Buitenland

‘Niet klimaatverandering, maar DIT is de oorzaak van de overstromingen in Valencia’

Help ons door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!

Diverse Spaanse regio’s zijn afgelopen week getroffen door zware overstromingen. Vooral de regio Valencia werd zwaar getroffen. Het gaat om de dodelijkste overstromingen in de recente geschiedenis.

Het duurde niet lang voordat de klimaatkaart werd getrokken. “De rol van klimaatverandering is helder,” beweerde weerpresentator Reinier van den Berg.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/11/cdb-x-1.png
Verwaarloosde infrastructuur en slechte stadsplanning

De overstromingen in Valencia hebben niets te maken met klimaatverandering en alles met verwaarloosde infrastructuur en slechte stadsplanning, schrijft Matthew M. Wielicki, voorheen als assistant professor verbonden aan de Universiteit van Alabama, op Substack.

Het is bijna lachwekkend hoe snel politici en de mainstream media de overstromingen linkten aan klimaatverandering, aldus Wielicki. Als je wat verder kijkt, zie je dat ze niet alleen te voorspellen, maar ook te voorkomen waren.

Dezelfde kostbare fouten

Na de verwoestende overstroming van 1957 werd de rivier de Turia omgeleid naar het zuiden van de stad. Daarna werd het gebied rond het nieuwe overstromingskanaal volgebouwd. De overstromingen van dit jaar vonden precies in deze uitbreidingszones plaats, weet Wielicki. Ze zijn volgens hem dus het gevolg van kortzichtig beleid.

Valencia heeft al meer dan 1000 jaar te kampen met ernstige overstromingen. De overstroming van 1957 was één van de ergste. Toen was de CO2-concentratie een stuk lager dan nu het geval is.

Als we de werkelijke oorzaken blijven negeren, zullen steden als Valencia dezelfde kostbare fouten blijven maken, waarschuwt Wielicki.

[Clintel]

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 187 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wil
Wil
1 maand geleden

Klopt, ik heb het zelf gezien, Zuid holland moet zich ook zorgen maken. De Noordzee is niet de vijand dat is goed geregeld maar de grote rivieren, als er een grote hoeveelheid valt in Duitsland dan kun je nog wat beleven.

Sardo
Sardo
1 maand geleden

Hoe zit dat met die afgebroken Dammen ??

William
William
1 maand geleden

Watdacht je van de meer dan 100 verwijderde dammen? Zogenaamd om de biocultuur te waarborgen

Annette
Annette
1 maand geleden

Over één ding zullen WIJ, lezers en lezeressen van ninefornews, het wel allemaal eens zijn: Wat er gebeurd is in Valencia en omstreken, heeft NIETS, maar dan ook niets te maken met KLIMAATVERANDERING.

Die zogenaamde weerpresentator Reinier van den Berg moet je überhaupt allang niet meer serieus nemen. Deze weerman heeft lang geleden zijn ziel aan de duivel verkocht en zegt precies wat hem opgedragen wordt.

Bijna 70 jaar geleden was er dus één van de grootste overstromingen ooit.

Daarna hebben ze dus behoorlijk wat aanpassingen gedaan (dat noemen ze dus met een populair spreekwoord: Het paard achter de wagen hangen) en is het dus een tijdje rustig geweest op dit gebied.

Als oorzaak van deze ramp worden verwaarloosde infrastructuur en slechte stadsplanning genoemd.

Dat neem ik zonder meer voor waarheid aan. Maar dan kun je je afvragen: WAAROM?

Als je weet, dat VALENCIA op de nominatie staat om een 15-minutenstad te worden, dan geeft dat toch te denken….

WAT is er gemakkelijker om eerst iets tot de grond toe af te breken, om vervolgens op de puinhopen iets nieuws te realiseren?

Je zag datzelfde patroon natuurlijk op dat Hawaïaanse eiland Maui en in de Amerikaanse staten, waar zware overstromingen plaatsvonden.

Eerst grondig afbreken, om daarna weer op te bouwen: BUILD BACK BETTER.

Hoeveel duidelijker en zichtbaarder moet het allemaal nog worden?

Direct aansluitend kunnen wij ons nu dus ook afvragen, wat ze met één van de dichtstbevolkte landen op aarde, namelijk ons eigen Nederland, van plan zijn.

Nederland is, jammer genoeg, één van de braafste jongetjes in de klas van Klaus Schwab. Niet dat WIJ die braafste jongetjes en meisjes zijn, maar wél onze regering.

Ik heb al horen fluisteren, dat het de bedoeling is om hele delen, voornamelijk in het Westen, onder water te zetten. Of DAT waar is, weet ik natuurlijk niet. Ik kan niet in de toekomst kijken, maar ik houd mijn hart vast.

Vanochtend vroeg las ik al op Telegramkanalen, dat Donald Trump zéér waarschijnlijk heeft gewonnen.

Nu is het écht niet zo, dat ik direct heel hard ga juichen, maar ik denk wel, dat hij de minst kwade is. Dat heeft zijn presidentschap van 2016 tot 2020 duidelijk bewezen.

In die 4 jaar is er geen enkele oorlog uitgebroken, waarbij de Verenigde Staten betrokken waren.

En dat was zonder meer een unicum.

Back to top button
85
0
We lezen graag je reactie!x