Homepagina » Gezondheid » Niets mis met hennepbrood

Niets mis met hennepbrood

Een bakker in Oegstgeest mag zijn hennepbrood gewoon blijven verkopen. Dat heeft een politieagent aan de bakkerij laten weten, schrijft Omroep West.

Het Nederlands Forensisch Instituut nam het brood eerder deze week mee voor onderzoek. Het brood blijkt slechts een zeer laag gehalte werkzame stof van de hennep (THC) te bevatten.

De politie Hollands Midden wilde zeker weten of het brood legaal is. Volgens het NFI blijkt dat nu ook inderdaad zo te zijn. Er is dus niets mis met het hennepbrood.

THC

Het NFI wilde geen commentaar geven. “Ik dacht dat daar alleen moordzaken werden onderzocht,” aldus eigenaar van de bakkerij Leonard Marks. De politie wil nog niets zeggen over de kwestie.

De hennep wordt in Zwitserland verbouwd en via een grondstoffenleverancier aan de bakker geleverd. Het gehalte THC in de broden is heel laag. Alleen als je heel veel broden achter elkaar zou eten, kun je er misschien iets van merken.

Gezonder

De bakker verwerkt de hennep in het brood, omdat het brood daardoor gezonder zou zijn. Zo verhoogt het de weerstand en is het goed voor de spieren.

Bakkerij Hugo de Groot verkoopt dagelijks enkele tientallen hennepbroden. Er komen zelfs klanten uit Gouda naar Oegstgeest voor het hennepbrood.

Bron: NOS.nl

Gerelateerd: Hennepbrood bij de bakker

 Vond je dit artikel goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Als dit brood dan ook nog genezend is dan is dat toch alleen maar goed, als nu de medicijnen mafia er nou maar buiten blijft want anders word het alsnog verboden

  0 likes
 2. Hugo ,verkoop je ook spacecake ?

  0 likes
 3. Hennepbrood gezond? Het enige brood dat écht gezond is, is speltbrood. (Spelt is oer-graan) Zorg er echter wél voor dat het zuiver spelt is, en dat brood niet gemaakt is uit een mengeling van spelt en tarwe (dit, ivm mogelijke kruisbestuiving)
  Spelt, o.a. in de vorm van brood, pap en koek, is enorm voedzaam, en geeft de gebruiker kracht en gezondheid. Daarnaast smaakt speltbrood ook véél beter.

  0 likes
 4. Mooi dat de wereld aan het veranderen is.

  En leuk dat je hier vanaf nu reacties kan plaatsen.

  0 likes
 5. De laatste stuiptrekkingen van een oud regime ze zijn echt debiel aan het worden

  0 likes
 6. Belachelijke regulering van alles.

  Hennep is van oudsher een bron van diverse nuttige basisstoffen. Weer lekker populistisch om die bakker aan te pakken. Ik gebruik hennepstrooisel als bodembedekker in het nachthok van de kippen. Gewoon geperst in pakken verkrijgbaar hoor. Niks geestverruimends aan 😛

  0 likes
 7. Ik ga binnenkort maar even langs om een zooi broden te kopen. Normaal is het brood vol met toevoegingen en suikers waardoor het ongezond is maar deze bakker heb ik meer vertrouwen in.

  0 likes
 8. opzich zou je van die hennep ook bier kunnen maken. tis en blijft een graan.

  0 likes
 9. Hoeveel geweld door wiet en hoeveel huishoudelijk geweld door bier.
  En bier mag wel verkocht worden ppfff
  Moet ik de overheid nog serieus nemen ?

