Homepagina » Buitenland » Ic-arts: ‘Coronacrisis? Hier is het business as usual’
coronacrisis

Ic-arts: ‘Coronacrisis? Hier is het business as usual’

In Australië blijft de lockdown vanwege de coronacrisis nog zeker enkele weken van kracht, maakte de Australische premier Scott Morrison onlangs bekend. Als gevolg van de strenge maatregelen zijn al bijna 800.000 Australiërs hun baan kwijtgeraakt.

Wetenschappers zeiden eerder te verwachten dat er 150.000 Australiërs zullen sterven aan corona. Vervolgens raakten de politici in paniek en gooiden ze het land op slot.

Sommige artsen vragen zich af of er wel sprake is van een coronacrisis. Ic-arts Warwick Butt uit Melbourne zei bijvoorbeeld dat er bij hem niet meer patiënten binnenkomen dan normaal.

80.000

Hij wees erop dat er afgelopen jaar alleen al in de Verenigde Staten maar liefst 38 miljoen griepgevallen zijn gemeld. Zo’n 80.000 Amerikanen stierven toen aan de griep.

“Heb je daar iets over gehoord?” vroeg dr. Butt.

Er ontstond geen media-ophef over, je kreeg niet te horen dat je thuis moest blijven, enzovoorts.

Niet erger dan de griep

Dr. Butt zei tegen de Herald Sun dat de media en het internet informatie verspreiden, met als gevolg dat mensen bang worden en in paniek raken.

“Maar als je naar de sterfte kijkt, dan is het coronavirus waarschijnlijk niet erger dan de griep,” benadrukte de toparts.

Lafaards

Volgens Sky News-presentator Andrew Bolt zullen onze politici dat nooit toegeven. “Daar hebben ze het lef niet voor.”

“Politici zijn lafaards,” aldus Bolt. “Deze coronacrisis is overdreven.”

[Sky News Australia]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
salvar
salvar
10 maanden geleden

Politici zijn lafaards,” aldus Bolt. “Deze coronacrisis is overdreven.
oke daar gaan we weer en gelijk heeft hij.
we worden door de hele bende voor de gek gehouden.
slaom op straat geen 1,5 meter maar sommige maken een bocht van minstens 4 meter en moeten wij ze dan een pluim geven?
nog een keer bij griep vallen doden , bij corona vallen doden.
bij griep nog steeds meer.

rop
rop
10 maanden geleden

goh..echt een angst cultuur met een opgeklopte griepvirus die ze de corona hebben genoemd, effe zeggen dat er miljoenen zullen sterven ,en hopla de wereld bevolking verkeert in ANGST, over schapen gesproken volgen ze allemaal de leider, wetenschappers zijn een soort leider ,maar op een weten gebaseerd nee, zelfs wetenschappers hebben zich bij de neus genomen, een weten die totaal gebaseerd is op niet weten, terwijl ze dachten het wel te Weten, en de leiders volgen gewoon domweg de wetenschappers ,och och wat een zielig bende..maar eens flink claimen ..bij de zogenaamde Wetenschappers..

Louise
Louise
10 maanden geleden

Ik hou het oppervlakkig ivm privé, vandaag was het rustig in het Maasstadziekenhuis Rotterdam …
Bij kennissen is vandaag de bloedprikster geweest, thuis geen mondkapje op, en één handschoen aan, die ze na afloop liet liggen (!)….toen het echtpaar vertelde dat ze af en toe even een straatje om gingen, zei de prikster dat door hun toedoen het zorgpersoneel Corona kreeg……..(???)
Kunnen we alsjeblieft weer gewoon gaan leven 😰

Willem
Willem
Reactie op  Louise
10 maanden geleden

Waar ik woon wonen ook veel ouderen (boven de 80 tot aan 93 toe) nog steeds zelfstandig, die spreek ik regelmatig op gepaste afstand op de galerij als ze op hun bankje een luchtje scheppen) en die zijn er van overtuigd dat ze niet naar buiten mogen, ik kan ze ook niet van het tegendeel overtuigen want de overheid heeft het gezegd. Ja, zeggen ze, het is erg maar in de oorlog hadden we het slechter, erg koud, iets te eten was er nauwelijks, tv bestond niet en radio was verboden, maar toch luisteren naar de overheid. Dan zou je toch denken dat de beroemde woorden van H Colijn toen genoeg waren om ze van het tegendeel te overtuigen, “Gaat u maar rustig slapen, uw regering waakt”, nou een dag later stonden de Duitsers op de stoep.

