Homepagina » Mens en Dier » Studie: dolfijnen zijn ‘intelligente buitenaardse wezens’

Studie: dolfijnen zijn ‘intelligente buitenaardse wezens’

Dolfijnen zijn gevoelige wezens die leven in een eigen wereld waarin communicatie plaatsvindt door middel van trillingen en telepathie.

Wie ooit met dolfijnen heeft gezwommen zal het vrolijke en bruisende van deze ontmoeting altijd bijblijven.

Een ontmoeting met intelligente wezens, die ons laten zien dat wij niet de enige wezens zijn met zelfbewustzijn op deze planeet. Een ‘helende’ ontmoeting ook, die maakt dat je jezelf vitaal en opgeladen voelt. Het is dan ook niet voor niets dat het zwemmen met dolfijnen therapeutisch gebruikt wordt. Bijvoorbeeld bij mensen met een geestelijke handicap, autisme of een depressie.

Buitenaardse wezens

Hoogleraar psychologie Diana Reiss van Marine World/Africa USA in Californië stelt dat dolfijnen ‘intelligente buitenaardse wezens’ zijn. Het is haar manier om de bijzondere vermogens en intelligentie van dolfijnen te verklaren. Ze beschouwt dolfijnen als intelligente wezens, in staat tot zelfbewustzijn, maar toch ook totaal verschillend van mensen.

Wetenschappelijk onderzoek Diana Reiss

Reiss publiceerde diverse wetenschappelijke onderzoeken over dolfijnen en hun gedrag. Onder andere deed zij dit naar aanleiding van gedragsveranderingen bij dolfijnen na het plaatsen van spiegels in hun zwembad. Ze ontdekte dat dolfijnen zichzelf veelvuldig onderzochten via de spiegel, onder andere de binnenkant van hun mond.

Ook werd duidelijk dat de dolfijnen na het plaatsen van de spiegels seksueel actiever werden. Maar uitsluitend voor de spiegel. Het is overigens bekend dat dolfijnen enorm seksueel actief zijn, zonder dat dit gericht hoeft te zijn op voortplanting. Dolfijnen zijn van nature biseksueel en seks speelt een belangrijke rol bij het sociale contact binnen de groep. Het is duidelijk dat seks voor dolfijnen meer betekent dan alleen het fysieke. Een celibataire staat van leven is bij dolfijnen nog nooit waargenomen.

Diana Reiss: “Dolfijnen helpen ons om intelligentie van niet menselijke komaf te beschrijven en te begrijpen.”

Antropocentrisme

De Amerikaanse filosoof Thomas White steunt haar visie. White stelt dat wij mensen gewend zijn om de wereld alleen vanuit een menselijk perspectief te bekijken. Dit noemt hij antropocentrisme; het volkomen centraal stellen van de mens ten opzichte van andere soorten intelligent leven zoals bijvoorbeeld de dolfijnen.

Het gevaar hiervan is dat de standaard van de mens als uitgangspunt genomen wordt voor het oordelen over de andere soort (bijvoorbeeld dolfijnen of buitenaardsen). Het leidt uiteindelijk net zoals bij racisme en seksisme tot discriminatie.

Sirius

Voor mijn gevoel heeft Diana Reiss gelijk. Dolfijnen komen oorspronkelijk van een andere planeet. Sirius wel te verstaan. Ze vragen ons om onszelf niet langer als belangrijkste wezens in het universum te zien, maar ons ook af te stemmen en te verbinden met andere vormen van intelligentie dan de onze. Deze verbinding geeft ons de kans ons bewustzijn verder te verruimen.

Overeenkomsten en verschillen tussen mensen en dolfijnen

Dolfijnen en mensen hebben veel met elkaar gemeen. Al zou je dat op het eerste gezicht niet zeggen. Dolfijnen leven in het water en wij op het land. Het enige wat overeenkomt zijn de mond, de ogen en de tanden. Toch delen we belangrijke eigenschappen.

