauten slechts acteurs zijn en dat mensen nog nooit in de ruimte zijn geweest. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[Newsweek]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x