  0 likes
 10. Ik ben al bezig geweest om coffeshops erop te wijzen dat zij zich moeten gaan concentreren op de verkoop van de ‘FunLeaves’, als deze rauw gemalen worden, dan kan je dat innemen en het bevordert je celvernieuwing, als je cellen zijn aangetast door wat voor ziekte dan ook, je lichaam reageert als een gek op deze pure medicijn. Het bevat cannabiöden maar geen thc.. afijn het blijft omstreden zolang de manipulatie van de wereldbevolking plaats vind 🙁 We moeten hier doorheen mensen, one way or the other, Ik kies voor de LIEFDE zonder twijfel, en jij wat doe jij!!! ( According due the meeste boodschappen hier op dit forum, zit het hier wel snor, vele ontwaakte), Ik Houd Van U Allen ~*L*~

  0 likes
 11. Lees de Nederlandse grondwet. Daar kun je ergens in het begin lezen, bij gratie gods etc.

  Nou dan zeg ik in het kader van hennep:

  Genesis 1,29 herziene statenvertaling:
  En God zei: Zie Ik geef u al het zaaddragende gewas dat op heel de aarde is, en alle bomen waaraan zaaddragende boomvruchten zijn; dat zal u tot voedsel dienen.

  Cannabis is ook een zaaddragende plant.

  Naar mijn mening is het een aantasting van de vrije geloofsbeleidenis en niet meer als dat. Cannabis kan veel wereldproblemen oplossen, niet alleen door stoned of high te worden. Maar daarvoor wil ik mensen adviseren zelf op zoek te gaan naar de mogelijkheden van hennep/cannabis/wiet welke je niet van onze onderdrukkers/regering zal horen.

  Free your mind and the rest will follow!

  0 likes
 12. [quote name=”dymph”]Hoeveel geweld door wiet en hoeveel huishoudelijk geweld door bier.
  En bier mag wel verkocht worden ppfff
  Moet ik de overheid nog serieus nemen ?[/quote]
  nja tis meer de alcohol die werkt, niet bier opzichzelf.

  0 likes
 13. [quote name=”Westbound”]Hennepbrood gezond? Het enige brood dat écht gezond is, is speltbrood. (Spelt is oer-graan) Zorg er echter wél voor dat het zuiver spelt is, en dat brood niet gemaakt is uit een mengeling van spelt en tarwe (dit, ivm mogelijke kruisbestuiving)
  Spelt, o.a. in de vorm van brood, pap en koek, is enorm voedzaam, en geeft de gebruiker kracht en gezondheid. Daarnaast smaakt speltbrood ook véél beter.[/quote]
  Hoi Westbound, mijns inziens is het een niet meer gezond dan het ander. variatie is volgens mij wat we nodig hebben, de ene keer spelt, dan haver en dan weer eens hennep. Zo krijg je allerlei verschillende belangrijke stoffen binnen. noten bestaan ook allemaal uit verschillende vit en mineralen. variatie dus!!

  0 likes
 14. Hoe meer ze iets verbieden , hoe beter het voor je zal zijn. Bevat de olie waar je tot christen gedoopt kan worden ook geen hennepolie ? Met water kun je dus niet tot Christen gedoopt worden (?).

  0 likes
 15. [quote name=”Inka”][quote name=”Westbound”]Hennepbrood gezond? Het enige brood dat écht gezond is, is speltbrood. (Spelt is oer-graan) Zorg er echter wél voor dat het zuiver spelt is, en dat brood niet gemaakt is uit een mengeling van spelt en tarwe (dit, ivm mogelijke kruisbestuiving)
  Spelt, o.a. in de vorm van brood, pap en koek, is enorm voedzaam, en geeft de gebruiker kracht en gezondheid. Daarnaast smaakt speltbrood ook véél beter.[/quote]
  Wat ik interessant van aan Spelt is dat de Babyloniers ( als ik het goed heb) het een geschenk van de goden noemde en daarnaast dat er geen wilde variant van in de natuur voorkomt. Hier komen mythe en wetenschap bij elkaar ( zoals het hoort) Spelt heeft sowieso een mysterieuze herkomst. Geschenk van de goden?

