Gezondheid

New Yorker verboden thuis te roken

Help mee door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als het aan burgemeester Michael Bloomberg ligt mogen New Yorkers straks niet meer in hun eigen huis roken. Hij denkt erover een wet te maken die inwoners van de stad verbiedt thuis te roken.

De wet gaat over roken in appartementen en omdat veruit de meeste New Yorkers in appartementencomplexen wonen zou een rookverbod van invloed zijn op veel mensen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De maatregel wordt genomen omdat uitgeademde tabaksrook een toenemende bron van ergernis is. Meeroken is ook erg schadelijk.

Verboden

Sinds vorig jaar is het in New York al verboden om te roken in parken, voetgangersgebieden als Times Square en op stranden. In Calabasas, een voorstad van Los Angeles, mag al vanaf 2006 niet meer worden gerookt in appartementen als er in de woningen ook kinderen aanwezig zijn. Als een woning of tuin aan een openbare ruimte grenst is roken ook verboden.

De Britse Royal College of Physicians wees er twee jaar geleden nog eens op hoe schadelijk meeroken is. Per jaar worden er 9.500 kinderen opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van meeroken.

Luchtweginfecties

Ook stelden de artsen dat in Groot-Brittannië jaarlijks 20.000 kinderen moeilijk te genezen luchtweginfecties oplopen. Daarnaast vonden ze een verband tussen 120.000 gevallen van middenoorontsteking en roken. Een dergelijke ontsteking ontstaat meestal na een verkoudheid.

Tot besluit bleken 200 gevallen van bacteriële meningitis veroorzaakt te zijn door meeroken. Methanol in sigarettenrook wordt in het lichaam omgezet in formaldehyde dat even schadelijk is als asbest en plutonium.

Bron: RTL.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x