Homepagina » Archeologie » Oude schedel uit China haalt huidige theorieën over evolutie onderuit. Liggen onze wortels in Azië?
Oude schedel uit China haalt huidige theorieën over evolutie onderuit. Liggen onze wortels in Azië?

Oude schedel uit China haalt huidige theorieën over evolutie onderuit. Liggen onze wortels in Azië?

Een 260.000 jaar oude schedel uit China kan zomaar eens de menselijke geschiedenis herschrijven. Uit een nieuwe analyse blijkt dat de schedel opvallend veel gelijkenissen vertoont met fossielen die in Marokko zijn ontdekt.

Dit suggereert dat moderne mensen niet enkel en alleen afstammen van Afrikanen, zoals wetenschappers voorheen altijd dachten.

De meeste experts geloven dat onze soort zo’n 200.000 jaar geleden is ontstaan in Afrika, maar de 260.000 jaar oude schedel die in Dali in de provincie Shaanxi is gevonden kan ervoor zorgen dat ze deze theorie moeten herzien.

Nieuwe analyse

De Dali-schedel, die in 1978 is ontdekt, is opvallend intact. Onderzoekers dachten in eerste instantie dat de schedel toebehoorde aan de Homo erectus.

Maar in 1981 merkte Xinzhi Wu van de Chinese Academie van Wetenschappen al op dat de Dali-schedel erg leek op die van onze soort.

Uit een nieuwe analyse van de Chinese Academie van Wetenschappen en de Texas A&M University blijkt nu dat de schedel zeer veel overeenkomsten heeft met de schedel van de moderne mens.

Verrassing

“Dit kwam als een verrassing omdat we verwachtten dat Dali alleen gelijkenissen vertoonde met andere Chinese soorten,” zei professor Sheela Athreya.

“Maar de schedel leek vooral op fossielen uit Noord-Afrika en de Levant. “Bij de evolutie van onze soort is een groot deel van Eurazië betrokken geweest,” zei Athreya.

Het nieuwe onderzoek is verschenen in het American Journal of Physical Anthropology.

Foto: Sheela Athreya

[New Scientist]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
3 jaren geleden

Laatst een wel aardige theorie gelezen over de hele oude schedels. In de bijbel staat dat de mens voor de grote zon vloed honderden jaren konden worden. Nu wil dat de botten bij de wenkbrauwen en de kaaklijnen onze hele leven langzaam door blijven groeien, als we dan naar de zeer oude schedels kijken zien we vaak zeer brede kaaklijnen en een forse botstructuur bij de wenkbrauwen. De verklaring was hiervoor dat deze mensen veel langer leefden dan nu. Misschien draaide de aarde veel vroeger wel sneller om zijn as waardoor de centrifugale krachten de zwaarte krachten voor een deel opheft en vandaar ook dat de dieren en planten veel groter waren dan nu.

Frans
Frans
3 jaren geleden

De aarde heeft andere omwentelingssnelheden gekend en ook cycli om de zon waren anders.
Echter toen de Maan uit de aarde zich had verwijderd en zijn vaste plek innam, kwam tevens het Oude Lemurie op gang. En alles wat nieuw was en jong kende enorme groeikrachten. Daarbij zal de zwaartekracht wel anders zijn geweest.

DE wortels van de mens liggen in Lemurie e vervolgens in Atlantis, na de zondvloed gingen de overlevenden over land naar onder meer naar de Himalaya . Vandaar naar India en dan naar het oude Perzie, en dan naar Griekenland. en Rome. en naar nu. (cultuurperioden)
Er zullen beslist verscheidene mensenculturen zijn geweest parallel aan de hoofdstroom.
Maar maak nu niet de sprong van Afrika naar Azie opeens.
Dat lijkt wel gokken.
Bij alle genoemde hoofdstromen waren wijzelf betrokken. Door de vele incarnaties heen.
Daarom is de Aarde ook van de Mens en de Mens van de Aarde.
Dit om de Zwaarte van de gestolde kosmos te ervaren in onze fysieke lichamen. die in feite ook gestolde massa is. Maar dan wel zeeer goed georganiseerd van aardse structuur.
We zullen ook deze enorme dichtheid weer gaan verlaten om ons te kleden uiteindelijk met een ijler lichaam met grotere mogelijkheden kwa bewustzijn.
De Aarde zelf beweegt zich ook uit de gevangenschap van deze dichtheid.
We zien dat al het duister om ons heen er bijna in geslaagd was om ons met planeet en al uit de kosmische cycli te gooien en een gevangenisplaneet te worden.
We zouden dan zombie zijn geworden met zeer beperkt en beheerst bewustzijn.
Terwijl wij toch uiteindelijk de Lichtwezens moeten worden.
En dat gaat lukken.
Eerst veel disclosure, dan arrestaties. Dan een nieuwe wereld die eerst langzaam en dan zeer snel zijn plaats inneemt.

Hawks
Hawks
3 jaren geleden

Zou ook kunnen dat de schedel veel later in China is beland dan 260.000 jaar geleden, bijvoorbeeld omdat deze generatie op generatie meegenomen is vanuit Afrika.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
3 jaren geleden

LS…

Het blijft gereutel in de marge… Het is door de miljoenen jaren heen een komen en gaan geweest van alle soorten en maten van mensachtigen waarbij de aarde ook nog eens een proeftuin is geweest en nog steeds is voor allerhande buitenaardse experimenten. etc.

x

Check Also

koopmans

‘Marion Koopmans nam onderzoeksgeld aan van Chinese overheid’

Marion Koopmans, die onlangs in China was ...

jensen

Jensen en Café Weltschmerz genoemd in overheidsrapport over ‘radicaal en extremistisch gedrag’

Veel mensen hebben kritiek op de maatregelen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

4
0
We lezen graag je reactie!x