  0 likes
 16. [quote name=”Mars”]Hoe meer ze iets verbieden , hoe beter het voor je zal zijn. Bevat de olie waar je tot christen gedoopt kan worden ook geen hennepolie ? Met water kun je dus niet tot Christen gedoopt worden (?).[/quote]
  Het Christendom gerelateert tot de kerk, dus het Vaticaan is geen christendom, maar een satanisten genootschap. Het Vaticaan is het grootste Machtsorgaan ter wereld. Alle overheidsgebouwen op Aarde is in eigendom van het Vaticaan. Het Vaticaan is de grootste gronsbezitter van onze geliefde Aarde. Pedofelie, vanuit dit machtsorgaan is allang iets waar wij niet meer van opkijken, maar wel op neerkijken. Het ware christendom is een verkracht orgaan, de ware Creator zit binnen in jezelf. Ik spreek liever niet van een G(old)O(il)D(rugs) vanwege het aangegevene tussn de haakjes!!!

  0 likes
 17. Het ware potentieel om tot jezelf te komen zit in jou, niemand uitgezonderd… tja of je bent een hybride met teveel reptiel in je, dan lijkt het mij beter dat je een shaman opzoekt om jou te begeleiden.. Christensbewustzijn, daar relateer ik wel aan, daar ik geloof in Jesus, niet als een zoon van zijn vader, maar als een afgezant van een andere planeet ^L^

  0 likes
 18. [quote name=”StarSeed”]Het ware potentieel om tot jezelf te komen zit in jou, niemand uitgezonderd… tja of je bent een hybride met teveel reptiel in je, dan lijkt het mij beter dat je een shaman opzoekt om jou te begeleiden.. Christensbewustzijn, daar relateer ik wel aan, daar ik geloof in Jesus, niet als een zoon van zijn vader, maar als een afgezant van een andere planeet ^L^[/quote]
  Dat is hij ook. Zijn naam is officieel Sananda en zit bij Ashtar Command 🙂

  0 likes
 19. Hallo Inca, ik bak mijn eigen speltbrood altijd zelf en importeer het spelt uit Duitsland. Ten eerste is het veel goedkoper en ten tweede weet ik wat er in het brood zit. Bij bakkers’ brood weet je dat nooit zeker. Variatie mag, ook ik eet weleens croissants of tosti’s van witbrood, maar hoofdzakelijk eet ik speltbrood.

  0 likes
 20. Philip Aswind: in de oudheid streden 2 legers tegen elkaar. Het ene leger werd alleen met spelt gevoed, terwijl het andere leger gevoed werd met hoofdzakelijk vlees. Raad nou eens welk leger -met gemak- won?

  0 likes
 21. ik wil ook hennep brood

  0 likes
 22. En als je nou hennep en spelt mixt? Krijg je dan een superbrood?

  0 likes
 23. Hennepzaad is een superfood. Het heeft weinig te maken met wiet om
  stoned van te worden. Sowieso heeft de anti-hennep campagne weinig met
  de THC te maken. Hennep heeft veel belangrijker goede eigenschappen
  dan alleen de THC. Het kan gebruikt worden voor kleding ( beter dan de
  zwaar vervuilende katoenindustrie), papier (beter dan al onze bossen
  weg kappen), verpakkingsmateriaal ( beter dan plastic), zelf bio-olie
  ( ben ik geen voorstander van). Andere industrieën willen hennep
  illegaal houden. Het gaat om geld.
  Hennepzaad is gewoon bijzonder gezond.

  0 likes
 24. [quote name=”Philip Aswind”]
  Hennepzaad is gewoon bijzonder gezond.[/quote]
  en ontzettend lekker!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

jensen

Jensen: ‘Agenda 2030 wordt nu al uitgerold in Nederland, zonder dat je het ziet’

Wat zijn de plannen voor de komende ...

artsen

81 artsen komen in verzet en schrijven brandbrief tegen coronabeleid: ‘Wij maken ons grote zorgen’

81 artsen hebben een openbare brandbrief geschreven ...