Natuur en Milieu

Prominente wetenschappers: “Global warming is pure nonsens”

Help anderen door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Prominente wetenschappers hebben vlak voor de klimaatconferentie in Parijs één van de meest populaire argumenten voor global warming ontkracht.

Maatregelen om de uitstoot van CO2 terug te dringen zijn gebaseerd op nonsens, zo zeiden de topwetenschappers. Ze bekritiseerden politici en activisten om hun uitspraken dat we ons op een pad van catastrofale global warming hebben begeven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Computermodellen die niet werken

“We hebben het hier over piepkleine temperatuurveranderingen die geen problemen opleveren,” zei dr. Richard Lindzen van het Massachusetts Institute of Technology.

“Maatregelen om de CO2-uitstoot te beperken zijn gebaseerd op nonsens,” zei dr. Will Harper van de Princeton University, die meer dan 200 wetenschappelijke studies op zijn naam heeft staan. “Ze zijn allemaal gebaseerd op computermodellen die niet werken.”

Politieke propaganda

Wetenschappers stellen op basis van temperatuurmetingen aan het oppervlak dat 2015 het warmste jaar ooit gaat worden. Ze waarschuwden deze maand dat de aarde sinds de jaren 1800 één graad Celsius warmer is geworden. Lindzen noemde deze stelling onzin omdat er veel onzekerheid is rond de meting van oppervlaktetemperaturen.

“Het gaat hier om pure politieke propaganda die niets heeft te maken met wetenschap,” zei dr. Patrick Moore, ecoloog en medeoprichter van Greenpeace. “We kunnen met absolute zekerheid zeggen dat koolstofdioxide de basis is voor het leven op aarde. En dat is al meer dan 3,5 miljard jaar zo.”

[Daily Caller]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x