Philip
Philip
10 maanden geleden

Vandaag naar de winkel geweest, bij het afrekenen stond daar een man met mondmasker aan, in mijn nek te hijgen.
Ik vroeg hem beleeft maar kordaat om toch nog even afstand te nemen, met het gezegde ik werk in de zorgsector.
Ja maar ik heb toch een mondmasker aan zij die man, waarop ik er fijntjes op wees dat hij nu minder kans heeft om mij te besmetten, maar ik zoveel meer kans heb om hem te besmetten.

Mondmasker en handschoenen geven dus een vals veilig gevoel naar de bevolking toe, net als die afstand of wat dan ook.
Mensen denken dat ze goed ingelicht/voorgelicht zijn, maar ze blijken nu nog dommer dan ooit te voren!!

Tot dus ver zijn er wereldwijd minder doden dan een mild griep seizoen.

Louise
Louise
Reactie op  Philip
10 maanden geleden

Hoi Philip, volgens mij ben jij van Vlaanderen ?
Hier hoor ik dezelfde verhalen maar zonder mondkapje , er heerst zo langzamerhand één grote psychose ….
Wereldwijd , een vriend van mij belde uit Lima daar is strenge lock down, daar slaan ze elkaar de hersens in ,in de supermarkt …
Overigens hoor ik steeds meer berichten om me heen ook uit Vlaanderen dat er meer mensen ziek thuis liggen met het Virus,al dan niet ernstig. Maar tot op heden worden alleen de dodelijke getallen benoemd……

Philip
Philip
Reactie op  Louise
10 maanden geleden

Ik Ben een Belg en kom uit Limburg (meer kan ik daar niet over zeggen)
In België is het de regel, dat mensen met het vermoeden van besmetting en komen te overlijden, worden meegerekend…ook al zijn ze niet getest.
Evenzeer mensen die besmet zijn en milde tot zelfs geen symptomen vertonen en sterven aan andere oorzaken, rekent men tot de corona doden.

Uiteindelijk zijn er niet zoveel zgn corona doden, cijfers worden ronduit opgeblazen en dat is niet alleen in België, maar in nagenoeg alle landen het geval.

peterson
peterson
10 maanden geleden

In Zweden /Noorwegen/Denemarken zijn de restaurants gewoon open de scholen ook en samenkomsten van meer dan 50 personen is wel verboden (vijftig ) niet meer zieken door Corona daar….ondanks dat een grote Nederlandse krant beweerde dat het het aantal Corona gevallen wel oploopt daar ,maar is niet waar ,het gaat prima daar. !!

Sparky
Sparky
10 maanden geleden

Het is gewoon onderdrukking, kunnen we alvast wennen aan de toekomst. Het zal mij benieuwen of er straks nog wel wat te stemmen valt. Nog even maakt Brussel alles uit en zijn onze wetten afgeschaft. Dan zal er ook geen oppositie meer zijn, lekker door blijven werken tot je dood neervalt en al je geld naar Europese bodemloze putten. En dan te bedenken dat er landen zijn waar ze met 60 stoppen met werken en Duitsland die subsidie geeft op gas, van ons eigen geld waarschijnlijk. Je mag hier wel keihard werken maar je komt nooit een stap verder, net als je denkt het gaat nu een beetje beter dan krijgen we weer een nieuwe crisis en zo blijven we onderdrukt. Het is gewoonweg erg en dat door een of ander elite clubje die denkt te weten wat het beste is voor ons.

x

Check Also

huisarts

Huisarts: ‘Wat er nu gebeurt, druist in tegen de artseneed en Code van Neurenberg’

Huisarts Els van Veen was al ongerust, ...

de jonge

Zo reageert De Jonge op kritische vragen over het coronavaccin

Woensdag stelde Kamerlid Wybren van Haga (FVD) ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

9
0
We lezen graag je reactie!x