Zowel mensen als dolfijnen ademen zuurstof, zijn warmbloedig en voeden hun baby’s door middel van borstvoeding. Zowel mensen als dolfijnen zijn sociale intelligente wezens die in groepen leven. Dolfijnen zijn net als mensen in staat tot communicatie en zelfbewustzijn. Maar toch zijn mensen en dolfijnen ook totaal verschillend. Zo ademen dolfijnen door een gat bovenop hun hoofd. En wel op een zeer efficiënte wijze, waardoor zij wel 8-10 minuten onder water kunnen blijven.

Tevens hebben zij een zeer goed ontwikkeld gehoor, waarmee zij via echolocatie hun omgeving perfect in kaart kunnen brengen. Echolocatie kan worden gezien als de ‘geavanceerde sonar’ van de dolfijnen. Hierbij maken ze met hun luchtzakjes onder het ademgat klikkende geluiden. Deze sturen ze richting een object waardoor het geluid als een echo weerkaatst. En deze echo vangen ze op met hun onderkaak en binnenoor, waardoor ze precies de locatie en vorm van hun omgeving kunnen bepalen. Ook in het donker.

De overeenkomsten en verschillen zien we ook terug in de hersenen. Zowel de hersenen van mensen als die van dolfijnen zijn door hun grootte, complexiteit en vorm totaal verschillend van de hersenen van andere dieren. Ze lijken op een bepaalde manier verrassend veel op elkaar (zie de afbeeldingen hieronder), maar er zijn ook belangrijke verschillen op te merken.


Menselijke hersenen (links) en hersenen van een dolfijn (rechts)

Bij beide hersenen is de hersenschors sterk ontwikkeld. De hersenschors is het buitenste grijze gebied van de hersenen dat de intellectuele capaciteiten weerspiegelt. Dolfijnen hebben zelfs een uitgebreidere hersenschors dan mensen. Al is de dichtheid van de hersencellen in de hersenschors bij mensen wel weer groter, waardoor het totale volume aan hersenschors bij mensen uiteindelijk het grootst is. De hersenen van dolfijnen hebben een groter cerebellum (evenwicht, coördinatie en balans) en een ‘extra’ paralimbische lob (emotionele informatie), die mensen niet hebben.

Het lijkt erop dat de hersenen van zowel mensen als dolfijnen een hoge ontwikkelingsgraad hebben, maar een verschillende specialisatie. Bij mensen zijn de hersenen gericht op analyserende, cognitieve ‘denk’-functies, terwijl bij dolfijnen de hersenen meer gericht zijn op snelheid en emotionele intelligentie.

Richard Hoofs is holistisch arts

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • norbert schreef:

  our followers 😀

  0 likes
 • c schreef:

  Duh, dolfijnen leven op aarde dus zijn het aardebewonders niet buitenaardsen,als puntje bij paaltje komt komen we allemaal wel ergens vandaan, he,he, dingen worden soms zo overdreven voorgesteld.Het zijn slimme dieren net als olifanten nog ff en Die komen van de planeet Kolos hahaha

  0 likes
 • hetzal schreef:

  “Voor mijn gevoel heeft Diana Reiss gelijk. Dolfijnen komen oorspronkelijk van een andere planeet. Sirius wel te verstaan. Ze vragen ons om onszelf niet langer als belangrijkste wezens in het universum te zien, maar ons ook af te stemmen en te verbinden met andere vormen van intelligentie dan de onze.”

  Wat weten wij van Sirius?
  – het is een ster; (dus helemaal geen planeet);
  – de dichtheid is hier van 100.000 keer zo groot van de zon;
  – 8,7 lichtjaar als afstand van de aarde;

  Deze mevrouw Diana verkoopt dus lucht.
  Er is geen leven mogelijk op een ster en zeker met die dichtheid.

