Gezondheid

Niets mis met hennepbrood

Help door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een bakker in Oegstgeest mag zijn hennepbrood gewoon blijven verkopen. Dat heeft een politieagent aan de bakkerij laten weten, schrijft Omroep West.

Het Nederlands Forensisch Instituut nam het brood eerder deze week mee voor onderzoek. Het brood blijkt slechts een zeer laag gehalte werkzame stof van de hennep (THC) te bevatten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De politie Hollands Midden wilde zeker weten of het brood legaal is. Volgens het NFI blijkt dat nu ook inderdaad zo te zijn. Er is dus niets mis met het hennepbrood.

THC

Het NFI wilde geen commentaar geven. “Ik dacht dat daar alleen moordzaken werden onderzocht,” aldus eigenaar van de bakkerij Leonard Marks. De politie wil nog niets zeggen over de kwestie.

De hennep wordt in Zwitserland verbouwd en via een grondstoffenleverancier aan de bakker geleverd. Het gehalte THC in de broden is heel laag. Alleen als je heel veel broden achter elkaar zou eten, kun je er misschien iets van merken.

Gezonder

De bakker verwerkt de hennep in het brood, omdat het brood daardoor gezonder zou zijn. Zo verhoogt het de weerstand en is het goed voor de spieren.

Bakkerij Hugo de Groot verkoopt dagelijks enkele tientallen hennepbroden. Er komen zelfs klanten uit Gouda naar Oegstgeest voor het hennepbrood.

Bron: NOS.nl

Gerelateerd: Hennepbrood bij de bakker

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
R. Reiman
R. Reiman
11 jaren geleden

Als dit brood dan ook nog genezend is dan is dat toch alleen maar goed, als nu de medicijnen mafia er nou maar buiten blijft want anders word het alsnog verboden

Wakker Wezen
Wakker Wezen
11 jaren geleden

Hugo ,verkoop je ook spacecake ?

Westbound
Westbound
11 jaren geleden

Hennepbrood gezond? Het enige brood dat écht gezond is, is speltbrood. (Spelt is oer-graan) Zorg er echter wél voor dat het zuiver spelt is, en dat brood niet gemaakt is uit een mengeling van spelt en tarwe (dit, ivm mogelijke kruisbestuiving)
Spelt, o.a. in de vorm van brood, pap en koek, is enorm voedzaam, en geeft de gebruiker kracht en gezondheid. Daarnaast smaakt speltbrood ook véél beter.

John
John
11 jaren geleden

Mooi dat de wereld aan het veranderen is.

En leuk dat je hier vanaf nu reacties kan plaatsen.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x