  0 likes
 • Natsu schreef:

  Ik zou inderdaad stellen dat wij uiteindelijk allemaal ergens anders vandaan komen, dat neemt niet weg dat we ook aards volk zijn dus we zijn, of we het nu hebben over dolfijnen of mensen etc., hybriden. Van welke planeet we nou vandaan komen kan alleen ascentie ons vertellen. Wat we wel kunnen aannemen is dat er veel slimmere organismen en dieren dan de mens zelf eigenlijk is en we maar eens weer tricks uit de natuur moeten halen zoals dat ook de bedoeling is.
  Namaste

  0 likes
 • roy schreef:

  right,toen ik gister op de strand was zag ik een buitenaardse ruimteschip voll met dolfijnen boven op de zee landen. egt bewijs dat heb ik niet.

  0 likes
 • Landbewoner schreef:

  Ik weet zeker dat dolfijnen veel slimmer zijn dan mensen want ze werken niet hard om te “overleven” en hebben geen zorgen zoals veel mensen.

  0 likes
 • hetzal schreef:

  [quote name=”roy”]right,toen ik gister op de strand was zag ik een buitenaardse ruimteschip voll met dolfijnen boven op de zee landen. egt bewijs dat heb ik niet.[/quote]

  Ik had het ook gezien, volgens mij waren ze op zoek naar water, aangezien dat niet aanwezig is op de ster Sirius. Helaas had ik mijn camera niet bij me. Had nog graag een praatje gemaakt met de buitenaardse dolfijnen!

  0 likes
 • rinske schreef:

  wat weten we van sirius?
  – het is een dubbelster (siriusA en siriusB)
  -2x de massa van de zon
  -siriusA en siriusB variëren in afstand tussen 8.1 en 31.5 AU
  -er is een vermoeden van een derde object, hoewel niet bevestigd
  wat we niet weten is of er planeten om deze 2 zonnen draaien

  0 likes
 • bladiebladiebla schreef:

  so long and thanks for all the fish..

  0 likes
 • Ikke schreef:

  Wie heeft dit bericht vertaald?
  Als je het oorspronkelijke bericht leest gaat het over “alien intelligence”. Dit zou je idd naar buitenaardse intelligentie kunnen vertalen.
  Echter de vertaling dient te zijn: afwijkende/vreemde intelligentie en heeft dus niet direct met buitenaards leven te maken.

  Even recht zetten: Richard Hoofs (is holistisch arts) heeft dit artikel schijnbaar geschreven en niet Diana Reiss.

  0 likes
 • FunkyG schreef:

  [quote name=”Landbewoner”]Ik weet zeker dat dolfijnen veel slimmer zijn dan mensen want ze werken niet hard om te “overleven” en hebben geen zorgen zoals veel mensen.[/quote]

  Het is maar hoe je het bekijkt. Wat de mensheid parten speelt is de hebzucht. Als de mensheid puur zou gebruiken wat het nodig zou hebben dan zou iedereen in vrede kunnen leven. Ghandi zei ooit; De wereld heeft genoeg voor ieders behoefte maar niet voor ieders begeerte. Daar slaat hij de spijker op zijn kop.

  0 likes
 • Ronno schreef:

  dat dolfijnen intelegenter zijn dan mensen,ben ik mee eens omdat zij hun volledige vermogen van de hersennen gebruiken en wij maar 2%..
  +het zijn dieren uit de 12e dimensie..
  nog ver van ons bedje..
  wij zullen ze nooit echt goed kunnen begreipen mits wij uit onze ego en safe box stappen…peace

  0 likes
 • Olaf van Kooten schreef:

  Mooi stuk, intrigerend ook. Ik denk dat het begrijpen van dolfijnen een eerste stap is in het begrijpen van echte buitenaardsen – zelfbewust als wij, maar toch heel anders. Natuurlijk is de bewering dat dolfijnen werkelijk buitenaards zijn onzin – dolfijnen zijn zoogdieren, die zich gedurende vele miljoenen jaren ontwikkeld hebben vanuit een groep hoefdieren (Mesonychia). En dat ze afkomstig zijn van Sirius is helmaal lachwekkend: leven op een STER? Onwaarschijnlijk. Dolfijnen op een STER? Onmogelijk. Jammer, want verder vond ik het een goed artikel.

  0 likes
 • Sai Baby schreef:

  Ik heb eens gelezen dat Edgar Cayce vertelde dat dolfijnen uit Atlantis kwamen, dat de Atlantiërs dit dier gecreëerd zouden hebben. Centaurs zouden ook bestaan hebben in Atlantis. Ik heb geen idee maar het klinkt aannemelijk dat dit bv een kruising is van mens en dier?

  0 likes
 • AAQ schreef:

  Ik vind dit onzin. dolfijnen zijn wellicht verder ontwikkelt dan de meeste diersoorten op aarde en kunnen wellicht op een bijzondere manier communiceren maar buiten aardsen zijn het niet.

  ook zijn ze niet slimmer dan mensen want ze hebben naar mijn weten nog geen beschaving op weten te bouwen en technologieen weten te ontwikkelen. daarnaast doen ze trucjes voor ons in het dolfinarium en dat lijkt mij toch niet een grote ambitie van levensvorm intiligenter dan ons.

  P.s dat gelul over vrede onder de hele mensheid slaat ook nergens op. Er zullen altijd slechte figuren op de aarde blijven rondlopen en deze zullen soms met geweld moeten worden bestreden. Ik denk zelf wel dat in de toekomst er een sterke vermindering in geweld komt. (kijk maar naar hoe geweldadig onze geschiedenis was en hoe we nu leven)

  0 likes
 • nadia schreef:

  we moeten nog heel veel leren en de 12 dimensie ligt nog heel ver weg voor de begrippen van de mens hier op aarde hoewel…
  En sirus speelt inderdaad een heel grote rol in het verhaal,wat n aan de gang is is al eens gebeurd deze vooruitgang in onze beschaving was er al eens,jammer genoeg hebben we het weer eens niet goed gedaan!
  Atlantis had nog veel modernere technologie of wij nu van waar denk je dat de andere vooruitsstrevende volkeren komen , maya’s ; egyptenaren, asteken en de dogho deze zijn de overgebleven nazaten van de antlantanen ze vestigden zich in bep gebieden waar ze hun kennis doorgaven aan de bevolking.

  0 likes
  • Jaques schreef:

   Tuurlijk… Al iets opgegraven van Atlantis? Al iets van die geavanceerde technologie gevonden bij de Maya’s? Of Egyptenaren? Beschavingen waar trouwens ettelijke eeuwen tussen zitten, dus je uitleg slaat gewoon nergens op.

   0 likes
 • nadia schreef:

  vervolg:de dolfijnen waren net als zij ver voor op allles wat hier op de aarde was.Denk niet dat wij het warm water hebben uitgevonden we moeten nog zoveel leren, maar zijn kortzichtig en hebzuchtig iets wat onze ondergang zal gaan worden,we moeten het over een andere boeg gooien, ogen opendoen en ons bewustzijnsvlak de kans gaan geven te willen groeien.Er komt een ingrijpen en hulp van sirius en andere lichtwezens ik hoop dat de mens geen domme fouten gaat maken! der zijn 13 dimencie’s en wij kennen er 3 dus moeten nog veel gaan leren denk je niet; de vraag is willen de mensen eindelijk leren hoe we moeten omgaan met zaken die voor ons nog niet gekend zijn, of houden we vast aan de negatieve zaken en blijven we gaan voor de ondergang van onze planeet,laten we uitkijken naar een positievere wereld waarin liefde en openheid ons een aangenamer leven laten leven in harmonie met de natuur.

  0 likes
 • FunkyG schreef:

  @AAQ
  Gehele wereldvrede lijkt een utopie inderdaad. Maar als iedereen zich zelf kan voorzien in de basis (voedsel, energie, grondstoffen) kom je toch al een heel eind. Met name de grondstoffen zorgt voor heel wat ellende in de wereld in de grootste reden voor landje pik.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  huisarts

  Huisarts schrijft manifest tegen 5G: ‘Kan enorme impact hebben’

  Huisarts Liesbeth Adriaansens roept artsen op een ...

  huisarts

  Huisarts: ‘Een besmetting is iets totaal anders dan een positieve test’

  Gisterochtend zijn bij het RIVM ruim 1700 ...

  >